Yerel seçimler yaklaşıyor. Aday adaylarını gazetelerden takip ediyoruz.

Siyasetin heyecanı kalmayınca vatandaş ilgisinin de pek olmadığını görüyorum. Belki aday adaylık sürecinde ilgisiz olabilirler ama, bunca aday adayı varken birini öne çıkarıp da aday yaptırmak vatandaşın elinde, dilinde, ilgisinde olmalı, bu süreç bizler için çok kıymetli. Bunca aday adaylarının içerisinden birinciyi seçmeliyiz ki oy atmaya gittiğimizde sandık başında düşünmeyelim. Aday adaylıktan adaylığa seçtiğimiz belediye başkan adayını bilerek inanarak destekleriz.

Ne yapacakları, nasıl hizmet edecekleri henüz netlik kazanmamış olsa da parti teşkilatlarının adayı belirlemesinde bizlerin kararı, bizlerin aday adaylarından birine göz kırpmamız parti teşkilatların işini kolaylaştıracaktır.

Vizyon, misyon, teknoloji, çağdaş yaşam, temiz ortam, çevre duyarlılığı, gibi yuvarlatılmış konuşmalar adaylıktan sonra ete kemiğe bürünecektir. Ama aday adaylarının yuvarlatılmış hizmetleri biraz açmaları gerekir. Belki adaylığa adım atılma sürecine kadar bunlar yapılacaktır.

Toplumun genelini ilgilendiren bir iki konuyu tüyo olarak vermek istiyorum aday adaylarına. Ulaşım bir, köpekler iki. Otoparkı söylemiyorum imar planında çözülmüştür diye düşünüyorum.

Köpekleri şikayet eden, besleyip büyüten soğuk algınlığına yakalanmaması için altına pas pas serenlerden fazla. Şunu da açık söylemeliyim yiğidi öldür hakkını ver, iyi bakılıyorlar, Maşallah herbiri tosuncuk olmuş boy ve endamda. Heybetinden tüm çocuklar korkuyor. Kaldırımlara sere serpe yatan bu can dostlar hiç de dost gibi davranmıyorlar. Üçü beşi bir araya geldi mi cadde ortasında tüm araçlara, biraz endişeyle yaklaşan insanlara saldırıyorlar.

Çocuklar okula giderken hiçbir veli çocuğunu yalnız okula gönderemiyor. İşini gücünü bırakıp, bir elinde çocuk diğer elinde çomak, ya anne ya nine ya dede okulun yolunu tutuyor. Çocuk, büyüklerinin bacakları arasında endişeli korku dolu bir ifadeyle eğitim müessesesi okullarına gidiyorlar. Ders dinleyeceklerine eve dönüş nasıl olacak? Acaba o besili siyah köpek, gelirken ısıramadı ama beni gözüne kestirdi, dönüşte ne yapacağım? Ninem de çok korkmuştu acaba beni koruyabilir mi? Diyerek heyecanlı bekleyişten ders akıllarına girmiyor olabilir. Ders bu günlük girmese de saldırıdan dolayı yaşadığı travmayı belki de ömür boyu unutmayacak, yer edecek, yaşayacaktır.

Ulaşım, otopark, temiz toplum, modern yaşam, huzur, çok zor sağlansa da en zoru köpekler??? Bunu çözeceğine söz veren başkan aday adayı benim başkan adayım olacaktır, hatta seçilmesi için destek de sağlayacağım. Sadece benim değil bu yazıyı yazmama sebep olan sabah kapıdan çıkmamı bekleyen babanne, bu babanne ile konuşurken şikayete destek veren annelerin de başkanı olacaktır.