Türk basınının duayen ismi, Sabah Gazetesinin Anadolu’yu karış karış dolaşan köşe yazarı üstat Yavuz Donat dostum iyileşir iyileşmez ülke gündemi konularında halkın nabzını tutmak için Manisa’ya geldi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz’ı, Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç’ı ziyaret etti. Kuyumcular Çarşısında esnafla bir araya geldi. Halimiz nicedir, amirallerin gece yarısı bildirisine nasıl bakıyorsunuz, koronavirüs tedbirlerinin etkilerini, Ramazan ayında uygulanacak kısıtlamaların etkilerini öğrenmeye çalıştı. Üstat Yavuz Donat’ın ani Manisa ziyaretinin izlenimlerini bugün yarın yazmasını bekliyorum. Değerlendirmelerini ben de merakla bekliyorum.

SABAH’IN EVLİYA ÇELEBİSİ

Dostumuz, oğlum Gökhan’ın nikah şahidi Sabah Gazetesinin Evliya Çelebisi, Bodrum dönüşü uğradığı Denizli’de fıtık sancısı ile karşılaşan ve Başkent Hastanesinde ameliyat olan bir süre istirahat eden Yavuz Donat dostum, meslektaşım; beni ve oğlum Gökhan’ı arayarak Salı günü Manisa’ya geleceğinin haberini verdi. İyileşir iyileşmez ilk yurtiçi seyahatini Manisa’ya yapacak olan üstat Donat’ın Adnan Menderes Havaalanından almak için sabahın erken saatlerinde oğlum Gökhan ile İzmir istikametine gitmek için yola koyulduk. Sabah trafiği ile karşılaştık. Oğlum Gökhan’a “Bu arabalar su ile mi çalışıyor?” dedim. Güldü. Ankara uçağı erken geldi. Yavuz Donat’ı alıp Manisa’ya hareket ettik. Bu arada Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç ve yönetim kurulu üyesi Fevzi Açıkel’i aradık. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin aldığı İzmir’den Manisa’ya çalışmaya gelen İzmir plakalı araçların taşıma kararına tepki koymak için Organize Sanayi Bölgesinde basın toplantısı yapacağını söyleyen Başkan Salih Karaağaç ve Fevzi Açıkel yanına Yavuz Donat ile gittik. İzmir Büyükşehir’in aldığı karar Manisalı şoför esnafının tepkisine neden olduğunu gördük. Başkan Karaağaç’ı dinledik ve yanından ayrıldık. Bu soruna çare bulmak gerekir.

ŞEHZADELER BELEDİYESİNE ZİYARET

Oğlum Gökhan, ben ve Yavuz Donat Şehzadeler Belediyesine gittik. Bizleri bekleyen Başkan Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, meclis üyesi Avukat Ali Özyiğit ile karşıladı.

Yavuz Donat üstat Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’ten yaptığı hizmetleri dinlerken odada beyaz sevimli bir kedinin dolaştığını gördük. Başkan Çelik koronavirüs tedbirlerinde mağdur olan esnafın yanında olduklarını pandemi süresinde 1 milyon 62 bin 814 TL’lik bir destekte bulunduklarını Nisan ve Mayıs ayında belediye dükkanlarında kiracı olan esnafın biraz olsun nefes alması için kira ücretlerinde yüzde elli indirim yaptıklarını anlatıyordu. Yavuz Donat ülke gündemine oturan emekli amirallerin gece yarısı bildirilerine nasıl bakıldığını da Şehzadeler Belediye Başkanına sordu. Başkan Çelik bu konuda güzel cevaplar verdi. Yavuz Donat üstat köşesinde yazdıktan sonra yazacağım. Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ile Kuyumcular Çarşısındaki esnafı da Yavuz Donat ile birlikte dinledik. Ne dediler durumları ne onları da yazacağım.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik imar ile ilgili durumu Büyükşehir’in belirlediğini söyledi. Önümüzdeki Salı günü Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülecek önce komisyona gidecek sonra plan ortaya çıkacak. Bu konudaki çalışmaları Büyükşehir Belediyemizin yaptığını ifade etti. Hizmetleri ile konuşulan Başkan Çelik’e teşekkür edip yanından ayrıldık.

YAVUZ DONAT MANİSA TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI MEHMET YILMAZ’I ZİYARET ETTİ

Yavuz Donat Manisa’ya ani gelişinde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz’ı da ziyaret etti. Salı günü Başkan Mehmet Yılmaz’ın programı yoğundu. Beni ve Yavuz Donat’ı Başkan Yardımcısı Sezen Şenay karşıladı. Başkan Mehmet Yılmaz toplantısını bitirir bitirmez “Yavuz abim gelmiş, hoş geldin” diye Türk basınının duayen ismi Yavuz Donat’ı kucakladı ve dedi ki “Üstadım siz Tercüman Gazetesinde yazarken babam Yakup Yılmaz her gün Tercüman Gazetesi okurdu. Gazeteyi ben alırdım. Bir gün unutmuşum. Babam ortalığı ayağa kaldırdı. Beni de bir güzel dövdü. Git nereden bulursan bul Tercüman Gazetemi getir dedi. Yavuz abi küçükken senin yüzünden babamdan ilk dayağımı yemiştim” dedi. Mehmet Yılmaz Başkanın esprili bir yapısının olduğunu bilmeyen yoktur. En son söyleyeceği sözü herkesin yüzüne söyler. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Başkan yardımcısı Sezen Şenay ile birlikte Manisa iş dünyasındaki gelişmeleri yemek yerken konuşuyoruz. Mehmet Yılmaz pandemi sürecindeki sıkıntıları da en ince noktasına kadar üstat Yavuz Donat’a anlattı. Başkan Mehmet Yılmaz ayrılırken “Yavuz Bey Türk basınının duayen isimlerinden bir tanesi. Halkın sorunlarını dinleyip Türkiye gerçeklerini yerinde görüp köşesine aktaran duayen bir isim. Anadolu’nun her köşesine gider üstadım ameliyat sonrası ilk ziyaretini Manisa’ya yapması ve odamızı ziyaret etmesi bizleri memnun etmiştir. Kendisi ile Manisa ile ilgili son bilgileri paylaştık. Kendisini en kısa sürede yeniden şehrimizde görmek istiyoruz” dedi. Vedalaştık. Yavuz Donat üstatla İzmir’de gündem yaratacak Zincirbozan’da yatan Zafer Ünal’ın da tanıdığı siyasetçi ile bir araya geldik. Yavuz Donat üstadın ne yazacağını birlikte göreceğiz.