AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresini kar yağışı ve soğuk havada yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1428 delegenin oyu ile tekrar AK Parti Genel Başkanı olduğu kongrede AK Parti’nin 2023 vitrini belli oldu. AK Partiyi 2023 seçimlerine taşıyacak MKYK 75 asil 35 yedek üyeden oluşan AK Partinin A takımında 12 isim yer aldı. İkisi Manisa’dan. Manisa AK Parti siyasetini dizayn eden Murat Baybatur tekrar MKYK üyeliğine seçilirken Baybatur İYİ Partiden seçilip AK Partiye geçen Manisa Milletvekili Tamer Akkal’ı da yedekten birinci sıradan MKYK’nın içinde yer almasını sağladı. Bülent Arınç’tan sonra AK Partinin Manisa patronluğunu bu kongrede de tescilletti. Arınç’ın oğlu İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç’ta Disiplin Kurulunda görev alan üçüncü Manisalı oldu. Böylece 2023 seçimlerine birlikte gidecek olan Cumhur İttifakının gövde ve kollarını oluşturan AK Parti ve MHP’den Manisa’yı Ankara’da 5 kişi temsil edecek. Hayırlı uğurlu olsun. Murat Baybatur, Tamer Akkal ve Mücahit Arınç’ı tebrik eder başarılar dilerim.

AK PARTİNİN YENİ YÖNETİMİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan AK Parti MKYK yürütme kurulunda yeni yönetim kadrosu belirlendi. Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki yönetimde başkanvekilliği ikiye çıkarıldı. Erdoğan’ın başkanvekili olarak güvendiği partiyi seve seve gözü arkada kalmadan bırakacağı kişilerden biri İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, diğeri de Numan Kurtulmuş oldu. Hayati Yazıcı (Siyasi ve hukuk işleri), Murat Baybatur’un kankası Erkan Kandemir (Teşkilat Başkanı), Ali İhsan Yavuz (Seçim işleri başkanı), Hamza Dağ (Tanıtım ve medya başkanı), Efkan Ala (Dış ilişkiler başkanı), Jülide Sarıeroğlu (Sosyal Politikalar), Özlem Zengin (Sivil toplum), Mehmet Özhaseki (Yerel yönetimler), Nurettin Canikli (Ekonomi işleri başkanı), Vedat Demiröz (Mali ve idari işler), Mustafa Şen (ARGE ve Eğitim başkanı), Leyla Şahin Usta (İnsan Hakları başkanı), Ömer İleri (Bilgi ve İletişim teknolojileri), Çiğdem Karaaslan (Çevre Kültür), Fatih Şahin (Genel Sekreter), Ömer Çelik (Parti Sözcüsü), M. Naci Bostancı (TBMM Grup Başkanı), Mahir Ünal (TBMM Grup başkanvekili), Bülent Turan (Grup başkanvekili), Mustafa Elitaş (Grup başkanvekili), M. Emin Akbaşoğlu (Grup başkanvekili), Cahit Özkan (Grup başkanvekili), Ayşe Kesir (Kadın Kolları Başkanı), Eyüp Kadir İnan (Gençlik Kolları Genel Başkanı)

AK Partiyi 2023 seçimlerine Cumhur İttifakı ile birlikte götürecek kadrolar bu isimlerden oluştu. AK Partinin MKYM üyeliğinde 47 yeni isim vardı. Öne çıkar isimler ise şunlardı: Menderes Türel, Ayşe Boğürler, Kasım Gürpınar, Efkan Ala, Abdurruhman Kurt, Seven Sıvacıoğlu ve Mücahit Birinci.

AK PARTİNİN YILDIZI CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Meslek ve siyasi yaşamımda Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan, Doğru Yol gibi merkez sağda siyaset yapan ve ülkeyi yöneten partilerin genel başkanları Süleyman Demirel, Turgut Özal, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller’in genel başkan seçildiği kongrelere katılan ve izleyen biri olarak şunu söyleyebilirim AK Parti Büyük Kongresinin yıldızı Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dı. 81 ilden gelen delegeleri selamlama şekli muhteşemdi. Erdoğan kongrede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de desteklerinden dolayı teşekkür etti.

MURAT BAYBATUR

Manisa siyasetinde Cumhur İttifakının AK Parti kanadının patronu Murat Baybatur. AK Partide siyaset merdivenlerini genç ve dinamik yapısı ile emin adımlarla basan Murat Baybatur Bülent Arınç’ın da desteği ile önce il başkanlığı sonra da Manisa Milletvekili olarak parlamentoya girdi. MKYK üyesi oldu. Bu kongrede de tekrar seçildi. Tamer Akkal’a da destek çıktı. Kongre öncesi Murat Baybatur için seçilip seçilmeyeceği yönünde loto toto oynayanlar bile vardı. Bir dostum AK Parti siyasetini bilen biri “Murat Baybatur’un seçilmemesi için bir gerekçe yok. Ekibi genel merkeze hakim. Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir siyaset arkadaşı Cumhurbaşkanının Özel Kalem Müdürü de siyaset yoldaşıdır” dedi. Bazıları da listeye giremez iddialarında bulundu. Ne oldu? 24 Mart’ta yapılan büyük kongrede Murat Baybatur Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma arkadaşları arasında yerini aldı. Siyaset yolun hep böyle parlak olsun Murat Baybatur. Bundan sonra sana AK Partide Manisa Murat Baybatur’dan sorulur. Patronluğunu bir kez daha kutlarım.