Şehzadeler Belediye Balkanı Gülşah Durbay, son günlerde gündeme gelen "bir grup çalışanın işten çıkarıldığı" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Son 4 ay içinde işe alınan herkesin sözleşmesinin feshedildiğini belirten Başkan Durbay, bu kararı almak zorunda kaldıklarını söyledi.

Hava tahmin uzmanı tüm yurdu uyardı… Hafta sonu kuvvetli geliyor! Hava tahmin uzmanı tüm yurdu uyardı… Hafta sonu kuvvetli geliyor!

"Personel maaşlarının bütçenin yüzde 40’ını geçmemesi gerekiyor"

Personel maaşlarının bütçenin yüzde 40'ını geçmemesi gerektiğini ancak Şehzadeler’de bu oran yüzde 70'e yakın olduğunu aktaran Durbay, “Personel maaşlarının bütçeye oranı yüzde 70’e yaklaşmıştı. Bu oran yasal sınırın üzerindeydi. Yani yasal olarak uygun bir durum değil. Bu durumu düzeltmek için maaşları düşüremeyeceğimize göre işten çıkarmalar kaçınılmaz bir hale geldi. Son 4 ay  işe alınan herkesin isimlere bakılmaksızın işine son verdik” dedi.

“Mevzuata uygun hareket etmek zorundayız”

“Mevzuata uygun hareket etmek zorundayız” diyen Durbay, sözlerine şöyle devam etti: “Gerçekten hakkaniyetle işe alınmış insanlar olabilir. Bazıları ise hiç işe gitmeden bile ihbar edilmiş olabilir. İhbar süresi beklenmeden hemen ertesi gün işe başlatılması, uygun olmayan ve hukuka aykırı bir durumdur. Ben, işten çıkartılan kişilerin listesine hiç bakmadım. Bazılarının benim köylülerim veya yakın çevremden olduğu bilgileri geliyor ama ben bunu dikkate almadım. Son 4 ay içinde işe alınan herkesin işine son vermek zorunda kaldık. Bu bir zorunluluktu ve benim yapmam gerekiyordu."

Kaynak: Manisa Kulis Haber