Kış hazırlığı bizim evde iki gün sürdü. Eşim Nermin Hanım evin altını üstüne getirdi. Kışın giyebileceklerimi önüme koydu. Seç seçebilirsen. Düşünürken bir deste fotoğrafı da masama bıraktı gitti. Bir baktım bazıları 15 yılın üzerinde, bazıları 20 yıla bazıları da 40 yıla dayanan fotoğraflar. Hemen karıştırmaya başladım. Geçmişte kalan anılarım tazelendi. İki günlük yazıma konu olacak fotoğrafları seçtim. Bugün Belediye Başkanı Bülent Kar dönemindeki tazelenen anılarımdan başlayayım dedim. Mesir Festivaline hazırlık dönemine başlayan bir günde Bilal Demir ve Ahmet Songüler aramıştı ve “Başkan bu yıl Mesir Şenliklerini görkemli yapmak istiyoruz. Onun için bir program yaptık. Tanıtım İstanbul’da olacak, hazır ol” demişti.

O yıllar gazetecilik damarlarımın hala attığı yıllardı. İstanbul’a Valimiz rahmetli Refik Aslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar, Başkan Yardımcısı Recep Kafes, Basın Danışmanları Bilal Demir, Ahmet Songüler ve kalabalık bir heyetle gittik. Anemon Galata Otelin boğaz manzaralı terasında bir araya geldik. Geceye Nükhet Duru da katılmıştı. Valimiz Refik Aslan Öztürk’ün (Bugünlerde kardeşi Saygı Öztürk’ün anısına yazdığı Vali Bey kitabı ülke gündeminde) kibar, zarif bir yapısı vardı. Bana “Kardeşim İzmirli gazetecileri tanıştırır mısın?” dedi. Ben de “Hay hay Valim” diyerek Osman Gencer’den, Erol Yaras’tan, Nedim Atilla’yı ve Hakan Tartan’ı tanıştırdım. Birlikte de hatıra fotoğrafı çektirdik. O yıllarda Nükhet Duru, duru sesiyle dinleyicileri mest ediyordu. Rahmetli Erol Simavi ile birlikteliği olduğu yıllarda Hürriyet’te çalışırken gazetenin de etkinliklerine katılırdı. Gece de Vali Bey ile birlikte bir süre de sohbet ettik. Sonra Belediye Başkanı Bülent Kar ile organizasyon üzerine konuştuk. Mesir kortejinde yer alacaklarla birlikte olduk. Bakıyorum Bilal ve Ahmet gencecik delikanlı. O yıl Mesir Festivali gerçekten görkemli gerçekleşmişti. İstanbul’da Ahmet Songüler ve Zabıta Müdürü Hakkı Doymaz ile boğaza karşı fotoğraf çektirmişiz. Cumartesi tesadüfen Bilal Demir ile Söğütaltı Kahvesinde karşılaştık. Kendisine anlattım. Bu anının 15 yılı geçtiğini söyledi. Kendisinin de yaşının 24 olduğunu ifade etti. Bilal Demir ile İstanbul Anemon Galata’daki tanıtımın güzelliğini konuştuk.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI

Manisa Valisi o yıllarda Rasih Öztürk, belediye başkanı da rahmetli Adil Aygül nur içinde yatsın. Güler yüzlü hali ile vatandaşlarla iç içeydi. Başkanlık koltuğuna oturacağı gün törende birlikteydik. Anılarda kalan fotoğraflara bakıyorum. Bir berber dükkanının açılışı yapılıyor. Başkan Adil Aygül berber koltuğuna oturmuş. Ben de yanlarındayım. Valimiz Rasih Öztürk makası almış Başkan Adil Aygül’ün ense tıraşını yapıyor. Medya mensubu bizlere de malzeme çıkıyor. Hey gidi günler hey.