Süper Lig’in üç büyükleri var. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş. Bu ligde bu üç büyükler olmasa kim Lig TV alır? Kim futbolla haşır neşir olur? Hiç kimse alınmasın diğer takımlar Süper Lig’e renk katan süs biberidir. Şampiyon olsalar bile. Bazıları yıllardır dördüncü büyük olarak Trabzon’u göstermek için büyük çaba sarf ediyor. Bunda başarı oranları da bir hayli yüksek. Trabzon’un İstanbul medyasında görev yapan Karadenizli meslektaşlarım da Trabzon’u göklere çıkarmak için var güçleri ile çalışmalarına devam ediyor. Etsinler. Gerçek çamurla sıvanmaz. Yurdun her yerinde önce kentin takımı sonra da Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş takımlarının taraftarları vardır. Seyircisiz başlayan Süper Lig’de Cuma günü Fenerbahçe, Cumartesi günü Galatasaray, Pazar günü de Beşiktaş 3 puan almasını sezon başında başardı. Dün Fenerbahçe ve Galatasaray’ı yazdım ve dedim ki Beşiktaş’ın Trabzon deplasmanına kendimi konsantre ediyorum. Pazar günü yine Manisa kenti yalnızları oynuyordu. Eylül’ün sıcak günlerini sahillerde geçirmeyi Manisalılar koronavirüse rağmen kendilerine rehber seçmişler. Biz de Pazar günü dolu dolu futbol gününü evde değerlendirdik. Aklım gece oynanacak Trabzon-Beşiktaş maçındaydı ama saat 16.30’daki Süper Lig kapısından dönen Adana Demirspor’un Bursa deplasmanındaki mücadelesini izlemeye başladım. Maçın hakemi de Manisalı Koray Gençerler’di.

TFF 1. Lig’in açılış maçında Adana Demirspor Bursa’da Bursaspor’u 3-1 yenerken keyifli bir maç seyretmiş oldum. Bursa’nın ilk yarıyı 1-0 önde kapadığı maçta Adana Demirspor müsabakayı tecrübeli futbolcuların varlığı ile lehine çevirdi. Yılların eskitemediği Mehmet Akyüz, Bursaspor’un kontrollü oyununu fırsatçılığı ile bozdu 48 ve 69. dakikalarda hiç kimsenin beklemediği anda iki gol attı. Bursa’nın evinde yıkılmasının ateşini yaktı. Hasan Kılınç da Adana’nın evine 3 puanla dönmesini sağlayan 3 golü atınca Adana Demirspor lige moralli başlamış oldu. Süper Lig’de üç maçı da ara sıra izleyerek Trabzon Beşiktaş maçını bekliyorum. Ankaragücü aynı Bursa gibi maçı 1-0 önde götürüp oyun hakimiyeti elindeyken bir anda Mehmet Özdilek’in Erzurum’u ikinci yarının 75 ve 79. dakikalarında sahneye çıkan Oltan’ın iki golü ile dört dakikada öne geçti ve Başkentten hiç beklemediği 3 puanı kapıp Erzurum’un yolunu tuttu. Kayseri Kasımpaşa’yı evinde 1-0 yendi. Kasımpaşa oyunu çevirmeye çalıştı ise de futbol şansı Kayseri’deydi. Antalya da Gençlerbirliği’ni evinde yenerek 3 puanla yeni sezona başlayan takımlar arasında yer aldı.

KARTAL BU HALİYLE TRABZON’DA ŞOV YAPTI

Beşiktaş maç öncesi Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın koronavirüs testinin pozitif çıkması Beşiktaş kafilesinin Trabzon’a Sergen’siz gitmesine neden oldu. Trabzon’da takımını geçen sezon sırtlayan Sörloth’un Trabzon’a dönmemesi, Sosa ve Novak’ın takımdan ayrılmaları Trabzon’un gücünde eksiler yarattığı maç öncesi belliydi. Ama herkes, ben başta olmak üzere Beşiktaş’ın Trabzon’da ne yapacağı sorusunun cevabını ararken Hakem Ali Şansalan’ın düdüğü ile Trabzon-Beşiktaş maçı başladı. Beşiktaş haddini bilerek kaza golü yememek için kendi sahasında tedbirli oyununu sürdürerek Trabzon’un açığını bekliyordu. Murat Şahin yönetiminde sahaya çıkan siyah beyazlı ekip sahada oynanan uyutucu futbolu 29. dakikada Boyd’un füzesi ile filelere giden golle canlandırdı. İlk 45 dakikada tek şut tek gol Beşiktaş’tan yanaydı. Trabzon sezon başında iyi olmayabilir ama sahada formasını giyen futbolcularda Trabzon ruhu hiç yoktu. Koronavirüse yakalanan Sergen Yalçın “Cesaretli oynayın” talimatı Beşiktaş’ı ikinci yarıda kendine getirdi. Biri penaltıdan iki gol daha atarak maçın skorunu Trabzon’da 3-0’a getirdi. Trabzon böyle bir skoru sahasında beklemiyordu. Abdülkadir Ömür 86. dakikada Beşiktaş’ın genç kalecisi Ersin’in hatasından Trabzon’un golünü attı. Maç da 3-1 Beşiktaş’ın lehine bitti. Geçen senenin Trabzon’unun havası bu sezon şuanda yok. Bu Beşiktaş mağlubiyeti Trabzon’u karıştıracaktır. Ateşli taraftarı teknik direktörün kellesini daha ilk maçta isteyebilir. Beşiktaş bu kadro ile Trabzon’da galip gelebiliyorsa Sergen Yalçın yönetiminde Beşiktaş üç büyüklerin parçası olarak ligin zirvesine oynayacağı görüşündeyim. Transferleri bir an önce bitirirse kartal her maçta Trabzon’da olduğu gibi yükseklerden uçmaya namzet. Trabzon galibiyeti Beşiktaş’a ilaç gibi geldi diyebiliriz.