Yıllardır yıkıldı yıkılacak dediğimiz Ali Rıza Çevik Ortaokulu binaları dün, Şehzadeler Belediyesi'nin gerçekleştirdiği çalışmayla yıkıldı. Ali Rıza Çevik İlkokulu, ortaokul olduğunda 'Bir dönem bitti' demiştik ama, asıl şimdi bir dönem sona erdi. Yaklaşık 80 yıllık bir mazisi olan Ali Riza Çevik İlkokulu'nun binaları yenisi yapılmak üzere yıkılırken, geride iyisiyle kötüsüyle birçok anı bırakarak tarihe karıştı.

İlkokul öğrenimimi gerçekleştirdiğim okulumun çocuklarım da öğrencisi olurken, eğitim verdiği süre zarfında birçok mezun verdi. Siyasetçisinden sanatçısına, iş insanından sanatçısına birçok ünlü ismin yolu Ali Riza Çevik İlkokulu'ndan geçti. Eğitimde liderliği elden bırakmayarak sınavlarda birçok başarı elde ederek Türkiye Birincileri çıkardı. Spor müsabakalarında, halk oyunlarında nice şampiyonluklar yaşadı. Manisa'nın haklı gururu, eğitimdeki Beyaz Kartalı oldu.

Yıllardır en büyük isteğim yeni bir okul binası yapılmasıydı. Çok uğraşlar verdik, ilerlemeler kaydettik ama nihayete bir türlü eremedik. İçimde hep bir ukde kalmıştı. Şimdi yaşanan bu gelişmeleri görünce gelecek nesiller için çok seviniyorum. Yeni, Modern binalarda eğitim alacak öğrenciler adına çok mutluyum. 'Başlamak bitirmenin yarısıdır' derler ya, yıkım işinin gerçekleşmesiyle yeni binalar için start verilmiş oldu.

Şimdi umudum, yeni bina için ilk adımın atılması. Şimdiden, bölgedeki çocuklarımızın öğrenim göreceği okul binası hayırlısı olsun. Emeği geçen herkese de çok teşekkür ediyorum. Çocukların yararına, onların mutluluğuna yapılacak hizmetin maddi tarafını bırakın bir kenara, maneviyatına paha biçilemez. Yeni okul binasına adım atacak, sevinçleriyle okul bahçesini dolduracak öğrencileri yeniden Ali Riza Çevik Okulu'nda görmek dileğiyle.

CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ

Bugünkü yazı konusu eğitim üzerine olunca, bir paragraf da Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri için açayım dedim. Yaklaşık 7 aydır onarım, güçlendirme işleri yapılacak denilen okulun idari kısmı Çağatay Uluçay Ortaokul'nda. Bu süre zarfında okul binası için tek bir çivi bile çakılmadı. Pandemi nedeniyle online eğitimlerin sürdüğü bu dönem, yapılacak çalışmalar için en uygun zamandı. Çalışmalar başlamış olsa epey bir yol alınmış olacaktı.

Şimdi okullarda yüzyüze eğitim.başladı. Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri, Çağatay Uluçay Ortaokulu'nda öğrenim görecekler. Bu durum, her iki okul açısından hem idari hem de işleyiş yönünden çok sıkıntılı.

Haliyle böyle olunca sesler de yükseliyor tabii ki. Aynı şekilde Atatürk Ortaokulu'yla ilgili de, binalar yıkılmış ama yeni bina yapımına başlanmadığı yönünde de serzenişler var. Tüm bunlara karşın Bilim Sanat Merkezi'nin yakınında yapılan binanın İmam Hatip Ortaokulu olması, İstasyon'un oradaki. İmam Hatip Lisesi'ndeki yeni bina çalışmaları için bir kamyonun gidip diğerinin gelmesi göze batıyor.

Ben burada yine yetkililerin bir bildiği vardır diyorum tüm iyi niyetimle. Çocuklarımızın rahat şartlarda eğitim alması tek isteğim. İçinde bulunduğumuz koşulları göz önünde bulundurursak zaten zor koşullarda öğrenim gören çocuklarımızın durumunu daha da zorlaştırmayalım. Yapılması gerekenin en kısa süre içinde yapılması ve tüm çocuklarımızın faydasına olması en büyük isteğim. Geleceğimiz çocuklarımıza yapılan hizmet en hayırlı olandır.

Güzel, sağlıklı günlerde buluşmak temennisiyle, sevgiyle kalın.