Türkiye’nin ekonomide büyük bir ivme kaydettiği 2021 yılında ihracat, önceki yıla göre yüzde 32,9 oranında artarak 225 milyar 368 milyon dolar olarak gerçekleşti. Pandemi şartlarında Manisa’da 2020 yılında 4 milyar 178 milyon dolarlık ihracat rakamı, 2021’de 5 milyar 188 bin dolar oldu.

Türkiye’nin ekonomide kabuk değiştirerek artık farklı bir lige çıkmakta olduğunu ifade eden Başkan Recep Tayyip Erdoğan “Güçlü sağlık altyapımızın sağladığı avantajları etkin ve verimli şekilde kullanarak salgın sürecini en iyi şekilde yönettik. Milletin felaketinden siyasi rant devşirme peşinde koşan muhalefet abuk sabuk tekliflerine rağmen Türk ekonomisine asla kontak kapattırmadık” dedi.

SON 12 AYIN 11’İNDE İHRACAT REKORU KIRDIK

Türkiye’nin salgın döneminde ekonomisini en hızlı toparlayan G20 ülkesi olmasının beklendiğini dile getiren Başkan Erdoğan “Sanayi üretim endeksi Ekim ayında yıllık bazda yüzde 8,5’lik artışla 143,6 seviyesine yükselerek rekor bir değere ulaşmıştır. Türkiye ekonomisi 2021 Ekim ayı itibari ile salgın öncesi döneme göre 2 milyon ilave istihdam oluşturmuştur. 2021 toplam ihracatımız geçen yıla göre yüzde 32,9 oranında artışla 225,4 milyar dolar oldu. Bu bir rekordur. İhracat yapılan 75 fasıl ürün grubunda Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat değerine ulaştık. Ne olur TL’den vazgeçmeyin bizim paramız çok önemli, inşallah paramız belirleyici olacak. Hiç endişe etmeyin. 2021 itibariyle 205 ülke ve bölgeye ihracat işlemlerimizi milli paramızla gerçekleştirdik. 2021 yılı sonu itibari ile ihracatçı firmalarımızın sayısı 101 bin 386’ya çıktı. Benim Anadolu’daki vatandaşım durmuyor. En fazla ihracat artışı ABD’ye. İhracatımız %33 artarak 93,1 milyar dolara çıktı. 2022 yılı hedefimiz 250 milyar dolardır” dedi.

Başkan Erdoğan’ın ihracat ile ilgili açıklamaları çok önemli. Türkiye ilk defa krizlerin altında ezilen değil krizleri yöneten hatta fırsata çeviren ülke oldu.

FİYAT ARTIŞLARI VE HAYAT PAHALILIĞI

Bu güzel ihracat tablosunun yanı sıra enflasyonun çok yükseklere çıkması, doların düşmesine rağmen fiyat artışlarının durdurulamaması, hayat pahalılığının vatandaşı ezdiğini görmemezlikten gelemeyiz. Benzine, mazota, içki ve sigaraya yapılan zamlar ortada. Pazartesi günü beş litrelik Pınar su aldım. Altı buçuk lira ödedim. Alt tarafı bu su. Millet olarak da fırsatçılık huyumuz var. Pazartesi akşamüstü sigara ve içkiye zam oranlarını duyan marketlerin büyük bir bölümü kepenklerini kapattı. İhracatta büyümek, köprüler, barajlar, yollar yapmak çok güzel. Ülkemizin çehresi değişiyor. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Vatandaş Başkan Erdoğan’ın dolara vurduğu yumruğunu hayat pahalılığı karşısında da görmek istiyor.