Yeni yılda sağlık konusunda koronavirüsün bir çeşidi Omicron belası ile karşı karşıyayız. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hızlı yayılması ve kolay bulaşması nedeni ile koronavirüsün Omicron varyantının bir hafta içinde Türkiye’de baskın hale geleceğini ifade ederek “Şu anda her dört vakadan biri Omicron. Bir hafta on gün içinde üç vakadan birinin Omicron olması sürpriz görünmüyor” dedi.

Yılbaşı gecesi denetlemeye çıkan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz de kentte koronavirüs vaka sayısında il genelinde artış olduğuna dikkat çekti.

BAKAN KOCA ZORLU İKİ YIL GEÇİRDİK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Özellikle sağlık çalışanları son iki yılı zorlu dönem olarak geçirdi. Başta hekimlerimiz olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımız insan üstü bir gayret sarf ederek çalıştılar. Fedakarlığa milletimiz şahit oldu. Yeni yılda sağlık çalışanlarımızın huzurlu ve daha güvenli hekim açısından daha verimli bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

OMİCRON ALARMI

Bakan Fahrettin Koca yeni varyantın uzaktan da bulaştığına değinerek “Virüsün nasıl bulaştığını kişisel koruyucu önlemler gerekiyor. Maskesiz durulan alanların kapalı mekanların havalandırılmamış ortamlar çok riskli. Pandeminin etkisi azalan varyant ortaya çıktığında mevsimsel gribe dönüşeceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yurttaşlarımızı uyarıyor. Pandemi başladığı ilk günden itibaren kişisel önlemlerimizin başında gelen maske-mesafe-hijyen ve sosyalleşme noktasında çok ama çok dikkatli olmalıyız. Aşılama oranında dünyada örnek ülkelerin başında Türkiye geliyor. Bulaşıcı virüsten korunmak yine bizim elimizde. Zorlu haller dışında sosyalleşmeyeceğiz. Sağlığımızı düşünüyorsak kapalı mekanlarda maskemiz takılı olacak. Sık sık ellerimizi yıkayarak kolonya ile temizlemeye özen göstermeliyiz. Bulunduğumuz ortamı sık sık havalandırmalıyız. Ben dünden itibaren oturduğum evimin odasını havalandırmaya başladım.

VALİMİZ YAŞAR KARADENİZ DE UYARIYOR

Valimiz Yaşar Karadeniz “Manisa olarak son bir hafta içerisinde artış var ama bu artış hastaneye ve yoğun bakım sayısında olumsuz etkisi olmadı. Tüm dünyada büyük artış var ama Manisa’da tedbirlere uyarak inşallah çok daha az oranda yansımasını sağlayacağız” dedi.

Yeni yılın Ocak, Şubat ve Mart ayları sağlık açısından zorlu geçecek. Ne olursa olsun kapanma moduna geçmeyelim. Ekonomimizin hali ortada. Toparlayamayız. Vatandaşlar ve çalışanlar olarak tedbirlere özen göstermemiz gerekiyor.