2024 yılının 31 Mart’ında yapılacak olan yerel seçimlerin hazırlıklarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kent Konseyi ve Manisa’yı Mesiri Tanıtma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık’ın organize ettiği Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Borsa Başkanı Sadık Özkasap, MESOB Başkanı Hasan Geriter ile birlikte 5 saat süren fikir alışverişi toplantısına ben de davetliydim.

Her başkan Manisa merkez ve ilçeleri ile ilgili düşüncelerini açık bir dille Başkan Ergün ile paylaştılar.

BAŞKAN ERGÜN “FİKİRLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile OSB’de Şaban Örenay’ın restoranında gerçekleşen toplantıya yoğun trafik nedeniyle ucu ucuna yetiştim. 4 başkan Mehmet Yılmaz, Ufuk Tanık, Sadık Özkasap ve Hasan Geriter mekan işletmecisi Şaban Örenay ve oğlu Onur ile sohbet ediyorlardı. Herkese “Merhaba” dedim ve Başkan Ergün’ü beklemeye başladık. Ben Başkan Ergün’ü karşıladım birlikte hazırlanan masaya oturduk. Bir ara Fikret Taşçı gözüktü. Belediyespor kadın voleybol takımına yemek vereceğini söyledi ve gitti. Mevsim sonbahar yapraklarının döküm zamanı ama hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde. Gündüz sıcak akşamları serin oluyor. 18.30’da Başkan Ergün 4 başkanı “Uzun süredir birlikte olamadık. Bugüne nasipmiş” dedi. Yapılacak yerel seçimlerde Manisa merkez ve ilçelerindeki durumlar masaya yatırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkentte Cumhur İttifakının seçimlerle ilgili komisyon çalışmalarının başladığını belirtti.

SEÇİMLER ZORLU GEÇECEK

Hasan Geriter esnafla içiçe bir başkan. İlçeler ile ilgili değerlendirmelerini ve merkezdeki durumu açık bir dille Başkan Ergün’e ve bizlere anlattı. Mehmet Yılmaz da dobra dobra Manisa’nın durumunu söylemekten çekinmedi. Sadık Özkasap’ta Ufuk Tanık’ta düşüncelerini dile getirdiler. Ben ise Manisa’ya yerel seçimlerin Cumhur İttifakı olarak zor geçeceğini hayat pahalılığının sürdüğünü, yılbaşında emeklilere verilecek zammın yerel seçimlerde önemli olduğunu belirterek İYİ Parti’nin tek başına seçimlere girmesi Cumhur İttifakının seçimleri bugünkü şartlarda kazanmasını kolaylaştırmadığını Manisa merkez ve ilçelerinde kıran kırana bir belediye seçimleri ile karşı karşıya olduğunu ifade ettim. Başkan Cengiz Ergün de “Kazanacak adayları bulup seçimlere girmeliyiz” dedi. Bu konuda Başkan Ergün’ün bir hayli çalışmış olduğunu gördüm. Merkezde ve ilçelerde kazanabilecek adaylar ile ilgili de bir çalışma yapmış. Tabi Cumhur İttifakı iller bazında strateji belirleme çalışmaları Başkentte sürüyor. CHP’nin 5 Kasım’daki kurultay da bekleniyor. Kasım ayında Cumhur İttifakının durumu belli olacak. CHP tek başına girecekmiş gibi hazırlıklarını yaptığını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından öğrenmiş olduk.

BAŞKANLAR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ERGÜN’E “KAZANMA ORANINIZ YÜKSEK” DEDİLER

Başkan Ergün ile birlikte 5 saat süren toplantıda sivil toplum örgütlerinin 4 başkanı da Başkan Ergün’e “Merkez hariç her ilçede oylarınızı koruyorsunuz. Kazanma oranınız yüksek” dediler. Başkan Ergün de 4 başkana kendisini aydınlatıcı bilgiler sundukları için teşekkür etti. Toplantıdan ben Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ile birlikte ayrıldım.