Manisa’da yerel seçim heyecanı erken başladı. Sonar araştırma şirketi, yaptığı araştırmada Büyük Başkan Cengiz Ergün’ün Cumhur İttifakının en başarılı 3 başkanından biri olduğunu açıkladı.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin 100.yıl meydanı yer altı otoparkı ve belediye hizmet binası 22.dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Baybatur, MKYK Üyeleri Ayşe Nevin Sert, Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, üç dönem milletvekilliği yapan Türkiye-Filistin dostluk grubu kurucu başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Milletvekili Tamer Akkal, CBÜ Rektörü Rana Kibar, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Jandarma Komutanı Zafer Tombul, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar görkemli bir törenle Manisalıların hizmetine sunuldu. Açılışa bendeniz Yuntdağındaki Talu Çiftliğinin sahipleri iş insanları Osman Talu ve Hikmet Oray Yalçın ve Ataman Taydaş ile birlikte katıldım. Yüzyıl Meydanını çok beğendim.

ANEMON’DA BÜLENT ARINÇ İLE BULUŞTUM

Geçen Perşembe Manisa’da art arda açılışlar vardı. Bu açılışlara dostlarım Osman Talu, Hikmet Oray Yalçın ve Ataman Taydaş ile katılmaya karar verdim. Öğle saatlerine doğru Söğütaltı Kahvesinde Osman Talu ve Hikmet Oray Yalçın ve Ataman Taydaş ile programlara buluşmak üzere hareket ettik. 22.dönem TBMM Başkanlığı yapan Bülent Arınç’ın da Manisa’daki törenlere katılacağını Cumhuriyet Bayramında TSO Başkanı Mehmet Yılmaz ile beraberken standa gelen Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’den öğrenmiştim.

BÜLENT ARINÇ “MANİSA’NIN YAVUZ DONATISIN”

Milletvekili seçimlerinde Manisa’dan aday olan Mücahit Arınç’ın çalışmalarında yanında olan Ataman Taydaş’a “Ara bakalım Bülent Arınç gelmiş mi” dedim. Aradı sayın Arınç Anemon Oteldeymiş. Bunun üzerine Osman Talu, Hikmet Oray Yalçın ile birlikte Anemon Otele gittik. Salona girdik. AK Partinin özgür ağırlığı yüksek ismi Sayın Bülent Arınç’ın yanına doğru yürüdük. Bülent Arınç oturuyor. Kederde ve sevinçte hep yanında olan Rıdvan Uysal bizi gördü. Bülent Arınç’a “Efendim Manisa’nın duayen gazetecisi geliyor” deyince Bülent Arınç ile göz göze geldik. 1965 yılından beri tanıdığım Bülent Arınç benim için “Manisa’nın Yavuz Donatıdır” dedi. Burada yanımda Ekonomist Dr. Hikmet Oray Yalçın’ı görünce “Hikmet burada mısın gel yanıma otur” dedi. Ben fotoğraf çekilmesini rica ettiğimde kabul etti ve bana “Bu fotoğrafın altına ne yazacağını merak ediyorum” dedi. Bende “Sayın Başkanım bugüne kadar bir yanlışım oldu mu” dedim. Sayın Arınç “Olmadı Ertuğrul Bey” dedi. Hikmet Oray Yalçın, Osman Talu’yu da Bülent Arınç ile tanıştırdı. Osman Talu Yuntdağındaki çiftliğindeki yeniliklerini Arınç’a anlatmaya başladı. Birlikte sohbet uzun sürdü. Bu arada milletvekili oğlu Mücahit Arınç geldi. Zaman su gibi akıp gidiyordu. Manisa’daki etkinliklerin başlama saati de geliyordu.  Hep birlikte kalktık. Tarım ve Hayvancılık fuarının açılışına katılmak için yola koyulduk.