Bugünlerde Manisa Futbol Kulübü'nün üzerinden siyaset yapılması ve birtakım eleştirilerin hedefi olması nedeniyle, geriye dönük yazılarıma bir kez daha gözgezdirdim. Baktım ki, bugün de yazsam aynı ifadelerle yazacağım yazılar.

Değişen birşey yok, dün neyse bugün de o, iki şehir takımının bir şekilde karşı karşıya getirilmesi, Manisaspor'un bugünkü durumundan Manisa Futbol Kulübü'nün sorumlu tutulması. Bugün, seçim atmosferi nedeniyle siyasilerin de konuya dahil olması değişen tek şey. Tüm bunlara rağmen, Rizeli Başkan Mevlüt Aktan'ın da yıllardır pes etmemesi kayda değer tabii ki de. Pes edeceğini düşünenler sanırım, onun Laz inadını şöyle alttan alttan tetiklediklerini bilmiyorlar.

Önceki gün arı kovanına çomak sokar gibi birtakım gelişmeler yaşandı. Yerel seçimler nedeniyle bu eleştirilere siyasetçiler de dahil oldu. Siyasi malzeme yapılmaya açık bir durum, yapılabilir tabii ki de kabul ediyorum ama, burada kabul edemeyeceğim bir şey varsa o da "Manisa Futbol Kulübü'nü kapatacağım" söylemi. Zamanında Manisaspor'un kongresinde Mevlüt Aktan'ın başkan olmasını, dolayısıyla Manisaspor'un kurtarılmasını engelleyen kişilerin şimdi, Manisa Futbol Kulübü'nü ve Mevlüt Aktan'ı siyasi malzeme yapmaları çok ironik. Manisaspor'u yok ettiniz, şimdi sıra Manisa Futbol Kulübü'nde mi? Ne için, oy uğruna mı?

Siyasi malzeme yapılacaksa bunun da sanırım bir usulü vardır. Eleştirilecek birçok konu, sorulacak birçok soru elbette ki vardır, sorulur da eleştirilir de. Başkan Cengiz Ergün'ün üzerinden spora siyaset karıştırarak doğrudan Manisa Futbol Kulübü'nü hedef almak, sanırım orada biraz ayar kaçtı. Kimi haklı kimi haksız söylemler oldu belki ama, Manisa FK Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan' da sonunda çileden çıkarak, kulübü siyasete alet etmek isteyenlere verdi veriştirdi. Dilin kemiği yok, dediğim gibi Laz damarına basıldı, açıklamalarını ardı ardına sıraladı. Tabii burada muhalefet basınının da çok büyük payı var, onunla ilgili düşüncelerimi de bir sonraki yazımda kaleme alacağım.

Yazacaklarımı tartarak yazmak istiyorum. Beni tanıyanlar bilir, yazılarımı kimseye yaranmak, birilerini övmek ya da yermek için yazmam. Tamamen kendi fikirlerim, olaylara bakış açımdır. Manisa Futbol Kulübü'nü sadece profesyonel takım olarak görmem ben. Beni daha çok ilgilendiren kısım altyapısıdır, oradaki çocuklardır. Geçmişte beni şaşırtan biraz üzen durumlar yaşamış olsam da, olayları duygusal olarak değil de mantık çerçevesinde değerlendirdiğim için, bana göre Manisa Futbol Kulübü çocuklar için bir velinimettir. Spor okullarından tutun da akademi takımlarına kadar binlerce çocuğun eğitim aldığı, yetiştirildiği bu kulübü kapatmak kime, ne fayda sağlar? Kulüp üzerinden siyaset yaparak çocukları da buna dahil etmek ne kadar doğrudur? Bugün, genç milli takımlara onlarca oyuncu gönderen bir kulübün yolunu kesmenin amacı nedir?

Sorularınızı, eleştirilerinizi yapın, yapın da işin kolayına kaçarak "Biz bunu kökten çözeriz, kulübü kapatırız" demeyin. Doğru kişiyi eleştirmek, onun üzerinden siyaset yaparak oy kazanmak etik olan değil midir? Bunu yaparken, siyasi propagandalarınızda söylediklerinize muhatap bulur ya da bulamazsınız ben orasını bilemem. Ama, siyaset çerçevesinde bunun muhatabı da, bir şirket olan Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan değildir. Hele ki, sporla siyaseti ayırmak için bir yola çıkıldıysa. Bu yol çok zorluydu, tabii ki kolay olmayacaktı. Bugün dile getirilen söylemlere bakarsak, siyasetle sporu ayırmak adına yola çıkılırken doğru hamleler yapıldı mı, durumlar açıkça ifade edildi mi, neyin ne olduğu anlatıldı mı, bu tartışılır. Ama bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki, yerel seçimlere denk gelinen bu süreçte, olmadık söylemlere maruz kalıyorsun Mevlüt Aktan. Anlat anlatabilirsen kendini 'Uykusu derin şehir' Manisa'da yaşayanlara.