Manisa Gazetecileri Cemiyeti Onursal Başkanı ve Gazetemiz yazarı Ertuğrul Aytaç, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı değerlendirdi.

TEKNOTARIM 23 Manisa 17. Uluslararası Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı TBMM 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç, Manisa Valisi Enver Ünlü, Büyükşehir Beklediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK Üyesi Mücahit Arınç, Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, AK Parti MKYK Üyesi Ayşe Nevin Sert, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği fuarda Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ fuarın önemini belirten bir konuşma yaptı.

BAŞKAN ERGÜN “ÜLKE TARIMININ ÖNCÜ ŞEHİRLERİNDENDİR MANİSA”

SONAR Araştırma Şirketinin yaptığı araştırma sonucunda Cumhur İttifakının en başarılı 3.başkanı seçilen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün “Tarihi ile doğası ile gelişmiş sanayisi ile turizm potansiyeli ile ülkemizin en önemli şehirlerinden biri olan Manisa’mız sahip olduğu verimli toprakları ile çiftçiliğin ve modern üretim tekniği ile ülkemizde tarım alanında öncü şehirlerindendir. Çiftçilerimizin her zaman yanındayız. 38 farklı kalemde 150 milyonluk bir bütçe ile çiftçimize destek vermekteyiz” dedi. Gerçekten de öyle. Daha geçen Salı günü Cumhuriyet Meydanında çiftçilerimize yeni desteklerini sunmuş bir Büyükşehir Belediye Başkanıdır Cengiz Ergün.

Tarım Fuarında yine Osman Talu, Hikmet Oray Yalçın ve Ataman Taydaş ile gittik. Tarım Fuarında Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu “Tarım konusu diğer tüm işlerden farklı olarak insanların varlığını sürdürebilmesi için olmazsa olmazımızdır. Bu tür düzenlenen fuarları önemsiyoruz” dedi.

ARINÇ “TURİZM FUARI DA YAPILMALIDIR”

22. dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç ise Tarım Fuarında yaptığı konuşmada “Manisa’nın bir turizm fuarına ihtiyacı var” dedi. Manisa Valisi Enver Ünlü de “Sayın Meclis Başkanımızın buyurdukları gibi turizm fuarının çok önemli olduğunu biliyorum. Başta tarım olmak üzere gıda alanında çok şükür ki güzel ülkemizde her karış toprağından bereket fışkırmaktadır” dedi. Bu fuarda Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ile de sohbet ettim. Emniyet Müdürüne kanım ısındı. Tören konuşmalarını Başkan Cengiz Ergün’ün danışmanı Cihad Taysi ile birlikte dinledim. Kulaklarımın duyduğu kadarını sonra akşamüstü her yerde Bülent Arınç’ın “Tabi bir seçim arifesinde başkanımızın ballandıra ballandıra anlatması ilginç ama hakkı. 3 dönem sonuna geliyor. Ben bunları yaptım diyecek ki bu kişinin ne yaptığı belli olsun. Atış olarak kabul etmeyin bunu” şeklindeki konuşmasının bazı fesat düşünceler elinde kullanmaya başladığını duydum. Manisa dedikoduyu çok ama çok seviyor. Ortalığın karışmasından da zevk alıyor. Duyan bilmeyenlere söyleyeyim Sayın Bülent Arınç Cengiz Ergün’ün Vestel Manisaspor Başkanlığı döneminde destekçisiydi. Birinci şimdiki adıyla Süper Lig’e Manisa çıktığında Başkan Ergün’ün Vestel Manisaspor başkanlığına son veren Vestel yönetimine de en sert tepkiyi Manisa’da Sayın Bülent Arınç göstermiştir. Ve Spor Müdürlüğünde Vestel’i teşkil eden yanlış yaptıklarını vurgulayan sözlerini Sayın Bülent Arınç bana söylemiş ben de o günlerde Haber Gazetesinde köşemde yazmıştım. Yangına körükle gidilmez.