Süper Ligde Beşiktaş Altay’ı yendi. Fenerbahçe Hatay’ı yendi. Galatasaray İzmir’de 86. dakikaya kadar 2-1 yenik durumdayken Gomis’in penaltıları ile Göztepe’yi 3-2 yendi. Futbolun adaleti olsaydı bu maçı Göztepe kazanmalıydı. Lider Trabzon Akdeniz sahilinde esti gürledi. Alanya’yı deplasmanda 4 golle devirerek oturduğu koltuğun hakkını verdi. Abdullah Avcı yepyeni bir Trabzon yaratmış. Konya’yı devirdikten sonra şampiyonluk yolunda oynadığı futboluna da güzellik katmayı Alanya maçındaki baskın oyun stilini de gördük. Akdeniz’de Karadeniz rüzgarı esti diyorlar. Bana göre Trabzon Karadeniz fırtınasını her yerde estiriyor. Pazar günü sezonun flaş ekibi Adana Demirspor’un sahasında yenilmeyen Gaziantep FK’yı futbolu ile eze eze yendiğini kadrosundaki başta Yunus olmak üzere yabancı yıldızlarını keyifle izledim. Cuma akşamı Kasımpaşa Konya maçı nefes kesti galibiyet 4’er kez el değiştirdi. Sonunda puanlar paylaşıldı. Son anda 1 puanla üzülen taraf Kasımpaşa oldu.

FENERBAHÇE’YE GENÇLİK AŞISI

Fenerbahçe’nin hafta içi Avrupa maçını Ahmet Çiftçi ve 40 yıl sonra buluştuğu dostu Güral Kaplan ile birlikte seyrettik. Keyif vermedi. Fenerli Ahmet Çiftçi’nin siyasetteki yorumlarını çok dinledim nokta atışı ile gerçekleri dile getirdiğine tanık oldum ama futbol yorumlarına yeni yeni alışıyorum. “Doğru işler yapmazsanız kazanmanız mümkün değil” diyerek Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un başarısızlığının küçük analizini yapıyordu Ahmet Çiftçi. Kendisine “Üzülme” dedim. “Fener neyse Galatasaray da o” dedim. Pazar günü Fenerbahçe-Hatay maçını evde seyrettim. İsmail Kartal Fenerbahçe’ye gençlik aşısı aşılamak için ilk on birde sahaya Arda ve Çağtay isimli altyapı patentli gençlerle başlamasına “Bravo Kartal” dedim. Her iki genç de sahada heyecanlarını yenerek Fenerbahçe formasını giymenin hakkını verdiler. Arda gösterişsiz ve faydalı futbolu duran toplardaki ortaları ile tribünlerdeki sarı lacivertli taraftarların gönüllerini fethetti. Fener’de Arda’nın ışığı Serdar Dursun’un usta ayakları ile gole çevirdiği penaltılarla Hatay’ı evinde yendi. Fenerbahçeliler bu sezon bu galibiyetlerle yetinecekler. Başkan Ali Koç son şansını gelecek yıl için kullanacak.

BEŞİKTAŞ DA GALİP

Beşiktaş Ege’nin Altay’ı karşısında Vida’nın attığı golle maçı kazandı. Altay son dakikalarda penaltısı verilmedi diye feryat ediyor. Bu haftadaki galibiyetlerle Fenerbahçe beşinci Beşiktaş puan cetvelinde altıncı sırada yer aldı.

GALATASARAY’I GOMİS HAYATA DÖNDÜRDÜ

Düşme potası içinde dolaşan Galatasaray İzmir’de Göztepe karşısında maçın başında Nelson’un golü ile öne geçti. Muhteşem seyircisi ile Göztepe oyunda üstünlüğünü ele geçirerek Galatasaray’ı sahadan sildi. 45. dakikada Ömer Bayram’ın topu uzaklaştıramadığı anda Taylan eliyle penaltı yaptırdı. NDiaye penaltıdan Göztepe’nin beraberliğini ilk yarıda sağladı. İkinci yarıda Galatasaray sahada yok. Göztepe seyircisi ile Aslan’ı dövüyor. Bu sefer Ömer Bayram penaltı yaptırıyor yine NDiaye Göztepe’yi penaltı golü ile 2-1 öne geçiriyor. Göztepe oynuyor Galatasaray seyrediyor. Oyuna Gomis ve Emre Kılınç girince oyunun şekli değişti. 86. dakikada Galatasaray’ın kazandığı penaltıyı Gomis attı. Durumu 2-2 yaptı. Kahroluyorum. Düşme hattındaki Galatasaray’ın kötü futbolu ile İzmir’de 90 dakikada 2-2 berabere götürüyor maçı. Ne oldu ise 9 dakikalık uzatmalarda oldu. Göztepe ceza sahası içinde Gomis’in şutunu elle kesildiği hükmüne varan hakem penaltı verdi. Galatasaray lehine o anda oğlumla telefonla konuşuyoruz. Pozisyon tekrarında oğlum Gökhan “Penaltı iptal olur baba” dedi. Dediği oldu. Nefesleri kesen dakikalar içinde Göztepe ceza sahası içinde Emre Kılınç’ın ayağına basılma olayı yine VAR’daki hakem Mete Kalkavan gördü. Gomis penaltı noktasında vuruşunu yaparken televizyona bakamadım. Gomis Galatasaray’ı hayata döndüren penaltıyı golle sonuçlandırıyor ve Galatasaray hiç hak etmediği bir galibiyet ve 3 puanla İzmir’den penaltılar düellosunu kazanan takım unvanı ile İstanbul’a dönüyor. Bu maçın en iyisi kimdi derseniz VAR’daki hakem Mete Kalkavan derim. Bu galibiyet Galatasaray’ı tedavi eden ilaç olur mu bilmem. 3 puanı kazanmasaydı Göztepe kazansaydı Galatasaray’ın hali dumandı. Tekrar yazıyorum Galatasaray’ı sahada selası verilecekken Gomis attığı iki penaltı golü ile hayata döndürdü.