CHP’nin beklenen kurultayı cumartesi günü Ankara’da yapıldı. Kurultaya ilgi yoğundu.

Divan Başkanlığı’nı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı kurultayda salona hey özgürlük şarkısıyla giren Özgür Özel 13 yıllık genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu 2.turda yenerek CHP’nin 8. Genel Başkanı oldu.

Başa baş geçen yarışın ilk turunda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy alınca başkanlık yarışının sonucu ikinci tura kaldı. Saat 00.30’da başlayan 1366 delegenin oy kullandığı CHP’nin yeni genel başkanı saatlerin 02.36’yı gösterdiği sırada belli oldu. Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu sonuçları şöyle ilan etti: “Partimizin yeni Genel Başkanı Özgür Özel” dedi ve alınan oyları söyledi: ‘Özgür Özel 812, Kemal Kılıçdaroğlu 536 oy almıştır.’ Sonuçlar açıklandıktan sonra seçimi kaybeden Kılıçdaroğlu “Genel Başkanımız Özgür Özel’i kutluyorum” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL, “YEREL SEÇİMLER İÇİN SEFERBERLİK İLAN EDİYORUM”

CHP’nin 8. Genel Başkanlığına seçilen Manisa’nın evladı Özgür Özel teşekkür konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verirken saatler 03.10’u gösteriyordu. Kongre salonunda yeni Genel Başkan Özgür Özel’i destekleyenler seçim kutlamasını halay çekerek yapıyordu. 13 yıl sonra değişen CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Özgür Özel “Yere bakan yüzleri güldürmek için örgütte seferberlik ilan ediyorum. Kırgınlıklar olmayacak. 5 ay sonraki yerel seçimlere odaklanacağız. Mevcutları kazandığımız gibi yanlarına yeni belediyeleri ekleyeceğiz. 1366 delegenin bana oy verdiğini kabul ediyorum. Bundan sonra hep birlikte büyük zaferler yazacağız” dedi ve Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte ellerini havaya kaldırarak “Tüm CHP’lilere yürekten teşekkür ediyorum, eski başkanların emanetlerine sahip çıkmak hepimizin görevi” dedi.

MANİSA’NIN EVLADI ÖZGÜR ÖZEL

CHP’de 13 yıl sonra genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu bu son kongrem demesine rağmen değişim rüzgarı karşısında görevini girdiği seçimde bırakmak zorunda kaldı. Manisa siyasi tarihinde ilk defa Manisa evladı Özgür Özel CHP’nin genel başkanı oldu. Kolay mı oldu? Hayır. 13 yıldır CHP Genel Başkanlığını yürüten Kılıçdaroğlu’nu devirmek her baba yiğidin başaracağı bir iş değildi. Bunun için ben kongreden önce ne yapar ne eder Kemal Kılıçdaroğlu koltuğunu korur diyenlerdenim. CHP’nin Manisa Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi Çapala Mehmet Ardınç Özgür Özel’in genel başkanlığına adaylığını açıkladığı günden kongre akşamına kadar Özgür Özel’in CHP genel başkanı olacağına inananların başında geliyordu. Her akşam Söğütaltı Kahvesinde bana Özgür Özel kazanacak diyordu, ben de zor diyordum.

CHP’NİN KURULTAY GÜNÜ

CHP’nin kurultayı başladıktan sonra kongre salonuna Kemal Kılıçdaroğlu taraftarlarının adaletsiz bir şekilde doldurulduğunu Halk TV’de izlerken Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendinden emin konuşmasını yaptığı anları da izleyince, “Özgür Özel bu salondan CHP Genel Başkanı olarak çıkarsa mucize olur.” dedim kendi kendime. Ulupark’ta Necmi Temizel ve Zühtü Babacan ile otururken CHP kongresi devam ediyordu. Orada da kongre atmosferini anlattım ve Özgür Özel’in kazanmasının zor olacağını tekrarladım.

FENERBAHÇE TRABZON MAÇI

Akşam, Fenerbahçe-Trabzon maçı vardı. Tarkan Kayhan ve Zühtü Babacan ile maçı izlerken ilk yarı Kadıköy’de Trabzon sürpriz bir golle ilk yarıyı bitirdiğinde Tarkan’a Halk TV’yi aç Özgür Özel konuşuyor mu dedim. Özgür Özel kurultayda tarihi konuşmasının bir bölümünü dinledim. Özgür Özel konuşmasını tamamlayınca salonun öndeki oturan bölümünün iki sırasının dışında delegelerin ayağa kalkarak Özgür Özel’i alkışlamasını görünce düşüncem değişti. Trabzon da Fenerbahçe’yi İstanbul’da 3-2 yenince…

ÖZGÜR ÖZEL SÜRPRİZ YAPABİLİR

Zühtü Babacan’a Tarkan Kayhan’a ve Sebahattin Kayhan’a “Bu akşam sporda bu sürpriz sonuçtan sonra Özgür Özel CHP kurultayında da bir sürpriz yapabilir” dedim. Ulupark’tan ayrılıp Söğütaltı Kahvesinde Çapala Mehmet ile beraber oldum ve “Çapala sen haklı çıkacaksın Özgür Özel’in kongre salonundaki konuşmasından sonra fikrim değişti” dedim. Çapala Mehmet “Özgür Özel kazanacak dedim ama sen bana inanmadın” dedi. Doğru söze ne denir, bu sırada Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz’ın babası Yakup Amca rahatsızlanmış hastaneye kaldırılmış. Nöroloji Bölümüne yatırılmış. Söğütaltı Kahvesinde Mehmet Yılmaz ile beraber olduk. Babası Yakup Amcanın durumu ile ilgili bize bilgi verdi. Çapala Mehmet de yanımdayken Başkan Mehmet Yılmaz’a saat 11 sıralarında “Özgür Özel seçimi kazanacak izlenimi var bende” dedim. Sonra eve gittim. Seçimlerin sonuçları belli oldu. İlk turda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy almıştı. İkinci tur oylamasına geçildiğinde bütün televizyon kanallarında Özgür Özel’in CHP genel başkanı olmasının kesin gözüyle bakılmasına başlandı. Cumartesi gecesini Pazar’a bağlayan anlarda saatler 02.40’ı gösterirken Özgür Özel’in genel başkan olduğu haberini Malatya Milletvekili Özgür Özel’in dostu Veli Ağbaba 810 Özel’in 534 oy da Kılıçdaroğlu’nun aldığı yazılı kağıdı televizyon kanallarına sununca Özgür Özel’in CHP’nin yeni genel başkan olduğu anlaşıldı. Kesin sonucu Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı. “Özgür Özel 812 oyla CHP genel başkanı” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu 534 oyda kaldığı kongrede başkanlığa veda ediyordu. Çapala Mehmet Özgür Özel’in kazanmasından dolayı mutluydu.

ÖZGÜR ÖZEL İLE CUMHURİYET BAYRAMINDA BERABERDİM

CHP’nin yeni genel başkanı Manisa’nın evladı Özgür Özel ile en son Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında vilayette beraber olmuştum. Kendisine fotoğraf çekilelim seçimi kazanırsan seni göremeyiz diyerek çektirdiğim fotoğrafımızı Ali Filizkan çekti. Siyasette başarının sırrı inançtır. Özgür Özel buna inanarak yola çıkmış. Manisa il kongresini kazanarak büyük moralle İstanbul kongresinde de Ekrem İmamoğlu ile genel merkezi dize getirmişti. Bunlar CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel’in baba evlat ilişkisi içinde çalıştığı genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da kongrede devirme planının ilk adımlarıydı. Çok çalıştı. İnandı. Genç yaşta Atatürk’ün kurduğu 100.yılını kutlayan CHP’nin başına kurultay delegelerinin 812 oyu ile geçmeyi başardı. Zaferin kutlu olsun Özgür Özel. Şimdiden yazayım 5 ay sonra yapılacak yerel seçimlere CHP Özgür Özel’in başkanlığında büyük moralle girecek ve CHP’de tekrar bir heyecanla yerel seçimlere umutla hazırlanacağını şimdiden görüyorum. CHP’nin başındayken her seçimi kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu gitti. Değişim vaatleriyle CHP Genel Başkanı olan Özgür Özel geldi. Çapala Mehmet’in dediği gibi “CHP yerel seçimlerde Özgür Özel ile büyük başarı kazanacak mı? Bekleyelim görelim.”