Bir süredir çökertilen çeteler, ele geçirilen uyuşturucular, yakalanan zanlılar haberleri yoğunlukla gündemde.

Zaten yapılıyordu ama basına mı aksettirilmiyordu ya da gerçekten son zamanlarda ciddi operasyonlar bu sürece mi denk geldi? Belki de makamlara yapılan görev değişikliklerinin etkisiyle biraz daha şeffaf olmanın getirdiği bir durumdur bilemiyorum ama, nedeni ne olursa olsun, beni sonuç ilgilendiriyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın göreve gelmesi sonrası suç örgütlerine yönelik operasyonların ardı arkası kesilmiyor. Bizzat Bakan Yerlikaya'nın operasyon sonrası yaptığı açıklamalarla bizler de bilgi sahibi oluyoruz. Bu, koordineli ve hedef odaklı bir çalışmanın sonucu, tartışılmaz.

Aynı durum Manisa için de geçerli. Ağustos ayında yapılan atamalarla Manisa'da göreve başlayan Vali Enver Ünlü ve İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, daha ilk günden makamlarının gereğini yerine getireceklerinin izlenimini verdi. Vali Ünlü ve İl Emniyet Müdürü Aktaş'la ilk, Manisa Gazeteciler Cemiyeti olarak ziyaret ettiğimizde tanıştım. Vali Enver Ünlü' nün, sanki uzun zamandır Manisa' da görev yapıyormuşçasına her konuya hakim olması, sorduğumuz sorulara açık ve net cevaplar vermesi, duruşu, görüşü, üslubu ve tarzıyla makamını layığıyla temsil edeceğinin güvenini ve izlenimini gözler önüne serdi. Adı Manisa'yla anılacak, olumlu izler bırakacak valiler arasında yerini alacağına inanıyorum.

İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş'la da, ziyaretler dolayısıyla iki kez bir araya gelmemiz vesilesiyle tanıştım. Bu arada, Vali Ünlü ve İl Emniyet Müdürü Aktaş, Giresun'da birlikte görev yapmışlar, bu da Manisa için bir avantaj. İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş göreve başladığı ilk günden gerçekleştirdiği okul ve mahalle ziyaretleriyle Manisalıların güvenini ve takdirini kazandı. Okul ziyaretlerinde öğrencilerle sohbet eden onları dinleyen, civardaki esnaflarla tek tek görüşen, olumsuz hiçbir duruma izin vermeyeceklerini bizzat gösteren bir emniyet müdürünü uzun zamandır görmemiştik. Mahalle ziyaretleri de yapan, muhtarlar ve mahalle esnafıyla bir araya gelerek sorunları ve sıkıntıları sahaya inerek tespit eden bir Emniyet Müdürü Aktaş. Her gün servisi yapılan fotoğraflardan ve haberlerden de görüyoruz.

Yazımın başında dedim ya çökertilen suç örgütleri, ele geçirilen uyuşturucular ve yakalanan suçlular ilimiz için de söz konusu. Ciddi ve ses getiren operasyonlara imza atılıyor, suçlulara göz açtırılmıyor. 25 yılı aşkın süredir basın camiasının içerisindeyim. Birçok vali, birçok emniyet müdürü gördüm. Bunların içerisinde öyle isimler var ki, gerçekten makamlarına çok yakıştılar ve görevlerini kusursuz yerine getirdiler, unutulmadılar. İnanıyorum ki, Vali Enver Ünlü ve İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş da, iz bırakan isimlerden olacak. Görünen köy kılavuz istemez.

Bu arada, uzun yıllardır yapılmayan geçmiş bir yılın değerlendirilmesi toplantısına da hazır olalım derim. Anlatılacak çok operasyon, verilecek çok bilgi var.