Ramada Otel, Soma’da sosyal yaşama renk katmak için hafta sonu gecelerini hareketlendiren eğlence projesini hayata geçirdi. Eğlence gecelerinin ilkini Belediye Başkanı Ali Tulup ile birlikte izledik. Soma Ramada Otel’in Genel Müdürü Hatice Coşkun ve ekibinin, sanatçı Metin Arolat’ın sahne aldığı gecenin güzel geçmesi için ellerinden geleni yaptıklarını gördüm. Keyifli anlarına Soma’nın müzikseverleri ile birlikte tanık oldum. İki saat boyunca sahnede geceye katılanları kendine has yorumlarını katarak söylediği şarkılarla mest eden sanatçı Metin Arolat’a mesir macunu ve çayını takdim ettim ve dedim ki “Koronadan sonra hayata küsme noktasına gelen bizlere yaşam zevkini tattırdınız. Teşekkürler.” Bu arada Soma ilçesinin sosyal etkinliklerine katkıda bulunmak için çırpınan Ramada Otel’in Genel Müdürü Hatice Coşkun’a da teşekkür ederim.

SOMA’DA RAMADA OTEL’İ

Altı yıl önce telefonum bir gün çaldığında açtım “Buyurun ben Ertuğrul” dedim. Telefondaki ses biraz tanıdık geldi. Bana “Ertuğrul abi ben Hatice. Eskişehir Anemon Otel’in eski müdiresi. Şimdi Soma’dayım” dedi. Ben de “Hatice Soma’da ne işin var?” dedim. Çünkü kendisi Anemon Otelini Eskişehirlilerle bütünleştiren müdiresiydi. Bana “Soma’da Ramada Otelin başındayım” deyince ne yalan söyleyeyim Soma Ramada isimli bir otelin açılacağı hiç aklıma gelmemişti. Kendisine “Hayırlı uğurlu olsun” dedim. Birkaç kez de telefonla görüşüp işlerin nasıl gittiğini de sormuştum. Aradan yıllar geçti. Geçen Cuma tekrar Soma Ramada Otelin müdiresi Hatice’nin telefonla beni aradığını görünce “Hayrola Hatice Hanım” dedim. Bana telefonda “Hafta sonu Metin Arolat’ın Somalılara çekeceği müzik ziyafetinde senin de olmanı istiyorum. Mutlaka bekliyorum” dedi. Oğlum Gökhan ile görüştüm. “Git baba değişiklik olur” dedi. Ben de bindim arabama Soma’ya doğru yola çıktım. Yeni yoldan yavaş yavaş giderek öğleden sonra Soma Ramada Otelde Genel Müdür Hatice Hanım ile yıllar sonra beraber olduk. Hava çok güzeldi. Açık havada çayımızı yudumlarken “Hatice bir zahmet Belediye Başkanı Tulup’u ara” dedim. Aradığı sevgili dostum hemen cevap verdi. Başkan Ali Tulup’a Hatice Hanım hal hatır sordu ve bir dakika dedi. Bir dostunu veriyorum deyince “Başkan ben Ertuğrul Aytaç Soma Ramada Oteldeyim” dedim. Geleceğini ifade etti. Bu sırada Soma Ramada Otelin sahibi Ramazan Güral’ın babası Hilmi Güral geldi. Hatice Hanım bizi baş başa bıraktı. Baba Hilmi Güral oteli nasıl yaptığını ruhsat almada yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Zamanında Avusturya’da işçi olarak çalıştığını kendisinin Savaştepeli olduğunu ifade etti. Bu sırada Soma Belediye Başkanı Ali Tulup yanında İlçe Sağlık Müdürü Fatih Güven, Dr. Volkan Kurtoğlu ile birlikte geldi. Birbirimize sarıldık. Hilmi Güral ile birlikte sohbet etmeye başladık. Hilmi Güral sağlık sorunlarını anlatırken Dr. Volkan Kurtoğlu “Hilmi amca vereceğim ilaçlarla şekeri kontrol altına alırız. Sen yaşama heyecanını kaybetme” dedi. Güzel sohbetten sonra Soma Belediye Başkanı Ali Tulup ve ilçe sağlık müdürü ve doktor ile birlikte ayrıldı. Geceye katılacağını söyledi. Metin Arolat’ın sahne alacağı gece için takım elbisemi giyip Hilmi Güral baba ile gecede ayrılan masamıza oturduk. Yemeğimizi yerken salonun Soma’nın müzik seven seçkin topluluklarının masalarına oturduklarını seyrederken Metin Arolat orkestra eşliğinde sahnede görülünce sessizlik oldu. Metin Arolat’ın harika sesiyle söylediği fantezi müzik eşliğinde geceye katılanlar coştukça coştu. Masaları dolaşan Metin Arolat ile birlikte Hatice Hanımla fotoğraf çektirdik.

Eğlencenin doruk noktasına ulaşmasına ramak kala programlarını tamamlayan Belediye Başkanı Ali Tulup geldi. Hilmi Güral ve ben birlikte Metin Arolat’ı dinlemeye devam ettik. Gerçekten toplum koronavirüs belasından evden dışarı çıkamamaktan ve maskeli dolaşmaktan sıkılmış. Soma Ramada Otelin yeni yıl için hazırladığı bir dizi konserin ilkinde eğlenceye susamış Soma’nın elit tabakası gönüllerince eğleniyordu. Başkan Ali Tulup’a iki saat sahnede kalan sanatçıya mesir vereceğimi söyledim. Başkan Ali Tulup “İyi düşünmüşsün” dedi ve mesir macununu ve çayını Başkan Ali Tulup ve Hilmi Güral ile birlikte Somalılara müzik ziyafeti çeken sanatçı Metin Arolat’a takdim ettik. Masamızda bir parça da söyledi. Metin Arolat kendisinin sahne hakimiyeti ve geceye katılanlarla kurduğu diyalog da mükemmeldi. Halkın sanatçısı Soma’da muhteşem bir konser verdi.

Gece sonrası Belediye Başkanı Ali Tulup ile otelin salonunda sohbet ederken geceye katılanların çoğunluğu belediye başkanını selamlıyordu Soma Ramada Otelde. Bu gecelerin devam edeceğini söyleyen Hatice Hanım “Amacımız Soma’ya hizmet ederken eğlenceyi de ayaklarına getirmeyi düşündük. Şubat ve Mart aylarında sevilen sanatçıları Ramada Otelimizde Somalılarla buluşturacağız” dedi. Ben de Hatice Hanıma “Sayende güzel bir gece geçirdim” dedim. Teşekkür ettim. Hatice Coşkun başarılı bir otel yöneticisidir. Bunu zamanında Eskişehir Anemon Otelde kanıtlamıştır.