11 ayın sultanı Ramazan ayının son haftasına girdik. Koronavirüs tedbirleri nedeni ile yapılamayan iftar ve sahur buluşmaları bu ramazanda tekrar hayata geçti diyebiliriz. Valilik, belediyeler, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri vatandaşlarla iftar sofralarında buluştular. Buluşmaya da devam ediyorlar. Haftaya bugün bayram.

MANİSA CHP’NİN GAZETECİLERE VERDİĞİ İFTAR YEMEĞİ

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ile kadın kolları başkanı Şadiye Uysal, il ikinci başkanı Albay Kamber Oğur sahada gece gündüz mesai yapan çalışan gazetecilere Güney Kebap salonunda geçen hafta bir iftar yemeği verdi. Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca’nın “Başkan iftarda aramızda görmek istiyoruz. Mazeret kabul etmem” diye daveti üzerine Manisa CHP’nin iftar yemeğine katıldım. İl Başkanı Semih Balaban ve eşi karşıladı. Balaban “Baba dostu hoş geldin” dedi. Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ve Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak’ın ve ikinci başkanın yanında oturdum. Orucumu açtım. Hem il başkanı hem de iki ilçe başkanı davete katılan gazetecilere hitaben teşekkür konuşması yaptılar. Güney Kebap her zaman olduğu gibi ramazanda da dolup taşıyor. Hizmette kusur yok. Zamanında çorbamız geldi. İftar soframıza ilgi ve alakaları yüksekti. Manisa CHP İl Başkanı Semih Balaban ile seçimler ile ilgili görüş alışverişinde Murat Yalçın ile birlikte bulunduk. Ben Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu’nun olma ihtimalinin her geçen gün güçlendiğini söyledim. CHP İl Başkanı Semih Balaban “Geçen gün Gelecek Partisi İl Başkanı Nurten Onultmak ziyaretimize geldi. Bizlere kesinlikle Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı olmayacağını iddialı bir şekilde söyledi. Biz dinledik” dedi. Semih Balaban’ın verdiği bu bilgi üzerine “Sevgili başkan Millet İttifakının gövdesini CHP oluşturuyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ı göndereceğiz diye grup toplantılarında bas bas bağırıyor. Cumhurbaşkanı adayı CHP’den olmalıdır. Genel Başkanlar olmayacaksa İlhan Kesici olsun” dedim. Gerçekten CHP’nin İl Başkanı Semih Balaban ve merkez ilçenin Şehzadeler ve Yunusemre CHP ilçe başkanları Hakan Gürtunca ve Yalçın Arcak ile birlikte Manisa’da CHP’nin oylarını arttırmak için uyum içinde büyük çaba sarf ettiklerine tanık oluyorum. İftar yemeğinde hayat pahalılığı da Ahmet Ünsal ve Cüneyt Hasçelik arkadaşlarımız tarafından dile getirildi. Ben şuanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde en güçlü aday konumu koruduğunu ifade ettim. Millet İttifakının adayının belli olması ve hayat pahalılığı seçim öncesinde durdurulmazsa başkanlık seçimine büyük etki edeceğini CHP İl Başkanı Semih Balaban’a söyledim. CHP’de Kılıçdaroğlu aday olmazsa Ekrem İmamoğlu yönünde izlenim edindi. Vatandaş geçim derdinde cebindeki paraya göre sandıkta oy kullanacağını adaletmiş hukukmuş gibi söylemlerin CHP’ye gönül verenlerin dışında bir ifade etmediğine de değindim. CHP İl Başkanı Semih Balaban ve ekibinin verdiği iftar yemeği fikir alışverişi sonrası sona erdi. İftar düzenledikleri için CHP İl Başkanı Semih Balaban’a teşekkür ettim.

BAŞKAN ÇELİK’İN PERSONELİNE MÜJDE VERDİĞİ İFTAR YEMEĞİNE DE KATILDIM

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in çalışma ekibi meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarını Teras 2’de ağırladığı iftar yemeğine de CHP Meclis Üyesi Çapala Mehmet ile birlikte gittim. Başkan Çelik davetlileri kapıda karşıladı. Birlikte orucumuzu açmak için beklerken belediyenin 657’ye tabi memurları ile sözleşmeli memurlarına bir müjde verdi. Neydi verdiği müjde? Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ‘Mayıs ayından itibaren en üst sınır olan 494 TL yemek ücreti personelimizin hesaplarına yatacak. Hayırlı uğurlu olsun” deyince Teras 2’de büyük bir alkış koptu. Teşekkürler Başkan Çelik. Bu hayat pahalılığının sürdüğü ortamda çalışma arkadaşlarınıza biraz olsun rahatlatan kararından dolayı teşekkürler. İftarda Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler, Atilla Efendioğlu, Bilal Demir, Fatih Baybatur ve meclis üyesi Avukat Ali Özyiğit ile de sohbet ettim. Kızılay Başkanı Atilla Efendioğlu da ramazan etkinliklerini hızla sürdürdüğünü öğrendim.

FİKRET TAŞÇI’NIN İFTARI

İş insanı dostumuz Fikret Taşçı da ailesi ve özel dostlarına Saruhan Otel’de iftar yemeği verdi. Otelin iftar menüsü her zaman olduğu gibi lezzetliydi. Müdür Cihan bizlerle ilgilendi. Ramazanda dostlarla buluşmak güzel.

SÖĞÜTALTI KAHVESİ

Hikmet Oray da İstanbul’dan geldi. Akşamları Söğütaltı Kahvesinde buluşuyoruz. Zülfikar Gürcan, Mustafa Karakaş, Rıdvan Uysal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Çapala Mehmet, kumaşçı Hakan, Çaputçu Akın, kasap Taner, kuyumcu Serdar ile sohbet ediyoruz. Kahvenin çayları çok güzel. Mehmet’in çayları tavşan kanı gibi.

AYNI ALİ’DE

Nizamettin Etyemez, Ahmet Songüler, Ethem Battal ve kebapçı İbrahim Onaylı ile birlikte olduk. Aynı Ali’deki federasyon temsilcilik görevini de yürüten benim İtalya gezimde oda arkadaşım İbrahim ile gezi hatıralarını dile getirdik. Maçlardaki görevine devam eden İbrahim ramazan ayında Elazığ-Ankara-Afyon’da görevli olarak maçlarda bulunmuş. Ramazan ayında Manisa Kebabından oluşan menüsü ile iftar yemeklerine de açık İbrahim Onaylı’nın işletmesi. Ramazanın yavaş yavaş sonuna geliyoruz.