Demokratların ABD Başkan adayı Joe Biden’in 8 ay önce ettiği densiz bir laf yüzünden yeniden gündeme geldi. İngilizcede kelimelerin okunuşu kendi fonetiklerine göredir, yani bize göre okunuşu yazıldığı gibi değildir. Birileri yazıldığı gibi okuyup “biden” den “bidon” esprisi çıkarmaya çalışsa da “baydın” diye okunduğunu söylemek isterim. Ben de bu cümleden sonra Bay Biden’i okuduğum gibi yazacağım ve Bay Baydın diyeceğim. Zira Bay Baydın gerçekten bizi baydı.

Bakınız Bay Baydın! Türk milleti sizin kapıkulunuz değildir. Sizden medet bekleyip size kulluk eden bölücü hainler veya koltuk sevdalısı kifayetsiz muhterisler olsa da büyük Türk milleti kimseden emir almaz. O millet ki; tarihinin her döneminde cihan şümul devletler, imparatorluklar kurmuş, dünyaya hükmetmiş, haçlı ordularına göğüs germiştir. Çok değil daha yüz yıl bile dolmadı, dedelerimizin, atalarımızın söz konusu vatanımız, hürriyetimiz, bağımsızlığımız olduğunda nasıl bir ve bütün olup yedi düvele diz çöktürdüğünü nasıl unuttunuz? Müttefiklerinizin, işbirlikçi hainlerin arkalarına bile bakmadan nasıl korkup kaçtıklarını unuttunuz mu?

Bakınız Bay Baydın! Türk milleti boyun eğmektense ölmeyi tercih eder, emir almayı asla kabullenmez. Ekmeksiz yaşayabiliriz ama hürriyetsiz asla. ABD’yi yönetmeye talip olmuşsunuz ama Türk milletini tanıyamamışsınız. Türk milleti emir almaz, gerekli görürse kendi göbeğini kendi keser, kendisini yönetenlerden memnun değilse en kutsa silahları oylarıyla alaşağı etmesini bilir. Türkiye’nin demokrasi tarihini iyi incele bunun orada birçok örneğini göreceksin.

Bakınız Bay Baydın! 1957’den sonra kredi musluklarını kapadınız, Türkiye’nin kalkınmasını gördünüz frene bastınız. Yeni yatırımlarla ağır sanayi hamlesini başlatacağını, demir çelikte dev bir yatırıma hazırlandığını ve artık yassı çelikte de size muhtaç olmayacağını anladınız önünü kesmeye çalıştınız. Menderes parayı Rusya’dan bulmaya kalkışınca işinize gelmedi, darbeyi teşvik ettiniz. Sonra idamlar olmasın diye yırtındınız ama nafile, iş işten geçti. Sonra ne oldu istediğinizi elde edebildiniz mi? Ne gezer? Gene iktidar çıkaramadınız. Dört sene sonra demokratlar yeni liderleri Demirel’le hem de 1957’deki oylarını çok daha fazlalaştırarak %53 ile tek başına iktidar oldu.

Bakınız Bay Baydın! Menderes de Demirel de hiçbir zaman ABD’ne düşman olmadılar ama siz dost değil kapıkulu arıyordunuz, onlar sizin kapıkulunuz olmadılar. Siz kendi gençleriniz uyuşturucu kullanıyor diye uluslararası uyuşturucu baronlarına engel olmak yerine, Türk köylüsünün geçim kaynağı haşhaş ekimine engel olmak istediniz. Merhum Demirel tınmadı bile, yasak isteyeceğinize gençlerinize sahip çıkmanızı tokat gibi yapıştırdı yüzünüze. Muhtıra verdirdiniz, güya kendi uydunuz Hükümetler kurdurmaya kalkıştınız ama beceremediniz.

Bakınız Bay Baydın! 12 Martta yarım bıraktığınız işi 12 Eylül 1980’de tamamladınız. Utanmadan “Bizim çocuklar kazandı” dediniz. Neden? Çünkü bir türlü istediğinizi elde edemediniz. Ecevit de işinize gelmedi. Demirel’le birlik oldu, adamınız Gürler’i Cumhurbaşkanı seçtirmedi. 27 Mayıs’ta yasak koyulan Demokratlara siyasi haklarını Demirel’le beraber kaldırdı. Dahası Kıbrıs’taki tezgahı bozdu. Demirel tekrar başbakan olur mu diyenlere “Güldürmeyin beni” diyen adamlarınız olsa da beğenmediğiniz Demirel darbeyle gitti, sandıkla geldi. 6 defa gitti 7 defa geldi, hem de sonuncusunda Devletin zirvesine çıktı.

Bakınız Bay Baydın! Türk milleti enteresan bir millettir. Eğer ABD’ne başkan olmak gibi bir düşüncen varsa bizi iyi tanıyacak, adımını öyle atacaksın. Biz böyle densizlikler yapıldığında beğenmesek de kendi adamımızın arkasında dururuz. İktidarın Doğu Akdeniz’deki tutumunu, Libya anlaşmasını destekler, Oruç Reisi sakın çekme deriz ama Mısır, Suriye, Araplar niye yanımızda değil de Yunanlıların, Fransızların yanında diye hesabı başka zaman sorarız. Siz PYD, YPG’ne silah gönderdiğinizde iktidarla beraber karşınıza dikiliriz ama döner bizi neden bu duruma düşürdüklerinin hesabını da onlara sorarız. Onun için bu kabadayılıklar bize sökmez.

Bakınız Bay Baydın! Sekiz ay önce bu densiz lafı niye ettin? Başkan adaylığın ilan edildikten sonra hala aynı mı düşünürsün, gene söyler misin? Yoksa aklın başına geldi de bir özür mü dilersin? Sekiz ay sonra kim ne amaçla bu sözleri yeniden piyasaya sürdü? İşin o taraflarını ben bilmem. Bildiğim tek şey vardır o da milletimizin sağduyusu ve birlik beraberlik ruhudur. Bu millet ne sana kanar ne de 8 ay sonra bundan siyasi çıkar umanlara.

Bakınız Bay Baydın! Biz kimseden emir almayız ama her şeyin de farkındayız. Hani o 28 Şubat sürecinde tasfiye etmek istediğiniz merkez sağ siyaset çizgisi var ya! İşte o ruh yeniden harekete geçiyor. Bugünkü iktidarın da beceriksiz muhalefetin de yegane panzehiri merkez sağ siyaset anlayışıdır. Zira o hareket kimseden emir almaz, onlar sizin kafanızda yeşerttiğiniz güneydoğumuzdaki otonomi özlemlerinize de geçit vermez.

Türk milletinin gözü aydın, size de geçmiş olsun Bay Baydın. Artık istediğiniz gibi topraklarımızda atınızı oynatamayacaksınız. Türk milletinin özlemi gerçek oluyor merkez sağda demokratlar Zümrütü Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğuyor.

Size gelince Bay Baydın. Bu milleti artık baymayın, kendi işinize bakın, bu milletten de özür dileyin. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz, kimsenin aklına ihtiyacımız yok.

Güzel günler yakındır sevgili okurlarımız, özlediğiniz siyaset anlayışı yeniden doğacaktır. Birlik ve beraberlik içinde yeniden küllerimizden doğacağız. Bizi izlemeye devam edin. Sağlıkla kalın.