Manisaspor başta olmak üzere Ege kulüplerinde yıllarca teknik direktörlük yapan Hamza Hamzaoğlu ile yardımcı antrenör olarak 2015 ylında Galatasaray’ın başında şampiyonluğu yaşayan Yıldırım Uran’ın kalp krizinden ani ölümü spor camiasını yasa boğdu. Dün Fikret Taşçı ile Karşıyaka Beşikçioğlu Camii’nde kılınan cenaze namazına katılarak son görevimizi yerine getirdik.

Yıldırım Ural’ın hayata gözlerini yumduğu haberini Türkiye, Kasımpaşa Teknik Direktörü Mustafa Denizli’den öğrendi. Metin Gökalp da arayarak haberi verirken üzüntülüydü. 1955 Ankara doğumlu Yıldırım Uran kendi başına teknik direktör olarak da 1999-2000 yılında Siirtspor’u Süper Lig’e çıkarma başarısını göstermiş deneyimli bir futbol adamıydı.

Dün yağmurlu bir günde Fikret Taşçı ile Beşikçioğlu Cmaii’ne gittiğimde sevenleri ile karşılaştık. Amerika’da 25. evlilik yıldönümünü kutlarken acı haberi alan Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, yardımcısı Yıldırım Uran’ın cenaze törenine katılanların arasında görmek beni çok duygulandırdı.

Göztepe Teknik Direktörü Kemal Özdeş, Akhisarspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Manisaspor’da kalecilik yapan Aydoğan Tünay, Metin Taşkın,  Erol Timur, Göztepe’nin efsane futbolcularından Fevzi Zemzem, Nevzat Güzelırmak, Hamdi Kutval, Birtan Taşkınlar, Metin Gökalp, Reyhan Pastanesi sahibi Ali Albay, Manisaspor’da futbol oynayan Mustafa Dal, Turgay Gümüşdere, Lokantacılar Başkanı Aykut Yenice ve Antalyaspor Kulübü’nün  futbol takımı da Yıldırım Uran’ı son yolculuğuna uğurluyorlardı. Hayat bu. Bir varmış, bir yokmuş. Yıldırım Uran, spor camiasının beyefendisiydi. Nur içinde yatsın.

FİKRET TAŞÇI’NIN HAYVAN SEVGİSİ

Fikret Taşçı Manisaspor yönetiminde iken Yıldırım Uran teknik direktör olarak kulüpte görev yapıyordu. Dün sağolsun beni aldı. Karşıyaka Beşikçioğlu Camii’ne götürdü. Hep birlikte Yıldırım Uran’a son görevimizi yaptıktan sonra yağan yağmur altında Manisa’ya gelirken Orman Kafe’ye uğradık. Fikret boğazına düşkündür. Bana bir metre boyunda Adana kebap yaptırdı. Kaptan İbo ve ben de lezzet kokan kebabı afiyetle yedik.

 Burada Fikret Taşçı ailesinin çok sevdiği Alex isimli köpeği ölünce sanki bir evlatlarını kaybetmiş gibi olduklarını öğrendim. Fikret Taşçı’yı iyi tanırım. Hayvan sevgisinin bu kadar yükseldiğini yeni aldıkları köpekle çektirdiği resimde gördüm. Son yıllarda hayvan sevgisi tutku haline geldi.