Geçtiğimiz günlerde bulunduğum bir ortamda okulların genel durumlarından konuşulurken, Akşemseddin Ortaokulu ve Mütevelli Güres Ortaokulu'nun başarı grafiğini öğrenince gerçekten çok mutlu oldum. Okul Müdürü Süleyman Aydın ve Akşemseddin Ortaokulu öğretmenlerinin Liselere Giriş Sınavı'ndaki başarısı, Manisa eğitimine damga vurmuş diyebilirim. Aynı şekilde Ali Emül'ün müdürlüğündeki Mütevelli Güres Ortaokulu'nun da.

Okul aile birliği başkanlığım sırasında okulumuzda bir süre müdür olarak görev yaptığında tanıdığım Süleyman Aydın, sonrasında Akşemseddin Ortaokulu müdürü olarak görevlendirilmişti. Ara ara iletişimde bulunduğumuz, kendisini ziyaret de ettiğim Süleyman Müdür idealist, heyecanlı ve görevini gerçekten layığıyla yerine getiren bir eğitimci. Akşemseddin Ortaokulu'nda göreve ilk başladığı günden itibaren farkını ortaya koyan Süleyman Aydın, okulun eğitimdeki kalitesini ve başarısını arttırmak için emeğine acımadan, azimle çalışarak bugünkü başarısına ulaştırdı. Süleyman Müdür, okul öğretmenleriyle birlikte gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda Manisa'da ortaokul denilince akla ilk gelenleri her yıl biraz daha geride bırakarak okul tarihinde ilklere imza attı.

Süleyman Müdür'ün idaresindeki okul, tarihinde ilk kez fen lisesine öğrenciler gönderdi. Fen lisesine gönderdiği öğrenci sayısını her geçen yıl arttırarak bırakın devlet okullarını, özel okullarla dahi yarışır hale geldi. Ortadaki bu gözle görülür başarı, tüm kısıtlı imkanlara rağmen iyi bir idareci olmanın, görev aşkının ve azmin başarısıdır. Kıyıda kenarda kalmış bir ortaokulu böylesi güzel başarılarla eğitim alanında gözde bir duruma getirmek herkesin harcı değildir. Akşemseddin Ortaokulu'nun, her imkana sahip, öğrenci velilerinin çocuklarını özel derslerle desteklediği, parmakla gösterilen devlet ve özel okulları geride bırakarak adından söz ettirmesi istendiğinde nelerin başrılabileceğinin en güzel göstergesidir. İdare, öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğini koordineli bir şekilde sağlayan okulda başarı zaten kaçınılmazdır ve bunu da Akşemseddin Ortaokulu çok güzel sağlamıştır.

Burada bir paragraf da, yine birlikte çalıştığım Ali Emül Müdürüm'den bahsetmek istiyorum. Ali Hocam'ın ne kadar özverili ve azimli bir eğitimci olduğunu, zamanında Ali Rıza Çevik Ortaokulu için ne kadar emek verdiğini çok iyi bilirim. Saruhanlı Mütevelli Güres Ortaokulu müdürü olarak da, öğretmenleriyle birlikte yaptığı çalışmalar meyvesini vermiş ve liselere giriş sınavında fen lisesini kazanan öğrencileriyle haklı bir gurur yaşamış. Okul olarak ne kadar gurur duysalar azdır. Dediğim gibi, okul idaresinin planlı programlı ve istikrarlı  yol göstericiliğinde, öğretmenlerin bilgiyi aktarma konusundaki becerileri ve azimleri de birleşince çocukları ilmek ilmek işlemek hiç de zor değil. Bunun en güzel iki örneği Akşemseddin Ortaokulu ve Mütevelli Güres Ortaokulu.

Süleyman ve Ali Müdürüm başta olmak üzere, öğrencilere ışık olarak yollarını aydınlatan tüm idareci ve öğretmenlerime saygılarımı sunuyorum. Başarılarınız daim olsun.