11 ayın sultanı Ramazan’ın sonuna yaklaştık. Geçen Perşembe OSB’nin iftar yemeğine katıldım. “Yaparsa en iyisini biz yaparız” diyen bir başkan var OSB’de. 

  

Dr. Sait Türek… Her yıl Ramazan ayında iki ayrı iftar yemeği verir. Birincisi şehitler ve gazi ailelerine, diğeri de protokol ve iş dünyasına. Her iki iftar yemeği de mükemmel olur. 

  

Ertan Korkmaz, Esra Kale, Burhan Akdemir ve oğlum Gökhan ile ben beraber gittik. İner inmez ayakkabı sektörünün efsane ismi Üç-El’in sahibi Rıfat Sarı’yı gördüm. Birbirimizi çok severiz. Takılmadan yapamaz. Rıfat’a “Bir zamanlar İzmir Deniz Restoran’da harika bir yemek yiyerek, güzel bir gece geçirmiştik. Hala unutamıyorum” dedim. Rıfat Sarı “Bayramdan sonra buluşuruz” dedi. 

  

Beni OSB Başkan Danışmanı Nihat Akyol dostum, OSB Genel Müdürü Funda Karaboran ile birlikte karşıladı. O sırada baktım Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün geliyor. Makam aracından Azmi Açıkdil ile birlikte indi. Başkan Ergün’e baktım şıklığı göz kamaştırıyor. “Adresini ver ben de giyineyim” diye espri yaptım. “Başkan ne demek” dedi. Yanında Yeni Asır’ın temsilcisi Ali Filizkan da vardı. Filizkan, “İstediğini anladın değil mi?” deyince Başkan Ergün, “Anlamaz mıyım anladım” dedi ve bastık kahkahayı. 

  

Başkan Ergün davetliler arasında Ersan Atılgan’ı gördü. Yanına gitti. Zafer Ünal başkan da geldi. Her ikisi de “Cengiz Başkan bir tane” dediler. OSB Başkanı Dr.Sait Türeki gördüm. Konukları ile ilgileniyordu. 

  

OSB’nin iftar yemeğine Manisa gündemine oturan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ve ekibi tam kadro katıldı. Başkan Mehmet Yılmaz “Odamızın kapısı herkese açık” dedi. İftar yemeğinde Valimiz Mustafa Hakan Güvençer, Emniyet Müdürümüz Fevzi Bilgiç, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ile sohbet ettim. Borsadan Sadık Özkasap, Cahit Yayman, Ergün Türek ve ekibi ile aradaydı. Müftümüzün duası ile orucumuzu açtık. 

  

Ben Ersan Atılgan, Zafer Ünal, Azmi Açıkdil, Nazmi Şendil ve Halim Sezici ile birlikte aynı masada orucumu açtım. İftar menüsü özenle seçilmiş. Pilavından tutun tandırına kadar her şey harikaydı. 

  

Ersan Atılgan, “Zafer Ünal’ın adına park, açılmış Cengiz’e darıldım” dedi. Zafer Başkan da Ersan Atılgan’a, “Benim adıma parkı Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yaptı. Cengiz’le ilgisi yok. Açılışta yaptığım konuşmada ‘Beni siyasete eniştem Mustafa Çapra itti. Ancak elimden tutan hep Ersan Atılgan olmuştur’ dedim” deyince Ersan Atılgan “Yaşa Zafer” diyerek memnuniyetini ve mutluluğunu ifade etti. 

  

Yılların dostu Nihat Akyol, Genel Müdür Funda Kararoğan’a ve iftar yemeğinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. OSB’de her türlü organizasyon dört dörtlük olur. 

  

Yarın da Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Teras 2’de iftar yemeği var. Benim için son iftar yemeği.