Vincenzo Montella ile çıktığı ilk karşılaşmada Hırvatistan’ı yenerek grup liderliğine yükselen A Milli Futbol takımımız Konya’da Letonya’yı 4-0 yenerek Türkiye’nin EURO 2024 Avrupa Şampiyonasına gitmesini sağladı.

Yunus ile gol perdesi açıldı. Cenk Tosun ve Kerem ile devam etti. Cenk Tosun kapandı. Zaman zaman ecel terleri döktük. Futbol şansı milli takımımızın yanındaydı da sevinç dolu dakikalar yaşadık. Çok sevindik. Teşekkürler ay yıldızlı formayı giyen evlatlarımıza.

KONYA’DA LETONYA’YI YENDİ

Gündüz Fikret Taşçı ile beraberdik. Milli maç için evlerimizin yolunu tuttuk. Maç saatine kadar televizyonda İsrail’in Filistinlilere yaptığı katliamları acı bir tebessümle izledim. Konya’daki A Milli Futbol Takımımızın Letonya maçı başlayınca “Haydi çocuklar sevindirin bizi” dedim. Millilerimiz temkinli başladığı maçta Letonya’nın ilk yarıda az da olsa etkilerine maruz kaldık. Bir gol attık Yunus Akgün ile VAR’dan ofsayt kararı ile sayılmadı. Ne oldu ise ikinci yarıda oldu. Zaman zaman nefeslerimiz kesildi. Umutsuzluğa kapılacak anlar yaşadık. İlk yarıdaki gibi golü iptal edilen Yunus Akgün muhteşem bir gol attı. Sevindik. Letonya yediği golden sonra oyun şeklini değiştirdi. Bizi sahamıza hapsetti. Fırsat üstüne fırsatlar yakaladı. Birinde kalecimiz Uğurcan kurtarılması mucize olan bir golü önledi. Kritik anlarda gelen gole tutunmaya çalışıyoruz. Letonya kalemizin önünde bizlere ecel terleri döktürüyor. Evde şaşkın şaşkın maç izliyorum. Letonya’nın baskısından bir türlü kurtaramıyoruz. Oyuna Cenk Tosun girdikten sonra ani bir atağımızda Cenk Tosun skoru 2-0 yapınca çok şükür yarabbi dedim. Konya tribünleri coşmuş durumdaydı. Sahadaki ay yıldızlı forma ile mücadele eden milli futbolcularımız da kendine gelmiş şekilde oyunu kontrol edip oynamaya başladılar. Kerem’in fırsatçılığını konuşturduğu anda üçüncü gol Letonya’nın fileleri ile buluşunca doğrusunu söylemek gerekirse her şeyi unuttuk. Milli takımımız teknik direktör değişikliği ile iki maçta Almanya yolunu tutmuş görünüyordu. Oyunun bitmesini beklerken Cenk Tosun Beşiktaş’ın Tosun Paşa’sı kendisinin ikinci milli takımımızın da dördüncü golünü atıyordu. İşte o andan itibaren Konya Stadında muhteşem sevinç gösterilerini izliyorduk. Başarmıştık, mutluyduk. Almanya’ya mesaj veriyorduk. Bekle bizi Almanya, Türkler geliyor diye. Teşekkürler Montella…