Fatih Terim şansı var diye Türk futbolunda bir söylenti vardır. Hakikaten bu söylentiye inanmamak mümkün değil. Sen git Antalya’yı 1-0 zar zor yen. Ertesi gün zirve yarışında ki rakiplerin puan kaybetsin. Bazıları Kadir Gecesi doğarmış Fatih Terim’in de Kadir Gecesi’nde doğduğuna inanıyorum.

Pazar günü Nermin hanımın hazırladığı kahvaltımı yaptıktan sonra Malatyaspor- Sivasspor maçını izledim. 4-4 biten karşılaşma adeta futbola doyurdu beni. İki takımı da tebrik etmek lazım.

Top bir o kalede bir o kaledeydi. Bu haftanın en zevkli maçı budur dedim kendi kendime. Daha sonra Söğütaltı kahvesine çıktım. Mustafa Karakaş MHP’nin aşure dağıtımından gelmişti. Bize Manisa siyasetinde dönen senaryoları anlattı. Dün de yazdım yerel seçim öncesi siyaset çok kızışacak.

Köprünün altından ne sular akıyor ileri ki günlerde sizlere anlatacağım. Çaylarımızı içip sohbetlerimizi ettikten sonra Fenerbahçe-Başakşehir maçını izlemek için eve geldim. Açıkçası futbol kalitesi düşük ama Fenerbahçe’nin istekli olduğu bir karşılaşma izledim. Futbolda şans yanınızda olacak.

Futbol şansı Ali Koç’un Fenerbahçe’sinin yanında değil. İlk yarı 3-0 bitirebileceği bir karşılaşmayı hakem yardımı ile 0-0 bitirdi Fenerbahçe. VAR sisteminin devre dışı olduğu dakikalarda Başakşehir’in attığı gol ofsayt gerekçesi ile iptal edildi. Başakşehir’in golü güme gitti. Yardımcı hakem bir bayrak kaldırdı ki evlere şenlik.

Bu tabloyu görünce de teknoloji bizim neyimize diyorum. ‘VAR’ Varlığı bir dert yokluğu yara konumuna geldi. VAR aktif olduğu zaman hakemlerimiz pozisyonlarla ilgili doğru yorumlar yapamıyor. Fenerbahçe-Başakşehir maçında olduğu gibi İhtiyaç duyulduğu zamanlarda da VAR’a ulaşmadığımız durumlar oluyor.

Öyle ya da böyle bu sonuç ile hem Fenerbahçe puan kaybetti hem de Başakşehir. Bu maçın üstüne bir de Beşiktaş Konya’da takılınca oğlum Gökhan’ı aradım. ‘Güzel mi böyle?’ dedim. “Bizi zorla şampiyon yapacaklar” dedi. Konya-Beşiktaş maçında ayrı bir tez konusu.

Beşiktaş aleyhine verilen 2. penaltı tam bir skandal. Hakem Ümit Öztürk VAR’a bakmasına rağmen bu penaltıyı veriyorsa vay Türk hakemliğinin haline… Dediğim gibi teknolojinin nimetlerinden faydalanmak lazım. Ama sonuçta kararı insan veriyor ve maalesef ki hakemlerimizin kalitesi yetersiz kalıyor.