Ülkenin hali ortada. Koronavirüs kasıp kavurmaya devam ediyor. Hafta sonu kısıtlamasına 23 Nisan Cuma günü de eklendi. Siyaset desen felaket. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı birbirine acımasızca saldırıyor. Bu ortamda elbette spor yazacağım. Etliye sütlüye karışmayanlar bu dönemde hora geçiyor. Sevgili Mehmet Güzgülü. Beşiktaş Erzurum’da, Galatasaray da Trabzon önünde birer puana razı olarak şampiyonluk yarışında haftayı bay takım geçiren Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü. Samandıra’da şampiyonluk inancının tavan yaptığını görür gibiyim. Somalı Süleyman’ın, Turgut Avşar’ın, Erdoğan Esentaş’ın ve tüm Fenerbahçeli taraftarın yüzüne renk geldi.

Kartala bir haller oluyor desek yeridir. Salı akşamı Sivas deplasmanında bir varlık gösteremeyen siyah beyazlılar kayıplarına bir yenisini eklediler. Fenerbahçe ile başlayan seride 6 haftada toplam 9 puan kaybeden Beşiktaş ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’a moral verdi. Peki Galatasaray ne yaptı? Evinde Göztepe maçındaki gençlik ateşini Trabzon karışışında yakamadı. Yakmayı bırakın neredeyse kül olup yanarken uzatmalarda attığı golle bir puanı kurtardı. Zirvede Beşiktaş 72, Fenerbahçe 69, Galatasaray’ın da 66 puanı var. Geride altı hafta var. Kartalın Teknik Adamı Sergen Yalçın “Şampiyonluğun en büyük adayıyız. Kimse heveslenmesin” diyor. Fatih Terim Trabzon maçından sonra yine hikaye anlatıyor. Son anda kazanılan 1 puanın değerinden bahsediyor. Fenerbahçelilerin kıs kıs gülerek sevindiklerini hissediyorum.

ASLANA GÜVENDİM GALATASARAY FORMASI İLE DOLAŞTIM

Çarşamba günü hava güzeldi. Beşiktaş’ın puan kaybetmesinden sonra Galatasaray formamı giyerek kapalı olan Söğütaltı Kahvesinin önüne gittim. Fenerbahçeli Somalı Süleyman “Trabzon akşam sizin canınıza okuyacak” dedi. Aldırmadım. Sonra Beşiktaşlı Avukat Mustafa Karakaş ile bir araya geldik. Koyu Beşiktaşlı Karakaş’a “Dikkat edin Fenerbahçe’yi şampiyon yapacaksınız. Bizim Trabzon karşısında ne yapacağımız belli değil. Şampiyonluk yarışı Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında geçer. Galatasaray’dan umutlu değilim” dedim. Mustafa Karakaş “Başkan bu kadar sakatlıklar karşısında ayakta duruyoruz. Ben de endişeliyim” dedi. Ayrıldık ben eve doğru giderken Fenerli Erdoğan Esentaş’ın marketin önünden geçerken Fenerli Turgut Avşar “Hayrola Ertuğrul abi Galatasaray’dan umutlusun galiba formanı giyip sokağa çıkmışsın” deyince Fenerli Turgut Avşar diye söze başlayarak “Merak etme Ali Koç bu sene Fenerbahçe’yi şampiyon edecek” dediğimde Erdoğan Esentaş Fenerli olarak neredeyse “Ağzın bal yesin” diyerek keyifleniyordu. Galatasaray forması ile yürürken bir fotoğraf da Fenerli Erdoğan’a çektirdim. Eve gittim. Galatasaray Trabzon maçının başlama saatini beklemeye başladım.

GALATSARAY’IN GENÇLİK ATEŞİ TRABZON’A SÖKMEDİ

Galatasaray Trabzon maçı başladı. Fatih Terim Halil’i kenara Babel’i sahaya sürmüş. Ne hikmetse. İlk dakikadan itibaren Trabzon Galatasaray kalesi önünde oynamaya başladı. Tehlike üstüne tehlike yarattı. İlk 45 dakikada sahada Galatasaray yok gibiydi. Trabzon evinde bile böyle rahat futbol oynamıyordu. Şampiyonluk yarışında Galatasaray’ın yarışmaya niyetinin olmadığını oynadığı futbolla belli ediyordu. Halbuki maç öncesi Galatasaray zirveye tutunmak Trabzon galibiyet hasretine son vermek hesabı içindeydi. Maçın 90+ dakikalarının oynandığı anlara kadar Trabzon attığı golle galibiyet hasretini sonlandıracak noktaya gelmişti. Trabzon geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Galatasaray karşısında hasret sona erecek derken yine gol yedi. Abdullah Avcı ne kadar kızsa haklı. Fatih Terim maç bittiğinde bir süre oturduğu yerden kalkamadı. Arda ile dertleşti. Trabzon’a bir puan yaramadı. Galatasaray’a ise ne kadar yarayıp yaramadığını lig sonunda göreceğiz. Acaba diyorum 6 haftalık maraton öncesi Beşiktaş ve Galatasaray’ın aldıkları birer puan ileride şampiyonluk yarışında altın değerde mi olacak? Onu da göreceğiz. Şampiyonluk madalyasına bir de böyle bakmak gerektiğini düşünüyorum. Zirvedeki Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Şans ibresi Fenerbahçe’den yana görülüyor olsa da o da kazanırken çok zorlanıyor. Hafta sonu bakalım neler olacak Süper Ligde?