Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü. Bugünü Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcısı Bilal Demir’in organize ettiği Spil Dağı Milli Parkında Manisa medyasının yazılı ve görsel medyasında çalışanlara yemek vererek kutladı. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz da sahada her türlü şartlarda görev yapan çalışan gazetecilere yelek hediye ederek kutladı. Ben yeleği giyerek Spil’deki kutlamalara katıldım. Vali Yaşar Karadeniz bugün Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile Giritligil Otel’de sabah kahvaltı veriyor. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de akşam yemeğinde Manisa medyası ile buluşacak.

BAŞKAN ÇELİK “GELİŞMİŞ DEMOKRASİLERİN OLMAZSA OLMAZI GÜÇLÜ BASIN YAYIN ORGANLARIDIR”

Spil Dağı’nın zirvesinde erken kutlamaya Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile birlikte giderken seyir tepelerinde durduk. Manisa’yı tepeden bakışla Başkan Çelik ile birlikte izledik. Spil’in zirvesine giden yolun genişletilmesine tanık olduk. Başkan Ömer Faruk Çelik çalışmaları Büyükşehir Belediyesinin yaptığını söyledi. Spil’e çıkan yolun bazı bölümleri dardı. İki aracın zor geçtiği altı uçurum olan yollar genişletiliyor. Başkan Cengiz Ergün’e teşekkürler.

 Spil Dağı Milli Parkında yeni açılan restoranda basın mensupları ile bir araya geldi Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik. Cemiyet Başkanı Ali Filizkan ve ben birlikte oturduk. Bilal Demir de solumdaydı. Çalışan Gazeteciler Gününü erken kutlayan Başkan Çelik “Bizlerin icraat ve faaliyetlerini halkımıza ulaştıran sizlersiniz. Yönetenler ve yönetilenler arasında bir köprü, sağlıklı diyalog oluşturulması noktasında büyük bir gayret sarf ediyorsunuz. Bizlerle birlikte yağmur çamur gece gündüz demeden sizler sahada bulunuyorsunuz. Gerçekten yaptığınız iş kutsal bir iş. Emeğinize saygı duymamak mümkün değil. Şehzadeler Belediyesi olarak biz de bugün sizlerle uyum içerisinde şehrimize hizmet edebilmek için çaba ve gayret sarf ettik. Yaptıklarımızın kamuoyuna aktarılmasında büyük katkılarınız var. Ben şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim. Allah sağlık içerisinde nice güzel haberler sunmayı bizlere de onları okuyup, izlemeyi nasip etsin. Gününüz kutlu olsun. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Ali Filizkan ve ben de Başkan Ömer Faruk Çelik’e bugünümüzü unutmayıp bizleri bir araya getirdikleri için teşekkür ettik. Spil’de hava güzeldi. Yemek de kısa sürede aksaksız şekilde çalışan gazetecilere takdim edildi. Spil’de bu restoran yeni açılmış. Başkan Çelik işletenlere ‘Basın mensuplarına ne indirim yapacaksınız?” deyince doğa ile iç içe yenecek yemeklerde basın mensuplarına %20 indirim yapılacağı ifade edildi. Spil’in zirvesine uzun süredir çıkmamıştım. Doğanın güzelliklerine tanık oldum. Burhan Akdemir Spil’de fotoğraflarımı çekti. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in katıldığı Başkan Yardımcısı Bilal Demir’in organizesine, Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz, Haber Müdürü Burhan Akdemir, Sayfa Tasarımcısı Pelin Uğurlu ve Yazar Onur Yılmaz ile birlikte katıldık. Yazı İşleri Müdürü Esra Kale il dışında olduğu için Çalışan Gazeteciler Gününün ilk kutlamasına katılamadı.

Başkan Ömer Faruk Çelik ile Spil programı bittikten sonra birlikte yapımı devam eden hizmetlerini gezdik. Yarın da bunları yazacağım.