SNS Fuarcılık tarafından düzenlenen Pazar akşamı sona eren TeknoTarım Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılışına katıldım. Manisa Tarım ve Orman Müdürlüğünün de organizenin içinde olduğu Tarım ve Hayvancılık Fuarını gezdim ve beğendim. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün çiftçimize ve üreticilerimize verdiği destekleri konuşmasından öğrendim. Başkan Ergün formda bir gündeydi. Belediye olarak 1600 dönüm arazinin kapalı sistemle sulanması ve 100 bin adet meyve fidanı dağıtımını yapacağını ve diğer desteklerini açıklayınca fuarın açılışına katılan çiftçiler tarafından dakikalarca alkışlandı.

BAŞKAN ERGÜN İLE FUARDA BERABERDİK

TeknoTarım Manisa Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılışını Başkan Cengiz Ergün ile telefon görüşmesinde öğrendim. Bana “Fuar açılışında buluşalım” deyince lacivert takım elbiselerimi giyerek Kitap Saray karşısından yürüyerek fuar alanına gittim. Protokol yerini almış Başkan Cengiz E rgün, Ömer Faruk Çelik ve AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı ile selamlaştım. Birlikte fotoğraf çektirdim. Vali Vekili Mustafa Özkaynak gelince tören başladı. Ülkemizin birçok ilinden 100’ü aşkın firmanın katıldığı fuarın açılışının ilk konuşmasını Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk yaptı. Sonra Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Vali Vekili Mustafa Özkaynak birer konuşma yaptı. Kurdele kesildi. Birlikte fuar stantlarını gezmeye başladık. Ortalıklarda gözükmeyen küçük bir burun operasyonu geçiren Hasan Geriter’e geçmiş olsun derken Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap’ın Başkan Cengiz Ergün’ün oturduğu dairenin karşısındaki daireyi Arif Koşar’dan aldığını öğrenince “Cengiz Başkan ile komşu olmuşsun, hayırlı olsun” dedim. Tarım Fuarında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ziyaretçiler ve fuara katılan çiftçiler büyük ilgi gösterdi. Başkan Ergün ile fotoğraf çektirme yarışına girdiler. Başkan Cengiz Ergün belediye standında ziyaretçilere kendi ürünleri saksı çiçeklerini hediye etti. Bu arada Tarım İl Müdürü Metin Öztürk standında protokole üzüm ikram etti. Vali Vekili Mustafa Özkaynak, Başkan Ergün, Sadık Özkasap, Hasan Geriter, Ömer Faruk Çelik, Salih Hızlı ile birlikte üzümleri afiyetle yedik. Başkan Cengiz Ergün fuarı gezerken bir üretici teşhir edilen traktörlerden 6 adet almak istediğini bunun için satıcı firma ile pazarlığa yardımcı olmasını istedi. Başkan Ergün üretici firma ile 235 bin liraya satıya sunduğu traktörler için bir üretici adına sıkı pazarlık yaparak 212 bin 500 liraya anlaşma sağladı. 6 adet traktör alan üretici de Başkan Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Başkan Cengiz Ergün ile o gün birlikte olduk. Güzel bir sohbet ettik.

BÜYÜKŞEHİRİN BUGÜNKÜ MECLİSİNDE ÖNEMLİ KARARLAR ALINACAK

Başkan Cengiz Ergün ile Palette akşam yemeğinden sonra ayrılırken bana Salı günü (yani bugün) meclisi izlememi söyledi. Büyükşehir’in büyük başkanı Cengiz Ergün vatandaşları rahatlatacak önemli kararlara bugünkü mecliste atacağı inancındayım. Bugünkü toplantıya Allah sağlık verirse katılacağım. Başkan Cengiz Ergün’ü fuarı gezerken formda görmüştüm. Bugünkü Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında kendisini dikkatle izleyeceğim. Bakalım vatandaşı memnun edecek ne gibi kararlara imza atacak?