Hafta içinde kupada elenen Galatasaray ve Fenerbahçe Süper Ligde hafta sonunu kazasız belasız geçirdi. Cumartesi Fenerbahçe Karagümrük’ü Pazar günü Galatasaray da Kasımpaşa’yı karlı ve balçık sahada aynı skorla yenerek (2-1) zirve yarışındaki pozisyonlarını firesiz korudular. Bu arada Abdullah Avcı da Trabzon’u 4. büyük olarak zirve yarışına ortak etti.

FENERBAHÇE ALTAY’LA

Galatasaray’a ardından kupada Başakşehir’e yenilen karabulutların üzerinde dolaştığı Fenerbahçe; Atatürk Olimpiyat Stadında -2 derece oynanan Karagümrük maçını 2-1 kazanırken, kalede Altay’ın panterleşmesinin rolü büyüktü. Hatay deplasmanında kalesinde devleşen Altay, Karagümrük karşısında da önemli kurtarışlar yaptı. 12. dakikada Ademi ile karşı karşıya kalan Altay meşin yuvarlağın filelerle buluşmasını parmaklarıyla engelleyip topu kornere gönderdi. 37. dakikada Karagümrüklü Ndao karşı karşıya pozisyonda vurdu. Kaleci Altay ayağı ile topu çıkardı. 58’de Biglia ceza sahasına ortaladı. Takım arkadaşı Thiam’ın ters vuruşunda kaleye giden topu Altay yine parmaklarının ucu ile kornere çeldi. Altay’ın bu kurtarışları Fenerbahçe’nin Karagümrük önünde üç puanı kazanmasına yetti. Üzerindeki karabulutları dağıttı. Kısaca Mesut’lu Fenerbahçe oyun yönü ile değil skor yönü ile mutlu oldu. Aynı gün Trabzon, Gaziantep FK’yı evinde Bakasetas’ın golü ile yendi. Zirve yarışına katıldı. Lige kötü başlayan, Abdullah Avcı ile derlenip toparlanan Trabzon 16 maçta bir kez yenildi. Avcı ile fırtına altın çağını yaşıyor.

GALATASARAY’A KARLI HAVADA ÜÇ PUAN SON ANDA GELDİ

Pazar günü beş maçlık galibiyet serisini yakalayan Galatasaray’ın maçını oğlum Gökhan ve torun Ertuğrul ile birlikte izledik. Torun Ertuğrul dedesine Muhammed’in Fenerbahçe’ye attığı golü anlatmaya çalışıyordu. İstanbul’a lapa lapa kar yağmış Türk Telekom Stadının zemini tarlaya dönmüş haldeki tabloyu görünce Gökhan’la “İşimiz zor” dedik. Fatih Terim hava şartlarına uygun bir takım çıkarmış sahaya. Kasımpaşa’nın durumu belli. Oyun başlayınca sahadaki mücadeleyi görünce futbolcular için “Allah kolaylık versin” diyorduk oğlum Gökhan ve ben. Bu sahada taktik maktik geçmez diye söylendiğim anda oyunun 9. dakikasına girmiştik. Galatasaray oyuna hakimdi. Yapılan ortada Muhammed kafa ile topu Kasımpaşa kalesine gönderirken Kaleci Ertuğrul meşin yuvarlağı ancak çelebildi. Bu yıl Erzincan’dan alınan Kerem, Galatasaray’ın golünü atıyordu. İlk 45 dakikada oyunun hakimi kötü şartlarda Aslan’daydı. Yakaladıkları fırsatları gole çevirememelerinin nedeni Kasımpaşa kalecisi Ertuğrul’un kurtarışlarıydı. Tek golle Galatasaray öndeydi ama bizde endişe yüksek seviyedeydi. Kasımpaşa öyle bir anda bir gol attı ki evlere şenlik. 5 maçta kalesinde devleşen takımını lider koltuğuna oturtan Muslera hatalı bir gol yiyince durum 1-1 olunca Gökhan ile benim halim çok kötüydü. Terim değişiklikler yaptı bu arada 54. dakikada Varga’ın Kerem ile mücadelesine oğlumla “Eyvah penaltı” dedik. Pozisyona yakın olan Hakem Erkan Özdamar devam dedi. Heyecanımız dorukta 88’de Onyekuru’yu günün başarılı kalecisi Ertuğrul düşürünce penaltıyı Muhammed sert bir vuruşla gole çevirince ben, oğlum Gökhan ve torun Ertuğrul havalara uçtuk sevinçten. Ve yavaş yavaş kendimize geldik. Böylece Galatasaray liderliğini korumuş oldu.

BİRİNCİ LİGE KOŞAR ADIM YÜRÜYOR

Pazar günü oğlum Gökhan’la Galatasaray maçını beklerken Manisa Futbol Kulübü’nün deplasmanda İnegöl’de oynadığı maçı telefondan birlikte izledik. İstanbul’daki kar nasıl şiddetli yağıyorsa Bursa İnegöl’de de öyle yağdığı maçı izlerken tanık olduk. Tipi ile karışık yağan karın buz pateni oynamaya müsait hale getirdiği zemin üzerinde Manisa FK müthiş bir mücadele veriyordu. İlk yarının sonlarında Hakan Barış’ın ikinci yarının ortalarında Okan Eken’in golleri ile İnegöl’ü yenmeyi başaran Manisa FK’nın bu galibiyetine doğrusu şapka çıkartılır. Başkan Mevlüt Aktan’ın izlediği deplasman maçındaki kötü hava şartlarındaki mücadelesi inancı ve başta Teknik Direktör Serkan Özbalta ve futbolcularını canı gönülden kutladım. Ligde 58 puana ulaşan Manisa Futbol Kulübü birinci lige koşar adım yürüyor. Rakibi Hekimoğlu Trabzon’la puan farkını 16’ya çıkaran Manisa Futbol Kulübü’nün başarısı ve dün İnegöl’de göz gözü görmeyen karlı havada 3 puan alması Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü çok mutlu etti. Cumartesi Fenerbahçe’nin Pazar günü Manisa Futbol Kulübü’nün galibiyetleri Başkan Ergün’ün Ankara yorgunluğunu üzerinden aldı. Başkan Cengiz Ergün’ün Pazar günü keyfi yerine geldi. Başkan Ergün’den talepleri olanlar bugünden itibaren kendisi ile temasa geçsin. Olacak işler şipşak olur görüşündeyim.