Gururluyuz, sevinçliyiz. Anadolu Efes basketbolda Avrupa’nın en büyüğü oldu. Cimnastikçi kızımız Başkan Cengiz Ergün’ün Belediyespor forması giydirdiği Ayşe Begüm Onbaşı da Azerbaycan’da dünya şampiyonu oldu. Almanya’nın Köln kentinde Anadolu Efes basketbolda ülkemize 10. Avrupa Kupasını getirdi. Türkün gücünü Fenerbahçe’den sonra Avrupa’da bir kez daha gösterme başarısını elde etti. Manisalı madalya canavarı Ayşe Begüm Onbaşı’nın Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonasında altın madalya kazanmasının rüzgarı bütün dünyayı sardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin gururu Ayşe Begüm Onbaşı’yı telefonla ve twitter hesabından tebrik etti. Dünya, Ayşe Begüm Onbaşı’yı konuşuyor. Gediz’in gölgesinde yaz uykusuna dalan Manisa ise seyrediyor diyorum. Başkent olsa ayağa kalkar. Ayşe Begüm’ü konvoylarla doğduğu Akhisar’a getirirdi. Bana kimse Osman Paşa davulu çalmasın. Koronavirüs tedbirlerini bahane etmesin. Adana Süper Lige çıktı sabahlara kadar Adana’da sevinç gösterilerine sahne oldu. Uyan Manisa uyan Ayşe Begüm değerine hak ettiği değeri ve ilgiyi göster.

KIZIMIZ ALTINLA GELDİ

Akhisarlı 19 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı ilk defa katıldığı ‘Büyük Kadınlar’ kategorisinde 21,850 puanla altın madalyanın sahibi olurken dünyaya kendini hayran hayran seyrettirdi. Ayşe Begüm Uluslararası Cimnastik Federasyonu tarafından Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de en iyi sporcu seçildi. Türk kadınının gücünü gösterdiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Ayşe Begüm Onbaşı birincilik kürsüsünde İstiklal Marşını okurken gözyaşlarına hakim olamadı. 19 yaşındaki cimlastikçimiz çok çalışmanın karşılığını aldığını ifade eden Ayşe Begüm Onbaşı “Emeği geçen benimle birlikte olan, destekleyen yanımda olan herkese teşekkür ediyorum. Zihinsel eğitim alıyorum ve bana gerçekten yardımcı oluyor. Sahnede olduğumda çok heyecanlanıyorum ve kendime çok güveniyorum. Aerobik cimnastik yaptığında uçuyormuş gibi kendimi hissediyorum” diyor.

BAŞKAN ERGÜN’ÜN DESTEĞİ

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı spor aşığı Cengiz Ergün’ün himayesinde Belediyespor bünyesinde yetişen 11 yaşından beri Milli Formayı giyme başarısı gösteren Ayşe Begüm Onbaşı 2016 yılından bugüne kadar girdiği ulusal ve uluslararası yarışmalarda 36 altın madalyanın sahibi oldu. Kendisine boşu boşuna madalya canavarı denmiyor. Ülkemizin ve Manisa Akhisar’ın altın kızı Ayşe Begüm Onbaşı’yı kutluyor nice başarılarının devamını diliyorum. Oh be! Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde içimiz kararmıştı. Böyle sevinç ve başarılarla kendimize geldik.

Yeni tedbirler ne olacak bilmiyorum. Ama 1 Haziran’a Ayşe Begüm Onbaşı ve Anadolu Efes’in başarılarından duyduğumuz mutlulukla giriyoruz. Hani derler ya her günümüz böyle olsun. 1 Haziran’dan itibaren inşallah ülkemiz rahatlar. Kapalı mekanlar açılır. Yaz sezonuna başlamış oluruz.