Çocukların eğlenceye doyduğu Şehzadeler Belediyesinin Cumhuriyet Meydanında yaptığı Çocuk Festivaline katıldım. Gün boyu çeşitli aktivitelerin sunulduğu Çocuk Festivaline Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Tarım İl Müdürü Metin Öztürk, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı açık hava çocuk festivalinde Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “İnşallah okullar açılmadan önce, sonbaharda, bu etkinliğin bir yenisini daha hayata geçiririz. Aileler mutlu. Pandemi sürecinden dolayı ihmal ettiğimiz çocuklarımız mutlu bizler de mutluyuz” dedi. 

Şehzadeler Belediyesi ilkbaharın gelişi ile güzel hizmetlerine hızlı bir şekilde devam etmeye başladı. Başkan Çelik her gün bir toplantıda her gün halk ile iç içe programlarda görmeye başladım. Bugünlerde Başkan Çelik’in hızına ayak uydurmak benim için zor oluyor. Gerçekten Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanındaki açık hava Çocuk Festivali görkemliydi. Şehzadeler Belediyesinin mehter takımının gösterisi ile başlayan festivalde kardeş ülke Azerbaycan’dan gelen halk dansları grubunun gösterisi dakikalarca alkışlandı. Şehzadeler Belediyesi gündüz bakım evi ve kreşinin minik öğrencileri sahnede sundukları gösteride başta Vali Karadeniz, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, protokol üyeleri ve çocukların ailelerine mutluluk yaşattılar. Ben açık hava Çocuk Festivalini Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve İl Tarım Müdürü Metin Öztürk ile birlikte izledim. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Atilla Efendioğlu ve Ahmet Songüler ile sohbet ettim. Ahmet Songüler etkinliğin sorumlusu olduğu için daha çok Cumhuriyet Meydanında programın akışını aksaksız olması için çaba sarf ediyordu. Festivale katılan çocuklar Vali Yaşar Karadeniz, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile bol bol fotoğraf çektirdiler. Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara Gençlik ve Spor Bayramı sonrası Şehzadeler Belediyesinin düzenlediği şenlikten dolayı kutladı. Vali Karadeniz de “Törenleri şenlendiren tüm halkımıza şükranlarımı sunuyorum. 19 Mayıs’taki Manisa törenlerinin güzel görüntüleri ulusal ve yerel televizyon ile basının ana gündemi oluşturması da memnuniyet verici. Bugün Şehzadeler Belediyesinin açık hava çocuk festivalinde de coşku ve mutluluk var” dedi.

Cumhuriyet Meydanında kurulan şişme oyun gruplarında çocuklar hem eğlendi hem de spor yaparak efor sarf ettiler. Geleneksel Osmanlı macunu ve pamuk şekerin ikramlarının yapıldığı festivalde Gazi İlköğretim Okulu müzik grubu da mini bir konser verdi. Sihirbazlık gösterileri de çocukların ilgisini çekti. Ben de festivali izlerken çocukluk günlerimi hatırladım. Çocuklar geleceğimizin teminatı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e çocuklarımıza değer veren özelliğinden ve festival düzenlemesinden dolayı çok çok teşekkür ediyorum.