Orhan Haşim Elmalı ve Engin Topuz'u çoğu insan tanır. Haşim Bey Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde müdür, Engin Topuz ise ortaokul öğretmeni. Görevlerini de layıkıyla ve başarıyla yapan isimler. Ama onların gönülden yaptıkları bir iş var ki, benim için herşeyden önde geliyor. Yazdıkları kitaplarla edebiyat dünyasına önemli katkıları olan bu iki isim geçtiğimiz yıl sahnede buluşarak müthiş bir ikili oldular. Bizlere de nefis bir edebiyat gösterisi sundular. 'Bir Tad Edebiyat' diyerek yola çıkan iki güzel isim Manisa'yla sınırlı kalmayıp gösteriyi çevre il ve ilçelere de taşıyarak edebiyata gönül vermiş insanları bundan mahrum bırakmadılar. Ben gösteriyi iki kez izledim. Izlemeyenler için buradan duyurusunu yapayım, yarın akşam saat 20.00'de Saruhanlı Kültür Merkezi'ndeler. İzlemediyseniz gidin izleyin, izlediyseniz bir kez daha gidin izleyin.

Haşim Elmalı ve Engin Topuz şimdi bir başka güzel bir işe imza atıyorlar. Bugün yazımda size ondan bahsedeceğim. Tabii ki bildiğim kadarıyla. Ayrıntılı bilgiyi izlediğimde edinmiş olacağım. Elmalı ve Topuz ikilisi bu akşam ilk kez bir kafede edebiyat sohbeti gerçekleştirerek, kitaplardan, şiirden edebiyattan ve hayattan bahsedecekler. Eski adıyla Baks Cafe şimdi ise İlly Cafe ismiyle hizmet veren kafede sohbet ortamında geçeceğini düşündüğüm programda şiirlerin dizeleri arasında gezinirken, edebiyat dünyasında gizli kalmış notlarla buluşacağız. Kitaplık adını verdikleri sunuma, mekanın dekoru da ayrı bir hava katacak. Duvarlarında şair ve yazarların posterlerinin bulunduğu İlly Kafe evsahipliği yapacağı bu gece için hazır ve sizleri bekliyor. Eminim çok ses getirecek bir edebiyat gecesi olacak.

Farklı mekanlarda farklı etkinlikler görmeye hasret olan ve bunun için belki de İzmir'e giden edebiyat severler bu gece tam sizin için, kaçırmayın. 

Böyle sohbet eşliğinde şiir dinletileri yapan ve kitaplar okuyan Bedriye Aksakal ve Seval Arslan'ı da biliyorum. Onlar da zaman zaman Tarihi Kır Kahvesi'nde misafirleriyle biraraya gelerek edebiyat dünyasında yolculuk yapıyorlar. Onların programlarından hep sonradan haberdar olduğum için katılmak nasip olmadı, bir dahakine inşallah.

Haşim Elmalı ve Engin Topuz sahnedeki birlikteliklerini biraz daha profesyonel gerçekleştirdikleri için duyurularını günler öncesinden yapıyor ve daha çok kişiye ulaşabiliyorlar. İzleyici kitlesi çoğaldıkça  sahneleyecekleri gösterilerinin de çesitleneceğini biliyorum. Çünkü, iki isim de yaptıkları işten büyük haz alıyorlar ve emeklerini esirgemeyerek ortaya güzel ve keyifli işler çıkarıyorlar.

Ben bu akşamı merakla bekliyorum. Nerelere, kimlerle yolculuğa çıkacağız, neler neler öğreneceğiz. İki güzel isme şimdiden başarılar diliyorum. Keyifli, güzel bir akşam olsun, bittiğinde bizde yine bir edebiyat tadı kalsın, Haşim Elmalı ve Engin Topuz da emeklerinin karşılığını alkışlarla toplasın.

Hayatın her anında güzelliklerle karşılaşın ki, keşke'lerle değil iyi ki'lerle; yüreğinizdeki sevgiyle yaşayın.