Üç büyükler el ele tutuşup Eyüp Sultan’a gitsinler. Dualar okusunlar, kurbanlar kestirsinler. Üzerlerindeki kara bulutların, şanssızlıkların sona ermesi için. Başka çareleri var mı Allah’ınızı severseniz? Lider Trabzon Antalya’da acı fren yaptı. Bekleniyordu, oldu. Oldu da ne oldu üç büyüklerden Beşiktaş Sergen’siz Kayseri’yi Hikmet Kahraman’ın hediyesi ile 90+5’teki golle yendi. Sonra Pazartesi günü akşamüstü Galatasaray Sivas’ta hem maçı kaybetti hem de Muslera’yı. Gecenin ilerleyen saatinde Fenerbahçe Gaziantep’te havada bulut sen zirveyi unut misali yenildi. Trabzon’un kaybettiği haftada şansını heba ederek fırsat tepti. Süper Ligin de değer kaybetmesine sebep oluyorlar. Ey Fenerbahçe, ey Galatasaray, ey Beşiktaş kendinize gelmek için Eyüp Sultan’a gidin dualar edin, kurbanlar kesin derken kendinize gelin derken Sultan Ahmet’e de uğrayın belki burada edeceğiniz dualar sizleri Süper Ligde büyük olduğunuzu hatırlatır. Yazık hem de çok yazık. Milyonlarca taraftarınıza yaşattıklarınız sabır taşının çatlamasına neden olacak haberiniz olsun.

HİKMET KAHRAMAN’IN HEDİYESİ

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın “Allahaısmarladık” diyerek bavulunu toplayıp ayrıldıktan sonra yönetim hoca arayışına girdiği sırada Beşiktaş Kayseri karşısına çıkmak zorundaydı. Muhteşem seyirci bırakmamış takımına moral verdiği maçta Beşiktaş bir ara 2-1 mağlup duruma düştü. Sonra Kayseri Teknik Direktörü Fenerbahçe maçında yaptığı gibi bu maçta da şımarıklık yapıp Beşiktaş’ın üstüne gitmeye kalkınca yaralı kartaldan gereken dersini aldı. Yapılan değişiklikler Güven’in sahnede yer alması tribünlerin coşkusu Beşiktaş’ı hareketlendirdi. 84 Batsuhai önce beraberliği sonra da Beşiktaş’ın 3-1 öne geçiren golü 89’da atınca Kartal’ın kanatları çırpmaya başladı. Güven ile dörtledi hiç ummadığı anda haftayı üç puanla kapattı. Kendi kendine teselli buldu. Fenerbahçe derbisinde ne yapar onu göreceğiz bu Pazar.

AVRUPA’DA KÜKREYEN ASLAN’A GELİNCE

UEFA Avrupa Liginde 4. torbadan namağlup lider bitiren Galatasaray İtalya’dan yorgun haliyle yüksek rakımlı Sivas’ta yenildi. Yenilmeyle kalmadı kalecisi Muslera’yı kaybetti. Oyun hakimiyetini maç boyunca elinden bırakmayan Galatasaray Rıza Çalımbay’ın taktiğine ve Luyindama-Muslera çarpışmasından kaynaklanan hatadan kalesinde gol gördü. Hep önce futbolcu sağlığı diye hareket eden hakemlerden bu maçı yöneten Ümit Öztürk sakatlanan ve acılar içinde kıvranan Muslera’nın başında durarak oyunu devam ettirdi ve Sivasspor’un golü atmasına yardımcı oldu. Bu pozisyonda hakemden ne kadar kusurlar var diye bakmasını Muslera’nın o pozisyon içine girmesini eleştiririm. Hem kendini hem de Galatasaray’ı yaktı. Bu maçın kritiğini Hürriyet’te Uğur Meleke “Topa hükmetti oyuna değil” başlıklı yazısı ile güzel yorumlamış, köşeme aktarıyorum. Avrupa fatihi Galatasaray’ın Süper Ligdeki hali beni yine pazartesi akşamı hüzünlendirdi.

BU KADAR BİREYSEL HATA OLUR MU?

Galatasaray maçından sonra bakalım Fener ne yapacak diye düşünmeye başladım. Rize galibiyeti Fener’i kendine getirmişti getirmesine de Gaziantep deplasmanında rakibi takımdan çok eski Teknik Direktör Erol Bulut’un olacağı belliydi. Maçtan önce Bulut “Fenerbahçe’nin hatalarından yararlanmak istiyorum” demiş. Takımı Gaziantep FK’da sahada Fenerbahçe defansının 3 kritik hatasını affetmeyerek evinde 3-2 yendi. Trabzon’un kaybettiği haftada puan farkını 9’a indiremedi. Peki Fenerbahçe Gaziantep’te bu mağlubiyeti hak etti mi derseniz buna kocaman bir hayır derim. Sahada Fenerbahçe mükemmel bir futbol oynadı bana göre. Oyunda hakimiyet ve pozisyona girme becerisi çok fazlaydı. İlk 8 dakikada 3 pozisyona giren Fenerbahçe 8 dakikada Gustavo’nun hatası ile 43,3 metreden gol yedi. Ardından Mesut’la beraberliği yakaladı. İkinci yarıda Ferdi’nin lüzumsuz hareketinin sebep olduğu penaltı ile ikinci golü yedi. Fenerbahçe bireysel hatalarından yediği gollere rağmen bozulmadı Gaziantep kalesini ablukaya aldı. 67’de Zajc’ın ceza sahası dışından güzel vuruşu ile tekrar beraberliği yakaladı. Ancak Fenerbahçe’de bireysel hatalar devam ediyordu. 73’te bu kez Kim hata yaptı. Birinci golün sahibi Figueroa da durumu Gaziantep lehine 3-2 yaptı. Gaziantep sahasında bekledi. Fener saldırdı. Serdar iki metreden gol kaçırdı ama kazanan Erol Bulut ve Gaziantep oldu. Bu maçın kritiğini de Gürcan Bilgiç “Bir çeşit intihar” başlıklı yazısında dile getirmiş. Köşeme aktarıyorum. Yazımı şöyle noktalıyorum. Sivas antrenörü Rıza Çalımbay Gaziantep antrenörü Erol Bulut Beşiktaş-Kayseri maçını çok iyi izlemişler ve Hikmet Kahraman’ın Don Kişot’luğuna özenmeyerek hadlerini bilerek Galatasaray ve Fenerbahçe’yi tuzağa düşürmeyi becerdiler ve kazandılar.