Pazartesi günü zirve mücadelesinde neler oldu neler? Gündüz Trabzon evinde Alanyaspor’a yenildi(1-3). Fenerbahçe Konya’da galip geldi(0-3). Hem de nasıl galip gelmek. Antalya beraberliği ile sarsılan Fenerbahçe Konya’da 30 dakikalık muhteşem futbolu ile attığı gollerle üç puanı alırken bir kez daha deplasman fatihi olduğunu gösterdi. Galatasaray ile puanları eşitleyen kanarya yeniden güzel ötüşü ile taraftarlarına umut aşıladı. Ben Fenerbahçe yöneticisi ve başkanı olsam federasyona müracaat edip bütün maçlarımı deplasmanda oynamak istiyorum derdim. Fenerbahçe’nin evinde beş mağlubiyeti var. Zaten maçlar seyircisiz oynanıyor. Gurbette güzel oynamaya ve kazanmaya alışmış bir Fenerbahçe’yi televizyondan seyretme şansını sürdürür taraftarlarına. Demek ki Fenerbahçe’nin kadrosu bu ligin en iyi kaliteli futbolcularından kurulu. Başkan Ali Koç ve Sportif Direktör Emre Belözoğlu’nun beraber yaptıkları transferlerde isabet oranı yüksek olduğu görüldü Konya deplasmanında. Yeter ki Erol Bulut sahaya çıkaracağı on bire dikkat etsin. Hem kendini hem de taraftarlarını üzmesin. Fenerbahçelilerin yüzü gülüyordu. Başta Erdoğan Esentaş’ın.

ZOR GÖRÜLEN KOLAY KAZANILAN MAÇ

Kağıt üzerinde zor görülen bir maçtı Konya deplasmanı Fenerbahçe için. Bu Konya büyüklerin canlarını yakan takımdı. Üzgün bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe’nin Konya deplasmanını bu kadar kolay geçeceğini beklemiyordum. Yenilebilirdi ama bu kadar rahat bir galibiyet kazanmasının sırrı neydi? Bir defa işin şaka götürür tarafının kalmadığını anlayan Teknik Direktör Erol Bulut ve futbolcuları Konya’da maça öyle bir başladılar ki ben bile şaşırdım. Bir haftada ne oldu Fenerbahçe’ye diye. Konya’da saldırgan futbol oynuyor. Önde basan ve rakibinin kafasını kaldırma fırsatı bulamadan pozisyon zenginliği bulan Fenerbahçe ilk yarıda 3 dakikada Atilla Szalai ve Osayi-Samuel’in golleri ile maçı koparmasını bildi. Maçın son saniyelerinde Konya kalecisi İbrahim Sehiç’in elinden kaçırdığı topu Serdar Aziz filelerle buluşturunca farklı kazandı. Şampiyonluk ümidini tekrar yeşerten Fenerbahçe Konya’da zaman zaman sıkıntı yaşamadı mı yaşadı. Her zaman olduğu gibi kalecisi Altay Konya ataklarına geçit vermedi. Hakem Fırat Aydınus da tecrübesi ile mükemmel maç yönetti. Hakemin konuşulmadığı bir Fenerbahçe maçı seyrettik. Bu lig daha çok enteresan sonuçlara gebe. Fenerbahçe evinde değil ama deplasmanda kolay kazanıyor. Bu hafta için tebrikler Fenerbahçe diyorum.

KARADENİZ’DE AKDENİZ FIRTINASI ESTİ

Abdullah Avcı ile büyük çıkış yakalayan ve zirveye ortak olan Trabzon evinde Alanya’ya mağlup olunca şampiyonluk yarışında yara almış oldu. Trabzon buralara kadar gelirken hiç kimse unutmasın harika futbolu ile gelmedi. Abdullah Avcı’nın haddini bilerek oynattığı oyun düzeni ile maçları bir sıfırla kazanarak sessiz sedasız geldi. Trabzon’un eksikleri çok iken bu noktada olması Karadeniz Fırtınasına gönül verenleri sevindirmelidir. Alanya da Süper Ligin ağır abilerinden, zirvenin beşinci sırasında. Bu mağlubiyete Trabzon üzülmeli ama kafayı takmamalıdır.

GÖZ-GÖZ HARİKASIN

Süper Ligin üstündeki mücadele ne kadar zor geçiyorsa bu ligin dibinde de her hafta inanılmaz sonuçlarla karşılaşıyorsunuz. Düşme hattındaki takımlardan şunlar düşer yorumunu yapmak çok zor. Denizli evinde Malatya’yı yendi. Başakşehir Gençlerbirliği’ni Ankara’da, Ankaragücü de İstanbul’da Karagümrük’ü 1-0 yenince ligin dibi kaynayan cadı kazanına dönen haftada Ege’nin göz bebeği Göztepe evinde zoru başardı. Düşme hattındaki Erzurumspor’u 3-1 yenmesini bildi. 39 puanla rahat bir nefes aldı.  Göztepe’nin Halil’i her derde deva. Harikasın Göztepe.