Süper Lig’de 2018-2019 sezonun ilk derbisini geride bıraktık. Pazartesi günü eski dost Fikret Taşçı beni aradı. ‘Bende Fikret sen bu numarayı bilir miydin?’ dedim.

Fikret Taşçı dünya işlerini kendini kaptırınca uzun bir süre görüşemedik. Bende sitemlerimi kendisine ilettikten sonra Başkan akşam maçı birlikte izleyim dedi. Akşam gittik Örenay restoranda.

Güzel bir mas akurduk. Günlerdir beklenen maçı heyecanla bekliyorduk. Maç başladı dağ fare doğurdu. İki takımdan birbirinden korkuyordu. Sezon başından beri beklenen istikrarı bulamayan Fenerbahçe Beşiktaş’a oranla derbiye daha istekli başladı.

Oyun kalitesi düşüktü. İlk yarı golleri kaçıran Fenerbahçe oldu golü bulan Beşiktaş. Babel müthiş bir gol ile Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi. İkinci yarı oyun üstünlüğü alan Beşiktaş Fenerbahçe’nin orta sahasını rahat geçmeye başladı. Tam maçı kazandım havasına giren Beşiktaş kalesine golü gördü.

Fenerbahçe belki de en kötü oynadığı zaman golü buldu. Kalan zamanda iki takımda gol bulmadı ve derbi 1-1 sona erdi.

Ne oynana futbol ne de yaşanan heyecan tatmin edici değildi. Şenol Güneş bu Fenerbahçe’yi Kadıköy’de yenemedi. Zaten bir daha da yenemez.  Bu kadar mı korkar birbirinden taraflar, bu kadar mı tavan yapar faul yapmak? Ne akıcı futbol vardı ne de oyun planı. İkinci yarı neredeyse mahalle maçı gibi oldu.

Topu alan kaleye gitti. Orta sahalar oyunda düştü. Sonuç olarak derbide kazanan çıkmadı. Genel tabloya baktığımızda Beşiktaş zirve yarışını sürdürüyor.

Ama Fenerbahçe için tablo kötü. Cocu ile bu takım düzelmez. Ben kısa süre içesinde Ersun Yanal hamlesini bekliyorum. Taraftarın sesine kulak vermek lazım.