Değişim iddiası ile genel başkan adayı olan tarihi CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu’nu delegelerin oyları ile deviren Özgür Özel CHP Genel Başkanı sıfatıyla ilk ziyaretini baba ocağı Manisa’ya yaptı.

Partilileri tarafından büyük coşku içinde karşılandı. Özgür Özel’e parti binasına giderken meşaleler yakıldı. Manisa’ya gelişini Şehzadeler ilçesi CHP İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ile birlikte izledim. Konuşma sırasında, Özel’e bir kasket ve poşu hediye etmek isteyen Ahmet Çiftçi CHP’nin 6 okunu temsilen 6 da güvercini verdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Bugün burada başka bir yürüyüşü başlatıyoruz. Bugün burada Özgür Özel’in genel başkanlığına olan yürüyüşü ve o yol arkadaşlarına minnet ve teşekkür için buradayım. İzmir ve Manisa’da hiç görülmemiş bir hava ile karşılaştım. Büyük bir umut ve heyecan var. Bundan sıra CHP’nin içinde hiçbir sorun kalmadı. Kemal Kılıçdaroğlu’nu var gücü ile destekleyen İzmir İl Başkanımız Şenol Aslanoğlu da Manisa’da. İzmir İl Başkanımız Şenol Aslanoğlu ile benim kardeşim hepimizin evladı. Manisa İl Başkanımız Ferdi Zeyrek arasında hiçbir fark yok. Bundan sonra bu partide birlik ve beraberlik olacak” dedi. Özgür Özel’in hep kazanacak diye savunan Çapala Mehmet Ardınç’ta Özgür Özel’i karşılayanlar arasındaydı. Semih Balaban da vardı. Semih Balaban ile Özgür Özel’in kucaklaşmasını mutluluk içinde izledim. Bu beraberliğin daha sonra bozulmaması dileğiyle.

Anne ve babası

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i genel başkan olduktan sonra ilk anlamlı ziyaretini Manisa’ya yaptığında Özel’in eşi Didem Hanım ile anne ve babası yalnız bırakmadılar. Bence bir anne ve babası için bundan güzel mutlu bir gün olabilir mi? Genel Başkan Özgür Özel ön seçim sözünü tutacağını da Manisa ziyaretinde yaptığı konuşmada dile getirdi. Konuşmasında zaman zaman Özgür Başkan sloganları ile kesildi. Sözlerine duygusal başladı. CHP’nin çiçeği burnunda Başkanı Özgür Özel “Benim iki tane baba evim var. Birisi Abdullah Aganın babası Üsküp’te doğmuş Manisa’da öğretmen sizin Talat Hocanız ve Şükran öğretmeninizin evi. Onların elini öpmeye helallik istemeye gideceğim. Ama diğer baba evi ve Özgür Özel’in siyasi hikayesinin başladığı baba evinin önündeyiz. Her şey şu balkonda başladı. Gazi Mustafa Kemal’in evi burası. Genel başkanların memleketleri önemli. Masnisalı hemşerilerimden Özgür Özel’in memleketinde tüm ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesi başkanlığını istiyorum. Manisa’da büyükşehir belediyesini alacağız” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel heyecanla bana göre büyük laf etti. Manisa büyükşehir belediyesini alacağız diye. Manisa üç dönem başarılı hizmetler yapan Cumhur İttifakının en başarılı belediye başkanlarından Cengiz Ergün bulunuyor. Büyük laf her zaman siyasette insanın başına iş açar. Yerel seçimlere daha 4,5 ay var. O zaman ne olup biteceğini göreceğiz. Ama bu yerel seçimlerde Cumhur İttifakı olarak Manisa’da çok dikkatli olunması ve düzgün adaylarla seçime girilmesi gerektiği ufuklarda görünüyor. Sandıktan Süleyman Demirel’in dediği gibi ben de korkarım. Ancak Ecevit’in İsmet Paşayı devirdiği gibi Özgür Özel de 13 yıllık despot genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık görevine son verdiği de aşikar. Onun için siyasette 24 saat çok uzun bir zaman.

Ahmet Çiftçi'nin güvercinleri

Baba ocağıma gelen CHP Genel Başkan Özgür Özel’in gelmesini beklerken CHP’de ilçe başkanlığı yapan Ahmet Çiftçi sahneye güvercinleri ile geldi. Birlikte olduk. “Özgür Özel’e barış güvercinlerini uçurması için geldim” dedi. Genel Başkan Özel de geçmişte olduğu gibi Ecevit’in uçurduğu güvercinleri Manisa CHP il binası önündeki kürsüden uçurdu. Ahmet Çiftçi Özgür Özel’in CHP genel başkan olmasından memnun. Akşam da Ahmet Ünsal ile Ahmet Çiftçi ile beraber olduk. Ahmet Çiftçi “Annem beni aradı. Özgür’ün seçilmesinden memnun. Seçilmeseydi sandığa gitmeyecektim. 80 yaşımda tekrar sandığa gideceğim diye anlattı” dedi. Evet Özgür Özel CHP’ye genel başkan olarak yeni bir hava ve heyecan getireceği görülüyor. Hayırlı olsun.