Bir haftada beş puan kaybeden Galatasaray zirvedeki koltuğu Beşiktaş’a bıraktı. Çünkü Kartal yüksekten uçmaya bu hafta devam ediyordu. Bravo Beşiktaş’a bravo Sergen Yalçın’a. Başkan Ahmet Nur Çebi güzel söylemiş “Hani bu takımdan bir şey olmazdı?” diye. Sergen Yalçın şimdi camiasına “Olur olur bal gibi olur” şarkısını söyletiyordu. Tebrikler. Dün yazmıştım hafta boyu Ankaragücü mağlubiyeti ile moralim çok bozuktu. Sanki Pazar günü düzeldim. Sivasspor karşısında Galatasaray benim moralimi ve kimyamı bir kez daha bozdu. Bu hafta ben çekilmem. Galatasaray’da anormal bir düşüş yaşanıyordu. Bunun belirtisi zaten Erzurum’u 2-0 yendiği maçla açıkça belli etmişti. Erzurum 60. ve 63. Dakikalarda yakaladıklarını atsaydı daha bu maçta Galatasaray havlu atmış olacaktı. Muslera ve şansı ile 3 puan alan Galatasaray Ankara’da Ankaragücü’ne berbat bir oyunla yenilen Galatasaray bu maçta hakemlere ve VAR’a tepki gösteriyordu. Abdurrahim Albayrak “Yetti artık adalet istiyoruz adalet” diyerek yeri göğü inletiyordu. Sahada varlığı ile yokluğu belli olmayan Galatasaray formasını giyen eski para ile trilyonluk ayaklara tek kelime söylemezsen takımın çöküşünü görmezsin. Abdurrahim Albayrak Pazar gecesi evinde Sivasspor’a canını zor kurtardığını da göremezsin. Fatih Terim maç öncesi tehlikeyi sezmiş temkinli konuşuyordu. Sivasspor’un … hızlı olduğunu zemininde kötülüğünden bahsediyordu. Galatasaray büyük takım olarak kazanacak derken yüz hatlarından böyle bir tepkiyi televizyonda ben göremiyordum. Ankaragücü maçında olduğu gibi oyunun başında yokladıklarını atamazsan kalende goller görmen kaçınılmaz. Futbolun kuralında atamayana atarlar derler.

Sivasspor karşısında Galatasaray ne oynadı Allah aşkına yan pas yan pas yapa yapa sahasından kağnı arabası gibi çıkan bir takımdan ne beklenir? Falcao’nun iki golü Galatasaray’a Sivasspor karşısında bir puan getirdi. Galatasaray kötü müydü? Kötüydü. İstenilen oyunu oynayamadı mı? Oynayamadı. Biraz 80’den sonra sahada mücadele edip Sivas’ı sıkıştırdı. O sırada futbol şansı Sivasspor’un yanındaydı. Uzatmaların son dakikasında kaleci Ali inanılmaz kurtarışlar yaptı. Zirveden Galatasaray’ı indirdi. Süper Ligde her geçen gün oyun içinde oyun oynanıyor. Galatasaray ve Fenerbahçe birbirini yerken aradan çıkan Beşiktaş şampiyon olursa şaşmayın. Sergen Yalçın’ın takımı iyi oynuyor kazanıyor, kötü oynuyor kazanıyor. Futbol oyunu mazeret üretme oyunu değil. Kazanma oyunu. Galatasaray zorları başardı. Geldi herkesin kolay maçlar dediği Ankaragücü ve Sivasspor karşısında beş puan kaybetti. Sahaya kabahat bulunuyor. Hakemlere kabahat bulunuyor. Fatih Terim ve futbolcular nur alem nur maşallah.

HER HAFTA BİR ŞEYLER OLUYOR

Bakın maç sonrası Fatih Terim ne diyor? “Çok iyi oynadık. Bir pozisyon değil yarım pozisyon vermeden iki gol yedik. Üzüldüğüm taraf bu. Bu saha başımızı çok ağrıtacak. Şartlara rağmen istediğimizi yaptığımız muhteşem bir 45 dakika oynadık. İkinci yarıda da devam ettik. yine pozisyon yokken gol yedik. İkiyi bulduk. Üçüncüyü kaçırdık. Maalesef iyi oynamak mücadele etmek önemli ama istatistikler ne olursa olsun iki puan kaybı yaşadık” diyerek maç içinde Onyekuru’ya yapılan hareket sonrası kırmızı kart uygulanması gerektiğine değinen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim “bir konuya açıklık getirmek istiyorum. 59.dakikada Onyekuru’ya olan pozisyonda VAR hakemi Ali Palabıyık top oynamış olsa devam demez. Bu lig maçı kardeşim bunun pardonu yok. Sahalara ve başka şeylere rağmen yarıştayız. Kimseye bir şey bırakmayacağız. Bize hemen kırmızı kart, rakiplere yok. Her hafta bir şeyler oluyor” diye konuştu. Fatih Terim’in çok iyi oynadık sözlerine katılmıyorum. Katıldığım yakındığı tek konuda kendisine hak veriyorum. 59.dakikada Sivasspor’lu Ziya’nın Onyekuru’ya yaptığı hareket maç sonrası (Spor programlarının hakem yorumcularının dediği gibi) kırmızı kart verilmeliydi. Fatih Terim de bir şeyler oluyor. Son haftalarda Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut’a özenme hastalığı. Her maçta yarı yarıya değişik bir on bir sürüyor sahaya. Bu kadar rotasyonda hata oranları sahada fazlalaşabileceğini Fatih Terim benden daha iyi bilir. Neden yapıyor anlamakta güçlük çekiyorum. Sonra her maçta hakemlerin ön plana çıkarılan başka ülke var mı? Maçın hakemi Ali Şansalan kötü bir maç yönetmedi. Bu yazımı dün sabah yazdım. Zirvenin diğer iki takımı Fenerbahçe ve Trabzon maçları oynanmamıştı. Dün akşam oynanan Konya-Fenerbahçe maçını da izleyeceğim. Neler olduğunu da yarın yazacağım. Elbette Trabzon maçını da.