Bir dönem Manisa Belediye Başkanlığı yapan Zafer Ünal dostumuzla Taş Fabrika’da bir araya geldik. Kare masa buluşmasında Ali Filizkan, Mehmet Hakkı Özbayır, Ertan Korkmaz, Haşim Ağar, Nazmi Şengül ve Mehmet Aloğlu da vardı. Zafer Ünal başkan şık giyimi ile dikkatleri üzerine çekerken gece boyunca siyaset yaşamından ve belediye başkanlığı dönemindeki anılarını akıcı ve esprili bir dille bizlere anlatırken keyifli bir gece geçirmiş olduk.

Bayram değil seyran değil. Bu buluşma nereden çıktı demeyin. Zafer Ünal başkan dostları ile bir zamanlar sık sık bir araya gelirdi. Küçük sanayi sitesindeki bürosunda akşamüstleri Haşim Ağar ile birlikte olur sohbet ederdik. Bu sohbetlerimizin bir kısmına rahmetli Levent Gönül’de katılırdı. Günün yorgunluğunu üzerimizden atardık. Daha sonra Zafer Başkan dostlarını İzmir Deniz Restoranda ağırlardı. Korona tedbirleri gündeme gelmeden önce de benim görevimi Ali Filizkan’a devrettiğim Gazeteciler Cemiyeti kongre sonrası Organize Sanayi Bölgesinde Şaban Örenay restoranında bizleri bir araya getirmişti. Korona salgını hepimizi evlere kapadığı günlerin biraz geride kalmasını fırsat bilen Zafer Ünal Başkan beni aradı. Hal hatır sorduktan sonra bana “Kongrenizi yapmışsınız, Ali Filizkan başkanlığa devam kararı vermişsiniz. Hayırlı olsun. Uzun süre bir araya gelemedik. Yemekte buluşmak istiyorum. Ali Filizkan’ı arayacağım” dedi. Ben de Zafer Ünal Başkana “İyi olur. Dostlarla buluşmak güzeldir” dedim. Zafer Ünal Başkan program yapmış. Taş Fabrika olarak uygun görmüş. Bende 18.30’da başlayacak olan buluşmaya 10 dakika erken gittim. Taş Fabrika’nın önünde sağa sola bakarken Zafer Ünal Başkan, Nazmi Şengül’le birlikte gözüktü. Birlikte yemek salonuna geçtik. Ali Filizkan, Mehmet Hakkı Özbayır masada oturmuşlardı. Ertan Korkmaz ve Haşim Ağar da geldi. En son Mehmet Aloğlu. Taş Fabrika’nın meydana çıkmasını sağlayan Zafer Ünal’dı. Sakin bir ortam vardı. Camlarda yılbaşı programları afişleri vardı. Bu yıl yılbaşı kutlamalarının hazırlıkları başladığını da öğrenmiş oldum.

Başkan Zafer Ünal Manisa ve ülke siyasetinin geçmiş günlerdeki Süleyman Demirel ve dönemin belediye başkanları ile aralarında geçen diyalogları anlatmaya başladı. Zaman zaman araya ben ve Ali Filizkan girerek Adalet Parti ve Doğru Yol’daki ön seçim heyecanlarını dile getirdik. Zafer Ünal belediye başkanı seçildiğinde Ali Filizkan’da liste başı meclis üyesi olmuştu. Haşim Ağar Haber Gazetesini kurup yayın hayatına geçilen yıllardaki gazetecilik mesleğinin canlılığından bahsetti. Benim yazdığım köşe yazılarının etkinliklerini dile getirirken patron olarak bana nasıl destek verdiğini bir kez daha dinlemiş oldum. Gerçekten o yıllardaki yazılarım gündem oluştururken bazılarının nasırlarına basıyordum. Onlar da hemen Haşim Ağar’ı arıyorlardı. Ağar da “Ben Ertuğrul abinin yazılarına müdahale edemem” diyerek  başlarından savıyordu. Haşim Ağar gazetecilik meslek ilkelerine özen gösteren bir patron çizgisindeydi. Tabi gecede “Ne olacak bu ülkenin hali” de konuşuldu. Herkes fikirlerini söyledi. Ben sıkıntıların aşılacağını ekonominin düzelebileceğini söyledim. Ve sonunda Zafer Ünal Başkana teşekkür ettik. Tekrar buluşma dileği ile.