Hafta sonu sokağa çıkma yasaklarına uyduk. Televizyonun başından ayrılmadık. Ben hafta sonu oynanan maçlarla vakit geçirmeye çalıştım. Süper Lig’de Beşiktaş ve Galatasaray evlerinde üçer puan alarak zirvede yerlerini aldılar. Beşiktaş ve Galatasaray’ın keyfi yerinde. İki kulüpte de sular duruldu. Önce Beşiktaş-Kasımpaşa maçı ile başlıyorum.

Beşiktaş’ın bir haftadır konuşulan Fenerbahçe galibiyetinden sonra Cuma akşamı Kasımpaşa karşısında ne yapacağı merak ediliyordu. Kazanılan büyük derbi karşılaşması sonrası oynanacak maç çok tehlikeler arz ettiği bilindiği için Beşiktaş-Kasımpaşa maçını dikkatli izledim. İlk 45 dakika havalı Kartal karşısında Kasımpaşa dirençli bir oyunla Beşiktaş’ı rahatsız eden taraftı. Beşiktaş istediği kanat akınlarını yapamıyordu. Fenerbahçe’den daha iyi mücadele eden bir Kasımpaşa vardı. Nereye kadar derseniz orda durmak gerek. İlk yarının normal süresi bitmiş uzatmalar oynanıyor. Devre böyle biter dediğim anda Aboubakar sol kanattan son çizgiye tank gibi gitti. Yaptığı ortayı Kaleci Ramazan tokatladı. Mensah meşin yuvarlağı ağlara gönderince Beşiktaş devreyi 1-0 önde kapatarak soyunma odasına giderken derin bir oh çekti. Kasımpaşa ikinci yarının başında Hadergjonaj’in atılması ile 10 kişi kalınca oyunun şekli şemali değişti. Beşiktaş aldı sazı eline istediği gibi çaldı. Atiba ve Aboubakar attıkları gollerle 75 dakikada Beşiktaş’ın 3-0 öne geçmesini sağladılar. Sahada keyifle izlenen bir Beşiktaş seyrederken Sergen Yalçın Hocanın dokunuşları Beşiktaş’ı zirveye doğru seyretmesini sağlıyordu. Kartalın kanatları yükseklere çırpınıyordu. Beşiktaş üç İstanbullu Başakşehir, Fenerbahçe ve Kasımpaşa’yı yenerek üçte üç yapma başarısını gösteriyordu. Sergen Yalçın Beşiktaş camiasını ayağa kaldırırken “Hedefe doğru ilerliyoruz” diyordu. Bravo Beşiktaş diyelim. Kartalın kanatları zirveye uçuyor. Cumartesi günü oynanan maçlara geçelim.

Cumartesi günü Göztepe-kayseri ile 1-1 berabere kalırken Başakşehir Malatya’dan 1 puan almakla yetindi. Günün sürprizini lider Alanya karşısında Gençlerbirliği yaptı. Lideri evinde 2-1 mağlup etmeyi başaran Gençlerbirliği geleceğe umutla bakacak. Bu maçta son anda Alanya penaltı kaçırınca ligdeki ilk mağlubiyetini almış oldu. Alanya iyi takım olma yolunda bir mağlubiyet başarısına gölge düşürmez.

Efendim gelelim Galatasaraylı olarak Hatay maçına. Rize’de harikalar yaratan Fatih Terim’in talebeleri Süper Lig’in yeni takımı Hatayspor karşısında nasıl oynayacağını merak ediyordum. Hatayspor hızlı ve seri çıkışlar ile tehlikeli bir takım görüntüsünü bugüne kadar veren bir ekip. Maçın başında Galatasaray’da Hatayspor da tempolu oyunlarını sahaya yansıtınca meşin yuvarlak her iki takımın kalesinin önünde çok göründü. Her iki takım da fırsatlar yakaladı. Güzel bir maç seyrediyordum. Galatasaray’ın mı Hatay’ın mı golü atacağını merakla beklerken Galatasaray Diagne ile mükemmel bir gol attı. Öyle bir gol ki Diagne’nin dışında golü atacak başka bir Galatasaraylı göremiyorum derken belki Falcao olabilir. Tek başına gelen ortada meşin yuvarlağa sahip olacaksın. Geçen haftanın yıldızı bu haftada Galatasaray’da 3 puanın kapısını aralayan Diagne’ydi. Kısaca Galatasaray ikinci yarıda da 2 gol attı. Hatay engelini 3-0 geçerek zirvede yerini aldı. Nereden nerelere geldi. Galatasaray yönetimi ile teknik direktör sürtüşmesinden kulüp içi çalkantılardan kendini sıyırarak Fatih Terim Galatasaray’ı zirveye çıkardı. Aslanın da kükremesini sağladı. Her geçen hafta Beşiktaş ve Galatasaray iyiye gidiyor. Bakalım Fenerbahçe Denizli’de ne yapacak? Maçın analizini yarın yazacağım.