Manisa ve ülke gündemini yakalamak için 7/24 tetikte olmak lazım. Ekonomi alev almış durumda. Rakamlar bunu söylüyor. Döviz ve altın aldı başına gidiyor. Buna rağmen dışarıda insanlar geziyor. Yer gök, her yer araba. Sanırsınız arabalar su yakıyor. Ama kime dokunsak bin ah işitiyoruz. İrili ufaklı herkes ekonomiden dert yanıyor. Kahvede de muhabbet aynı alışveriş merkezlerinde de… Ama tüketmekten vazgeçmiyoruz. İşin ilginci üretmeden tüketmeye devam ediyoruz.  Hemen hemen her akşam söğütaltı kahvesine çıkıyorum. Duayen gazeteci Yavuz Donat’ın deyimi ile Doğrucu Davut lakaplı Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ile konuşma fırsatı buluyorum. Başkan Yılmaz kendine has üslubu ile iktidarı muhalefeti kimde ne yanlış görürse çekinmeden söylüyor. Geçtiğimiz hafta sonu yine ülke gündeminden sohbet ederken Başkan Yılmaz; “Muradiye OSB’nin yapacağı dükkanlarının lansman toplantısına gelmeni bekliyorum” dedi. Bu davet üzerine ben de yatırımcı dostlarım ile Pazartesi günü Manisa TSO hizmet binasına gittim. Kadıoğlu Demir ve Kadıoğlu Beton Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kadıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Kadıoğlu, İbrahim Fırtına, 40 yıllık kadim dostum Metin Gökalp ile birlikte başkan Mehmet Yılmaz’ın makam odasına geldik. Sağ olsun her zaman olduğu gibi misafirperverlikte en üst seviyede hizmet gördük. Başkan Mehmet Yılmaz Manisa’dan başladı ülke ekonomisine doğru güzel bir röntgen çekti. İş dünyasının sıkıntıları sırayla konuştuk. Manisa TSO’nun yaptığı ve yapacakları projeleri dostlarıma anlattı. Açıkçası ağzımız açık dinledik. Saruhanlı’dan Osmancalı’sına, Alaşehir’den Muradiye’sine kadar Manisa’nın dört bit yanı yeni OSB’ler ile donatılıyor. Bunlar yapılırken tarım arazilerinin konumu göz öne alınıyor ve Yeşil Mutabakat - Kurumsal Karbon Ayak İzi standartları yeni OSB’lerin hepsinde uygulanması planlanıyor. Dinlerken gözlerim ışıl ışıl oldu. Manisa kabına sığmayan bir konuma geliyor cazibesine cazibe ekleniyordu.

Saruhanlı OSB projesi Türkiye’de parmakla gösterilecek bir proje. Detaylarını size iletemiyorum. Konu hassas. Detayları anlatıp köstek olacak olanlara malzeme vermemek lazım. Değerli iş İnsanı dostum Ahmet Kadıoğlu yapılanları görünce ‘Başkanım birçok oda başkanı gördüm ama sizin gibi atom karınca gibi çalışan ve beklentisi olmayan bir başkan görmedim’ dedi.

Başkan Mehmet Yılmaz kendine has üslubu ile; “Bizim ne bir beklentimiz ne bir menfaatimiz var. Şehrimize ve ülkemize katma değer yaratalım, ekonomimizi canlandıralım bu bize yeter. Yaptıklarımız ile anılalım. Hesap yaptıklarımız ile değil” dedi ve meşhur Papağan ve Tavuk fıkrasını anlatıp bizleri gülme krizine soktu.

Başkan Yılmaz’ın özel olarak anlattıkları bende kalacak ama bu projeler olmasın diye uğraşan bir kesimin olduğunu öğrenmek beni çok üzdü. Manisa kazanacak hepimiz kazanacağız. Ama yok illa küçük olsun benim olsun mantığı var. Benden söylemesi benim bildiğim Mehmet Yılmaz ne bu köstekçilere ne de dedikoduculara pabuç bırakmaz. Başkan Yılmaz’ın dediği gibi destek olmuyorlar tamam anladık işlerine gelmiyor.  Bari köstek olmaya çalışmasınlar.  Bir başka deyişle ‘Gölge olmasınlar yeter.’

MURADİYE OSB CAZİBE MERKEZİ OLUYOR

Gelelim Muradiye OSB lansmanına. Osman Kıvırcık ve ekibi muhteşem bir lansman töreni düzenlemiş. Manisa TSO kongre salonunda yapılan lansmana iş dünyasından büyük ilgi vardı. Başkan Osman Kıvırcık yaptıklarını dobra dobra anlattı. Neredeyse gecekondu konumunda olan alanı nasıl cazibe merkezi haline getirdiklerini madde madde Manisa iş dünyasına sundu. Osman Kıvırcık’ta Başkan Mehmet Yılmaz gibi dertliydi. Yapılan dedikodulara belgeler ile cevap verdi. Adeta tokat gibi bir konuşma yaptı. Daha Manisa TSO Başkanı Mehmet Yılmaz sert ve dosdoğru bir konuşma yaptı. Sonuna kadar Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık ve yönetiminin arkasında olduğunu ifade etti. Gereken yerlere gereken mesajları verdi.  Daha sonra yapılacak olan dükkanlar tanıtıldı. Toplamda 142 adet olan dükkanlar, Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nin altı farklı noktasında inşa edilmeye başlandı. Büyük ilgi gördü. Bana kalırsa kısa sürede bu dükkanlar tükenir. Düşünen dostlarım elini çabuk tutusun.

Muradiye OSB’nin 1 yılda nerden nereye geldiği detaylı olarak gördük. Osman Kıvırcık ve yönetimi kutlamak lazım. Muradiye OSB’nin bu tüzel kişiliği kazanmasında mücadele eden Mehmet Yılmaz’ın da kimler ile muhatap olduğunu neler ile uğraştığını en iyi bilenlerden birisi olarak gelinen noktada artık Muradiye OSB kendi göbeğini kendi kesecek durumda. Manisa’mıza hayırlısı olsun.

KADIOĞLU ŞİRKETİ HAYRAN KALDI

Hem Manisa TSO Başkanı Mehmet Yılmaz’ın hem de Osman Kıvırcık’ın icraatlarını dinleyen Kadıoğlu Demir ve Kadıoğlu Beton Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kadıoğlu hayranlıkla Manisa’dan ayrıldı. Manisa’nın çok şanslı olduğu ifade ettiler. İş bilenin kılıç kuşananın demişler. İşi ehline verirsen akıbeti de güzel oluyor.