Bülent Arınç hafta sonu Manisa’daydı. Ailesi adına Sultan Cami’nde öğle namazından sonra abisi Ümit Doğay Arınç ile mevlit okuttu. Akşamına dostlarına Öğretmenevinde iftar yemeği verdi. AK Parti Manisa İl Başkanlığının Kurşunlu Han’da adına verdiği iftar yemeğine katıldı. Arınç AK Gençlerin 1500 kişinin katıldığı vefa sahuruna iştirak etti. AK Partinin kuruluşundan bugüne kadar AK Parti için gece gündüz çalışan TBMM Başkanlığı yapan Bülent Arınç AK Parti Manisa İl Başkanlığının yaptığı benim de katıldığım iftar sofrasındaki konuşma ile yine ülke gündemine oturdu. Manisa siyasetinin duayeni Arınç “Biz AK Partiliyiz. Gidecek başka bir yerimiz yok. Sıkıntıları çözecek yine AK Parti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

MİLLETİMİZİN TEK UMUDU VAR, AK PARTİ VE CUMHURBAŞKANI

Şehzadeler İlçe Belediyesi tarafından onarılan tarihi Kurşunlu Han’da Bülent Arınç adına Manisa AK Parti İl Başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğine yoğun bir ilgi vardı. Ali Filizkan ile birlikte katıldığımız geceye AK Parti MKYK Üyesi ve milletvekili Murat Baybatur, milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti ilçe başkanları, kadın kolları üyeleri, gençlik kolları ve çok sayıda partilinin katıldığı iftar yemeğinde İl Başkanı Salih Hızlı’nın geceye katılanlara yaptığı teşekkür konuşmasından sonra kürsüye davet edilen alkışlar arasında mikrofonu eline alan Bülent Arınç “Biz AK Partiliyiz. Bu partinin çok şükür kuruluşunda da bulunduk. BUGÜN DE AK PARTİLİYİZ. Bundan sonra da gidecek hiçbir yerimiz yok. AK Partide zaferden zafere koşacağız. Hep beraber inşallah güzel günler göreceğiz. Elbette siyasi tercihlerini başka yerlere çevirmiş insanlar olabilir. Ama biz bu kararımızda samimiyiz. Çünkü bu ülkeye hayır adına ne yapıldıysa AK Parti yaptı. Şimdi önümüzde daha büyük bir imtihan var. Devletler doğar, biraz büyür, biraz gelişir, sonra gerileme başlar yıkıma kadar gider. AK Parti’nin de bir takım sıkıntılar yaşadığını, memleket içinde ekonomiden kaynaklanan bir takım sıkıntılarla karşı karşıya geldiğini görmezden gelemeyiz. Benim bazı siyasetçilerden farkım o dur ki ben daha 3 yıl önce “Türkiye’de ekonomik sıkıntılar var. Hükümetimiz bunlarla baş edecek başaracak ve yeniden güzel günlerde birlikte olacağız’ demiştim. Bize düşen siyasetçi olarak bir sorunu görmektir, inkar etmemektir, üstünü örtmemektir. Sorunu göreceksin, sorunu teşhis edeceksin, bunu halkımıza anlatacaksın ve biz bunun çaresini bulacağız. Nasıl 20 senedir buluyorsak, 20 senedir seçim kaybetmiyorsak, 20 senedir millet ‘AK Parti’ diyor başka bir şey demiyorsa bütün bunların üstesinden geleceğiz. Bize güvenin.” dedi Arınç.

CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇITASI YÜKSEK

“Görüyorsunuz ki hala ne sıkıntı içinde olursa olsun insanlar, Cumhurbaşkanına güven noktasında hala yüksek bir çıta var ki muhalefet bunun eteğine bile yapışacak durumda değil. Bu güven gitmesin inşallah. Bu sıkıntılardan kurtulalım, kurtulmalıyız. Çünkü yıllardır siyasetin içerisinde olan bir insan olarak söylüyorum. Halkın tercihi noktasında ekonominin iyi olduğu zamanlarda daha rahat edersiniz. Ama ekonomide bozukluklar varsa, alım gücünüz azalmışsa, Türk parasının kıymeti düşmüşse, her gün ihtiyaç maddelerine zam geliyor ve enflasyon resmi rakamlarla yüzde 60’ı da bulmuşsa milleti hitabetle coşturamaz, konuşmayla aldatamazsınız. Gerçeği göreceğiz ve sorunları çözeceğiz. Başarılı olmaya mecburuz. Her ülke sıkıntı çekebilir biz de çekiyoruz. Biz bu işin üstesinden geleceğiz diye inanacağız ve bunu yapanlarla birlikte hiçbir zaman birbirimizden ayrı düşmeden, birbirimizin kusurlarını ortaya dökmeden tekrar beraberliğimizi bütün Türkiye’ye bütün dünyaya göstereceğiz” dedi Bülent Arınç.

İlkeli bir siyasetçidir. Eğilmeden bükülmeden konuşur. Manisa AK Parti İl Başkanlığının, adına düzenlediği iftar yemeğinde de öyle yaptı. Bülent Arınç ülkenin içinde bulunduğu durumu ekonomik sıkıntıları vatandaşın zor günler geçirdiğini anlattı. Bülent Arınç’a da bu yakışırdı. Yakışanı yaptı. Ve gelecek için umut verdi. Manisalı AK Partililere heyecan yarattı. Bunu da aynı gece yine Kurşunlu Handa AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Doğuş ve ekibinin vefa sahurunda bizzat gördüm. Sahur yapmak için Kurşunlu Handa bin beş yüz kişilik katılım AK Parti için “Yıkılmadık ayaktayız” imajını yansıtıyordu. Bu sahura Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu ve Kula’daki gençlerin davetine katılıp Manisa’ya gelen gecenin 12’sinde beni arayan üç dönem AK Parti Manisa milletvekilliği yapan Hüseyin Tanrıverdi ile birlikte olduğum Aynı Ali gecesi ve gençlik sahurunu da yarın yazacağım.