75 yaşına geldim. Yaşamım hep sosyal etkinliklerle dolup taştı.  Düğün derneklere imkanım olduğu süreçte dostlarımın, aile yakınlarımın mutlu günlerinde hep yanlarında olmaya çalıştım. Kimi zaman nikah törenine kimi zaman da düğünlere katıldım ama devir değişmiş. Haberim yok. Eski köye yeni adetler gelmiş.

Söğütaltı Kahvesinde her gün beraber olduğum Şehzadeler Belediyesinde CHP Meclis Üyeliği görevini yürüten Çapala Mehmet Ardınç’ın kızı Aleyna’nın Giritligil Oteldeki kına gecesine davet edildim. Çapala Mehmet “Benim bildiğim kına gecesi iki ailenin hanımları arasında yapılır. Benim kına gecesinde ne işim var” dedim. Çapala Mehmet “Başkan senin dünyadan haberin yok. Şimdi kına gecesine erkekler de katılıyor. Beni yalnız bırakma” deyince yapacak bir şey yok. Geçen hafta sonu Giritligil Oteline karargah kurdum. Damat Onur Karaburun’un yerli ailelerinden Buket, Mehmet Levent Arıkan’ın oğlu oğlan tarafı kına gecesi için Manisa’ya gelmeye başladılar. Kızımız Aleyna’nın babası dostum Mehmet Ardınç ile davetlileri karşılamaya başladık. Manisa’dan da Söğütaltı Kahvesinin müdavimleri TSO Başkanı Mehmet Yılmaz, Avukat Zülfikar Gürcan, berber İbrahim Eren, gergin İsmail Karadağ, Alparslan Ayrancı, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas, Nedim Diyemli, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca Aleyna’nın kına gecesi için Giritligil Otele geldiler. Bu arada Mehmet Ardınç’ın akrabaları da yavaş yavaş gelmeye başladı. Damat Onur’un ailesi ve yakınları da salonu doldurmaya başladılar.

Karaburun’dan damat Onur ailesi Buket-Mehmet Levent Arıkan da kına gecesine Karaburun Belediye Başkanı İlkay İlkay Girgin Erdoğan Hanım eşi ile birlikte iki ailenin mutlu gecesine geldiler. Mehmet Yılmaz ile Söğütaltı Kahvesi müdavimleri ile bir süre dışarda oturduk. Kına gecesi başladı. Gerçekten eski köye yeni adet gelmiş misali Aleyna’nın kına gecesi bin bir gece misalini andıran güzellikle devam ederken kız babası Çapala Mehmet’i elinden tutup piste götürdüm. Birlikte ilk defa bir kına gecesinde harmandalı oynadım. Aleyna ve Onur’da pistte arkadaşları ile doyasıya eğlendiler Manisa Giritligil Otelde. Şimdi sıra 18 Kasım akşamı İzmir Gaziemir’deki Double Tree By Hilton Otelindeki nikahına geldi. Dostum Çapala Mehmet’in bu mutlu gecesinde beraber olacağım. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in programı uyarsa nikah yüzüklerini taktığı Aleyna ve Onur’un nikah şahidi olması da büyük olasılık olarak görülüyor. Bakalım göreceğiz.

HAYRULLAH SOLMAZ DA OĞLUNU EVLENDİRDİ

Üstat Yavuz Donat’ın “Olmazsa Olmaz Hayrullah Solmaz” dediği Manisalı siyaset ve iş dünyasının önemli simalarından dostum Hayrullah Solmaz da geçen Pazar günü Karşıyaka’da oğlu Mehmet’i baş göz etti. Aslıgül ve Mehmet’in nikahını Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi kıyarken çiftlerin şahitleri arasında 22.dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’te vardı. Özgülcüler ve Solmaz aileleri Aslıgül ve Mehmet’in yeni bir hayata atıldıkları gecede davetlileri kapıda karşıladılar. Bu nikah törenine Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ile birlikte gittik. Rıfat Sarı ve Arif Koşar, Zülfikar Gürcan da kalabalık bir davetli topluluğu arasında gözüme çarpanlardandı. Nikah töreninde Rıfat Sarı ve Zülfikar Gürcan ile sohbet ettik. Özgülcüler ve Solmaz ailelerinin evlatları Aslıgül ve Mehmet’in bu aile düzenlerinin hayırlara vesile olması temennisi ile tebrik ediyorum.