Ülke genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni kabinesini açıklaması beklenirken kontrollü normal yaşama geçmeyi beceremeyince Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazartesi günü topladığı Bakanlar Kurulunda istemeyeceğimiz açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, nüfusumuzun yüzde 80’ini oluşturan 58 ilde kırmızı kategoriye geçildiğini duyurdu. Böylece kırmızı kategoride yer alan illerde pazar günü uygulanan kısıtlama, cumartesi ve pazara çevrildi. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallar çerçevesinde hizmet vermeye devam edebilecek. Ramazan ayında ülke genelinde hafta sonu kısıtlaması uygulanacak. Toplu iftar ve sahur yapılmayacak. Türkiye’nin tamamında sokağa çıkma sınırlandırması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek. Manisa’da pazar günü sokağa çıkmak yasak olacak. Vatana millete hayırlı olsun.

58 KIRMIZI, 12 TURUNCU, 10 SARI, 1 MAVİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illerin son durumunu gösteren covid-19 risk haritasında 58 kırmızı, 12 turuncu, 10 sarı ve 1 mavi il olarak görüldüğünü belirterek “Virüs gücünü kaybetmiş değil, bu haritayı maviye çevirmek elimizde” diyor. Ben de diyorum ki yasaklarla ülkenin korona haritasının renginin maviye dönüşmesi mümkün değil. İsveç’te hayat yasaklar konarak mı devam ediyor? Çin’de koronavirüs salgını diye bir şey kalmadı. Bir yerde yanlış yapıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulu bana göre sanki yanıltılıyor. Felaket tellalları ülke ekonomisinin çökmesi için elinden geleni yapıyorlar. Kimse de kusura bakmasın başarılı da oluyorlar. Hükümetimiz koronavirüs salgınından dolayı bir yıldır mağdur olan esnafa elinden geldiği kadar yardım yapmaya çalıştı. Nereye kadar, hazıra dağ bile dayanmaz. Ramazan ayında alınan tedbirlerin bilhassa lokantalar ile ilgili bölümü gözden geçirilmeli. Büyükşehirlerde paket servisinden sonuç alınabilir. Ancak Anadolu’da ve yaşadığım Manisa ilinde sonuç alınacağı görüşünden değilim. Geçmiş uygulamalarda durum ortaya çıktı. Esnaf lokantaları işletmelerini yürüten küçük esnaf yardımlara rağmen ayakta zor durdu. Ramazan da böyle atlatıldı. Turizm mevsimi başladığında ne olacak? Bakın benim hiçbir işletmem yok sayılır. İddaa ve dağıtım şirketim mevcut. Ramazanda hafta sonlarında da futbol müsabakaları oynanıyor. İddaa bayilerinin hali felaket olacak. Bu iş yerlerini kapatmak zorunda kalacak olması gözden geçirilmelidir. Bir çare bulunmalıdır. Bu işle Demirören grubu bizzat ilgilenmelidir. Bıçak kemiğe dayandı.

AŞILAMAYA HIZ VERİLMELİ

İki aşımı da oldum. 60 yaş üstü ve eşlerinde de aşı yapımına başlandığını öğrendim. Haşim Ağar pazartesi, Ahmet Erken de bugün ilk aşılarını yaptırmış olacaklar. Koronavirüs pandemisi ile mücadelede güçlü sağlık alt yapısıyla dünyaya örnek bir süreç yürüten Türkiye aynı başarıyı aşılamada da sürdürüyor. Sağlık Bakanlığının verilerine göre bugüne kadar birinci ve ikinci doz olmak üzere toplam 15 milyon 183 bin 924 doz aşı yapıldığını öğreniyorum. Aşılama sayısı İstanbul’da 2 milyonu Ankara ve İzmir’de bir milyonu geçti. Koronavirüste korkutan artış sürüyor. Bu durumda yaşam sevincimiz keyifsizlenecek. Hafa sonu İzmir’e gitmek yasak. Manisa’da da Pazar günleri evlere kapanacağız. Aydın Besen iyi ki seninle bir İzmir seyahati yaptık. Hafta sonu Kordon’u göremedik. Osman Talu ile Sakallı Nusret ile oturduk. Oğlum Gökhan ile Pazar günü sohbet ettik. Önümüz Ramazan. Eve kapanacağız. Hafta içi İzmir’e gidilebilir mi bakacağım. Hasan Çoksöyler’e Kuşadası’na gidecektim. Bu şartlarda nasıl olur bilmiyorum. Uzmanlar aşılamaya hız verelim diyorlar. Nasıl olacak? Dünyanın ve ülkemizin bu beladan kurtulması için dua etmek, temizlik, maske ve mesafeye dikkat etmekten başka çaremiz yok.