Rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ‘Siyasette 24 saat uzun süredir’ sözleri bugünün siyaset dünyasının hızına karşı tarih oluyor gibi geliyor. Çünkü yerel seçim öncesi parti liderlerinin manevraları bir saati bile önemli hale getirdi.

CHP ile İYİ Parti’nin Ankara, İstanbul ve başka illerde ortak aday gösterme çalışmaları, ‘İttifak yok’ diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’yi saat 16.00’da bir araya getirecek.

Ne için görüşecekler?

Bir süre önce Cumhur ittifakına devam, yerelde herkes yoluna diyen iki lider Erdoğan ve Bahçeli, seçim ittifakını masaya yatırmak için görüşecekler. Görüşmenin mimarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan…

Bahçeli buluşma ile ilgili yaptığı açıklamada, “Gündemi randevu sahibi belirler” dedi. Gündemi de zaten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı;

“Seçim ittifakını masaya yatıracağız” diyerek.

O halde iki lider, Erdoğan ve Bahçeli bugünkü buluşmada yerel seçimde nasıl bir ittifak yapacaklarını konuşacak.

***

Ankara’da bu sıcak gelişmeler devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün dün Turgutlu’daydı. Muhtarlarla bir araya gelen Başkan Ergün ilçeye 274 milyarlık yatırım yapıldığını söyledi. 

Adaylığı resmen açıklanan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü bundan sonra makamında değil, sahada göreceğiz.

***

Başkent’teki iki liderin görüşmesinde ittifak anlaşması çıkarsa bundan etkilenecek illerin başında Manisa gelir. Cengiz Ergün Büyükşehir’de tek başına seçime girebilir. AK Partililer buna hemen itiraz edeceklerdir. Bendeki bilgi bu görüşmeden anlaşma çıkarsa AK Parti Büyükşehir’e şeklen aday göstermek zorunda kalacaktır.

Eğer anlaşma olmazsa, MHP adayı Cengiz Ergün, CHP ve İYİ Parti adayı Orkun Şıktaşlı ve AK Parti adayı kim olursa olsun; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi bu üçlü arasında kıran karana geçecek.