Manisa Barosuna kayıtlı avukatlar hafta sonu sandık başına gitti ve başkanını belirledi. Divan Başkanlığını Osman Oktay’ın yaptığı kongrede değişim rüzgarları esti ve seçime “Değişim ve Cesaret” parolası ile giren Avukat Ümit Rona rakiplerini geride bırakarak Manisa Baro Başkanlığı koltuğuna oturdu. 26-27 Haziran günlerinde yapılan kongrede mevcut Başkan Ali Arslan aday olmazken yarış İbrahim Yönetken ile Ümit Rona arasında geçti. Sandıklar açıldı. Oylar sayıldı. 3 kez ertelenen kongreden 454 oy alan Avukat Ümit Rona 16 aylık sürenin Manisa Baro Başkanı olarak çıkmasını bildi. CHP’nin tam kadro katıldığı baro seçimlerinin sonucu partide hayal kırıklığı yarattı. Kongreyi izleyen CHP’liler sonuç açıklanınca bir süre kendilerine gelemediklerini bana anlattılar. Pazar günü sokağa çıkmanın son yasağında haberi oğlum Gökhan verdi.

KAZANMA İNANÇLARI DORUKTAYDI

“Baba Ümit Rona 15 oy farkla Baro Başkanlığı seçimini kazandı” dedi. Sonuca hayret etmedim desem yalan olur. Akşamüstleri Söğütaltı Kahvesinde sohbet ettiğim Avukat Mustafa Karakaş ve Zülfikar Gürcan “Baro seçimlerini kazanacağız” diyorlardı. Barodaki ilk yılları iktidarı devirmenin kolay olmayacağını bildiğim için “Zor dostum zor” diyordum. Hayat zoru başarma sanatıdır. Seçim öncesi Ümit Rona ile Söğütaltı Kahvesinde Avukat Mustafa Karakaş ve Zülfikar Gürcan ile birkaç kez bir araya geldik. Başkan adaylarından Avukat Ümit Rona “Seçimi kazanacağız. Aldığımız sinyaller çok iyi” demişti. Ümit Rona’daki inanç değişim ve cesaret başarıyı da peşinden getirdi. 15 oyla seçimi kazandığında kendisini hemen aradım. Tebrik ettim. “Aldığın sonuç büyük başarıdır. Baroda CHP hegemonyasını yıkan bir Zeynel Balkız oldu bir de Ümit Rona olarak sen” dedim. Ümit Rona dün de ekibi ile başkanlık mazbatasını aldı ve Manisa Baro Başkanlığını resmen tescil ettirdi.

BŞAKAN ÜMİT RONA “ADALET ARAYAN HERKESİN YANINDAYIZ”

Manisa baro seçiminden zaferle çıkan Ümit Rona’nın bu seçimde kazanması büyük yankı uyandırdı. Manisa Barosunun yaşayan ve kayıtlı en kıdemli 1. üyesi Avukat Yıldırım Tayyar Egeli ve 2. üye Avukat Şefik Görgün başkan seçilen Ümit Rona’nın yanında yer aldığı görülen kongreden baro başkanlığı koltuğuna oturan Avukat Ümit Rona’yı seçim yorgunluğunu atmadan ziyaret ettim. Bürosunda beraber olduk. Telefonları susmuyordu. Herkes büyük başarıya imza atan Ümit Rona’yı tebrik ediyordu. Kahvelerimizi yudumlarken “Ne diyorsun?” diye sorunca “Bize genel kurulda güvenip bu göreve getiren avukat arkadaşlarıma gösterilen güvene layık olmak elimden gelen gayreti göstereceğiz. Atatürk çizgisinden ayrılmadan adaleti, eşitliği sağlayan objektif bir baro olacağız. Adalet arayan herkesin yanında olacağız. Tekrar bana kongrede bu görevi layık gören bütün avukat meslektaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Baro başkanı olarak ilk demeci Olay Gazetesi Haber Müdürü Burhan Akdemir’e verdiği için teşekkür ettim. Manisa Barosunun yeni başkanı Avukat Ümit Rona ile sıcağı sıcağına yaptığım sohbet yarım saat sürdü. Söyleşimde Burhan Akdemir’e verdiği demeçte söylediklerini Başkan Rona bana da tekrarladı. En hoşuma giden sözleri ise Manisa Barosu olarak Atatürk ilkeleri çerçevesinde adalet arayan herkesin yanında olup dertlerine çözüm arayacaklarını söylemesi oldu.

YÖNETİM DE BELLİ OLDU                                                                 

Çarşaf liste formülü ile oyların kullanıldığı seçimlerde Ümit Rona’nın listesinden Tolga Uçarsu, Menekşe Uztutan. Sinem Deniz Onat, Şahika Fulya Yılmaz, Fatih Meriç ve Zeynep Çakmak, İbrahim Yönetken’in listesinden de Okan Borneday, Metin Erdoğan, Hayrettin Cem Göynük, Ezgi Yangöz Manisa Barosunun yeni yönetim kurulunu oluşturdu. Disiplin Kurulunu Ümit Rona listesinden giren Şeyda Sözen Tatlıcıoğlu, Dilan Oral, Umut Dalkılıç, İbrahim Halil Tangör oluşturdu. Denetçi olarak da Ramazan Urku Aykanat seçildi. TBB Delegeliğine ise Ümit Rona’nın listesinden Ayşe Hasar ve Filiz Zeybek girerken eski başkan Ali Arslan da diğer listeden seçildi. Hayırlı uğurlu olsun.