A Milli Futbol Takımımız 2022 FIFA Dünya Kupası eleme maçlarında Hollanda ve Norveç karşısında yazdığı futbol destanını ne yazık ülkesi küçük, futbolu ile ters gelen Letonya karşısında yazamadı. Üçüncü maçta kolay kazanacağımızı umduğumuz Letonya ile 3-3 berabere kalmanın burukluğunu yaşıyoruz. Ancak bu milli takımımızı da tebrik etmek gerekiyor. 3 maçta 7 puana ulaştığı için Hollanda, Norveç ve Letonya maçları oynanmadan 7 puan toplarız düşüncesine ülke olarak şapka çıkarırdık. Onun için Şenol Güneş’in yarattığı yeni Milli Takımımızın topladığı 7 puandan dolayı tebrik ediyorum. Yine grubun lideri kim ne derse desin Şenol Güneş ile başarılı bir Milli Takımımız var.

OLMAYINCA OLMUYOR

Salı günkü yazımda 3 günde 7 gol ve 6 puan toplayan Milli Takımımızla gurur duyduğumuzu başarımızı kutladığımız Milli Takımımızın kendi sahamızda Letonya’yı yeneceğini düşünüyordum. Hollanda ve Norveç’i yendikten sonra Letonya bizim yolumuza taş koyamaz düşünesindeydim. Hani derler ya evdeki hesap çarşıya uymadı. Öyle oldu. Aslında bu maça çok ama çok iyi başlamıştık. Maçın başında golümüzü de atınca öyle gururlandım ki bilemezsiniz. Sonra ikinci gol gelince üç puanın yolunu açıyoruz diyordum. Bir gol yedik. Futbolda olur böyle şeyler dedim. İkinci yarıda 2-1 olan skoru Burak’ın penaltı golüyle 3-1’e getirince oldu bu iş diye düşünmeye başladım. Her hafta ATV’de izlediğim Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisini izlemeye Çakırbeyli ailesinin alacağı intikamları izlemeye başladım. Bu dizi haftada bir gece beni oyalıyor. Diziyi heyecanla izlerken Türkiye Letonya maçında neler olduğunu düşünüyoruz. Ara sıra TRT’yi açıp kısa da olsa maçın skorunun değişip değişmediğine bakıyorum. Bir ara 3-2’yi gördüm. İçimden yapmayın çocuklar avucunuzun içindeki maçı kaybetmeyin diye düşünmeye başlarken Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz da Çakırbeyli ailesi intikamını aldığı sahne biter bitmez maça döndüm. Bir baktım Türkiye-Letonya maçı 3-3 olmuş. Beş dakikalık uzatmalar oynanıyor. İnanın kahroldum. Nasıl 3-1’den 3-3’e maç getirilir diye. Olmuş olanla ölenin önüne geçilmez. Futbolda her zaman sürpriz sonuçlara hazırlıklı olmalıyız. Bu maçta bir kez daha gördük. Yürüyün be aslanlarım şu Letonya’yı da yenin. 3 maçta 9 puan yapalım planımızı gerçekleştiremedik. Letonya’dan bir puan alabildik. Denizi geçtik derede boğulduk sözü bu maç için cuk diye oturuyor. Yas tutacak halimiz yok. Önümüzde uzun bir yol var Eylül’e kadar. O zamana kadar koronavirüs belasını da atlatmış olarak Dünya Kupası maçlarını seyircili oynarız.

SÜPER LİGE DÖNÜYORUZ

Bir hafta aradan sonra evimizin ligine dönüyoruz. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon bakalım zirve yarışında ne yapacaklar? Fenerbahçe’de Erol Bulut gitti, Emre Belözoğlu ile hafta sonu ne yapacak? Manisa FK da Trabzon’u yenerek birinci lige geçmeyi erken ilan edebilecek mi? Bu takım deplasmanda hep kazanıyor. İnşallah bugün de kazanır.