İki gündür Grandmedical Hastanesi’ndeyim… Ukrayna’da başlayan sol diz kapağımdaki ağrılarım son noktaya gelmesi, beni 35 yıl sonra hastanede doktor, hemşire ve görevlilerle buluşturdu. Sağ olsun Grandmedical Hastanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Dindar, İzmir Adnan Menderes Havaalanına indiğim andan itibaren Grandmediçal Hastanesi’nin farkını bana hissettirdi. Üzeyir hocam beni özel ambulansla havaalanından aldırdı, jet hızıyla hastaneye yetiştirdi. Oğlum Gökhan ve İddia müdürüm Mehmet havaalanından itibaren benim yanımda oldular. 

İki gün çektiğim acıları bir Allah bir de Metin Gökalp biliyordu. Bir an önce sağlığıma kavuşmak istiyordum. Bunun için tüm hastane personeli başta Operatör Doktor Gürhan Özcan olmak üzere seferber oldular. MR çektirdim. Tahlillerimi oldum. O sırada gecenin yarısında Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, sevgili dostum Nizamettin Etyemez ve Tarkan Kayhan başucumdaydı. Ameliyatımı yapacak olan doktorum Gürhan Özcan ile birlikte bana moral verdiler. Ameliyat olmamda etkili oldular. Esas etkili olanların başında ise Ertan Korkmaz, Esra Kale ve oğlum Gökmen’in payını unutmamak lazım. 

Sabah ameliyata girmeden önce Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir ziyaretime geldi. Bu ara telefonlarım susmuyordu. Bir yandan telefonlarıma bakmaya çalışıp bir yandan da ameliyatın heyecanını yenmeye çalıştım. Sabah Gazetesi Köşe Yazarı üstadım, kadim dostum Yavuz Donat telefonla beni arayarak “Sen bize 1.ligde lazımsın, moralini bozma” dedi. 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gazetemiz Olay’ın imtiyaz sahibi Mevlüt Aktan, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, AK Parti eski milletvekillerinden Hüseyin Tanrıverdi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, balıklardan sorumlu bakan Hasan Çoksöyler, Büyükşehir Basın Danışmanı Cihad Taysi, Sayın bakanım Sümer abim, Renan Çapra, Ataman Taydaş, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Hasan Eryılmaz, Anemon Otel Müdürü Naim, İsmail Kurtoğlu, İstanbul’dan kalkıp gelen A101’in CEO’su Hikmet Oray Yalçın, Osman Talu, Enis Keskin, Necmi Temizel, Futbol Hakemleri Derneği Manisa Şubesi adına Aydoğan Kaçmaz, yeğenim Burak Seyrek, Tevfik Aslaner, Ahmet Erken, İbrahim Erken ve Ali Erken, kadim dostlarım Ali Filizkan ve Aydın Besen, Mehmet Yılmaz, CHP’li Çapala Mehmet ile Kanber Albayım ameliyat sonrası ziyaretime gelen, telefon ederek, yanımda olduklarını hissettiren isimler arasında oldu. Ziyaretime gelen veya telefonla ulaşarak geçmiş olsun dileklerini ileten diğer dostları da aklıma geldikçe sizlerle paylaşacağım. 

Bu arada Borsa Başkanı Sadık Özkasap bir sepet badem, ceviz ve üzüm göndererek bir an önce ayağa kalkmamı sağlayacak hediyesini hastanedeki odama yollamayı ihmal etmedi. 

Gelelim ameliyathaneye… Ortopedi Uzmanları Opr.Dr.Gürhan Özcan ve Opr.Dr.Ünal Dökücü “Ameliyatın kısa sürecek, merak etme” dediler. Anestezi uzmanı Mehmet Bayer, Anestezi teknisyeni Pelin Çopur, ameliyathane hemşiresi Anıl Özalp, kat hemşireleri Ayşe Kuran ve Güneş Aslan beni ameliyat masasına yatırıp konsantre etmeye çalıştılar. “Senin için müzikli ameliyat yapalım” dediler. Müzik eşliğinde 1 saate yakın süren sol dizimdeki menüsküs ameliyatını bana izleterek, başarılı bir şekilde sonlandırdılar. 


Olay Gazetesi ekibini İstanbul’da yalnız bırakmıştım ama onlar ameliyatımın her anında yanımdaydı. Yüzüm kızarmadı desem yalan olur. Mis gibi İstanbul dururken ne işim vardı Ukraynalarda. Bu da yaşanacakmış. Allah insana her şeyden önce sağlık versin. Sağlık yoksa hayatın tadı da tuzu da yok… Tabi tüm bunlardan önce gece boyu beni bir an olsun yalnız bırakmayan, sevgili eşim hayat arkadaşım Nermin hanıma, kızım Sinem’e yanımda olup bana destek verdikleri için ne kadar teşekkür etsem az. 

Yarın devam edeceğim.