Siyaset ince uzun bir yoldur. Evliya sabrı gerekir. Hele hele ülkemizde siyaset yapmak kolay değil. CHP’de ise hiç kolay değil. Perşembe günü gazetemiz Olay’ı ziyaret eden CHP İl Başkanı Semih Balaban ile Ertan Korkmaz ve Esra Kale ile siyaset gündemini konuşurken Burhan Akdemir de notlarını alıyordu. CHP İl Başkanı Semih Balaban ile faydalı bir görüşmenin sonucunda Başkan Balaban’ın dediği gibi yarın seçim olacakmış gibi sahada gece gündüz çalışmalarını sürdüren Manisa CHP teşkilatı ile karşı karşıya olduğumuz kanısı bende oluştu. CHP İl Başkanı Semih Balaban’a göre 2022’den önce bir seçim ihtimalinin ufukta görülmediği anlaşılıyor.

CHP İl Başkanı Semih Balaban’ın ben baba dostuyum. Kendisi iyi bir eğitimci olarak küçük yaştan beri okumayı ve siyaseti seven bir yapısı var. Toplumda insanlara dokunma konusunda uzmanlığı tartışılmaz. Manisa’da CHP’nin başında bulunması ana muhalefet partisi için büyük bir şanstır. Süleyman Demirel’in “Dün dündür bugüne bakalım” sözüne ve Mevlana’nın “Dün dünde kaldı cancağızım. Bugün yeni şeyler söylemek lazım” sözlerine özen gösteren CHP İl Başkanı Semih Balaban CHP’nin ülke çapında tanınan CHP Grup Başkanı Milletvekili Özgür Özel ile el ele kol kola çalışarak Manisa’da partililerin oylarını arttırmaya çalışıyorlar. Manisa’nın gündemini oluşturan Şehzadeler ilçesindeki kentsel dönüşümle ilgili vatandaşlarla bir araya gelip dertlerini dinliyor. CHP İl Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, Belediye Meclis Üyeleri ve CHP Grup Başkanı Manisa Milletvekili Özgür Özel ile yapılan görüşmelerde burada oturan vatandaşların kentsel dönüşüme pek sıcak bakmadığını ve mağdur olacakları görüşü hakim. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e iyi niyetle başlattığı Manisa için önemli projeyi nasıl hayata geçirecek benim merak konum. Allah kolaylık versin. İşi çok zor.

Gazetemiz Olay’da yaptığımız sohbette CHP İl Başkanı Semih Balaban “Vatandaşı sadece seçimde hatırlayan bir örgüt değiliz. Vatandaşla iç içe olarak onlara değer verdiğimizi hissettiriyoruz. Bunun da geri dönüşü güzel oluyor bizlere” dedi. Ertan Korkmaz ve Esra Kale de CHP İl Başkanı Semih Balaban’a gündemdeki ve CHP’deki konular hakkında sorular sordular. Başkan Balaban sorulan her soruya içtenlikle cevap verdi. CHP İl Başkanı Semih Balaban olası bir seçimde Manisa’da yine ön seçimden yana olduklarını bunu da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na bizzat söylediğini gazetemiz Olay’ı ziyaretinde tekrarladı. Ben de CHP’nin Manisa ilinde yaptığı çalışmalarının bir kısmını Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ve Meclis Üyesi Çapala Mehmet ve Yenal Yıldırım’dan dinliyorum ve her seferinde bu çalışmalarınızın semeresini bana göre 2023’te yapılacak seçimlerde görürüsünüz temennisinde bulunuyorum. Manisa Türk siyasetine yön veren bir ildir. Manisa’da çıkacak seçim sonuçları ülkenin aynasını yansıtır.