Kuşadası Davutlar Güzelçamlı benim balıklardan sorumlu devlet bakanım Manisa’nın renkli siması Hasan Çoksöyler’in yaz kış tatil yaptığı Ege’nin önemli bir turizm kenti 18 Aralık Pazar günü ve apartman komşusu Murat bey ile buradaydık. Doğu’daki bazı illerde beş metreye varan karın olduğu yeni yıla girmeye az bir zaman kala turizm kentinde pırıl pırıl parlayan güneş içimizi ısıtırken Güzelçamlı sahilinde kısa kollu tişörtümle dolaştım. Masmavi denizi Hasan Çoksöyler ve komşusu Murat beyle seyrettik. Yazdan kalma bir gün desem abartmış olmam diye düşünüyorum. Aralık’ta denize girenleri gözlemledim. Sahilde çayımızı yudumlarken Hasan Çoksöyler’e “Bir yıldır Kuşadası’na gelmemiştim, böylesine bir günde Güzelçamlı’da olmaktan mutluyum. Teşekkürler” dedim. Adayı da gezdim. Yılbaşı hazırlıklarını da gördüm. Hasan Çoksöyler’in Kuşadası Davutlar Güzelçamlı’da itibarı yüksek. Gezdim, gördüklerimi yazacağım.

HASAN ÇOKSÖYLER İLE YOLCULUK

Geçen cumartesi akşamüstü gazete aldığım Erdoğan’ın yerinde oturuyorum. Bir baktım Hasan Çoksöyler geldi. Birer çay içelim dedi. Ara sokaktaki çay ocağına gittik. Çaylarımızı yudumlarken bana “Yarın komşum Murat beyle adaya yazlığıma gideceğim. Senin de dostların var. Gelirsen götüreyim” dedi. Bende “Hasan bu kibarlığını unutmayacağım. Mustafa Tatar’ı arayayım” dedim. Benim Hürriyet ve gazete bayiliğinden yılların dostu Kuşadası’nda oturan Mustafa Tatar’ı aradım. “Hasan Çoksöyler ile Ada’ya geliyoruz” dedim. Sevgili dostum Mustafa Tatar “Abi İstanbul’da torunumun yaş gününü kutluyorum” dedi ve torununun yaş günü fotoğrafını Hasan Çoksöyler’in telefonundan bana attı. Güzel bir tablo. Mustafa kardeşim mutlu günlerinin devamını diliyorum. Kuşadası’nda buluşmak dileğiyle. Önce gidip gitmemekte tereddüt ettim. Hasan Çoksöyler “Yazlığa eşya götüreceğiz, birlikte gezeriz, sabah 8’de hazır ol” deyince Pazar günü Kuşadası yollarına gitmek için Manisa’dan ayrıldık Hasan Çoksöyler ve komşusu Murat beyle. Otobana girene kadar güzel bir hava vardı. Gaziemir’den sonra bir sis bastırdı sormayın. Zaman zaman adım adım gittik. Torbalı Selçuk’u geçince pırıl pırıl güneşi gördük. Yolda Hasan Çoksöyler ile güzel bir sohbet ettik.

YENİ PAZAR PİDECİSİ

Güzelçamlı’da meşhur Yeni Pazar Pidecisinde kelle paça içerek güne başladık. Hasan ile daha önce de burada kahvaltı etmiştik. Çorba çeşitleri lezzetli. Yolunuz düşerse uğrayın derim.

KOMUTANIN KAHVESİ

Güzelçamlı’da çorbamızı içtikten sonra Hasan Çoksöyler “Çay içelim” dedi. Jandarmada uzun süre görev yaptıktan sonra Güzelçamlı’ya yerleşen Komutan Namık’ın kahvehanesine uğradık. Çaylarımızı içerken bana telefonumdan benim bir toplantıda konuşurken fotoğrafımı gösterdi. Komutan Namık’ta beni tanıyormuş. Sonra Hasan Çoksöyler’in yüzme havuzlu triblex yazlığına gittik. Eşyaları bıraktık. Yazlık komşusu bilgisayar mühendisi Samet bey ile sohbet ettik. Bahçedeki portakal ve mandalina ağaçlarından ürünleri topladık. Sonra sahile indik. Güneş yakmaya başladı. Üzerimde ne varsa çıkarmaya başladım. Yarım kollu tişört ile Güzelçamlı’da sahilde yürümeye başladım. Sahil dolu, kafelerde denizi seyreden güneşli günün tadını çıkaranlarla dolu. Biz de biraz oturduk. Aralık sonunda böylesine güzel bir günü yaşamanın keyfini yaşadım. Bol bol fotoğraf çektirdim. Hasan Çoksöyler’in buralarda itibarı yüksek. Çokça dostları da var. Sahilde yürürken Hasan Çoksöyler’ selam veren verene. Sanki Güzelçamlı’nın yerlisi gibi. Hasan Çoksöyler sahili bize dolaştırdı. Sonra Ada’ya götürdü. Yarın da Kuşadası.