Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve ekibi her geçen gün kentin tanıtımına vesile olacak projeler üretmek için büyük çaba sarf ediyorlar. Üç yıldır koronavirüs tedbirleri ile Mesir Festivalini rafa kaldırmak zorunda kaldık. Bahar yüzünü göstereceği anda Şehzadeler Belediyesinin Spil Şifalı Otlar Festivalini düzenlediğini öğrenince sevindim. Spil’in eteklerinde Gediz Ovasının mümbit topraklarında binlerce şifalı bitki yetişirken her yıl Alaçatı Ot Festivaline tanık olmak benim üzüyordu. Şifalı otların Ege’deki merkezinde Manisa bunu niye düşünmez diye içim burkulmasını ortadan kaldıran Spil Şifalı Otlar Festivali Şehzadeler Belediyesinin öncülüğünde Kurşunlu Han’da geçen hafta Cuma günü yapıldı. 22.Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın eşi Münevver Hanım ile katıldığı Şifalı Otlar Festivalinin ilkine ben de katıldım.

ÜLKEMİZ ŞİFALI OTLAR AÇISINDAN CENNETTİR

Ülkemizde 12 bin çeşit şifalı bitki yetişmektedir. Anadolu coğrafyasında yetişen şifalı bitkilerin 4 bini sadece ülkemize özgüdür. Manisa Spil Dağında 78 çeşit ülkemize özgü bitki yetişmektedir. Manisa için dağlarından ovalarından bal akar denilmesi boşuna değildir. Dağlarımızdaki yağ zeytinlerimizdir. Zeytin ve zeytinyağı başlı başına bir eczanedir. Ovalarımızdaki bal ve üzüm meyvelerimizdir.

YILDA EN AZ BİRKEZ YENMELİ

Ege mutfağında sebzelerin ve özellikle otların yeri bir başkadır. Ege mutfağı otları ile meşhurdur. Arap saçı, şevketi bostan, radika, ısırgan otu, turp otu, ebe gümeci, kuzu kulağı, semiz otu bölgemizde en çok tüketilen bitkiler arasındadır. Yılda bir kez olsun şifalı otlardan yemeliyiz. İşte böylesine önemli şifalı otların merkezi Manisa’da Kurşunlu Han’da yapılan Spil Şifalı Otlar Festivalinin ilki büyük ilgi gördü. Dr. Muzaffer Yurttaş Spil Milli Parklar Müdürlüğü, Tarım Orman Müdürlüğü ve Kültür Turizm Müdürlüğünün destek verdiği festivalde şifalı otlar Kurşunlu Han’da kurulan stantlarda yer aldı. Ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Bülent Arınç’ın eşi Münevver Hanım ile katıldığı festivalde AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, Şehzadeler Kaymakamı Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanvekili Atilla Efendioğlu, Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler, Bilal Demir ve Fatih Baybatur, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, Mesir Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Esnaf Dernekleri Başkanı Hasan Geriter, Bülent Kar, Zülfikar Gürcan, Rıdvan Uysal ile çeşitli kuruluşların temsilcilerinin katıldığı festivalde halk oyunları ekipleri gösterilerde bulundu. Spil Dağının eteklerinde yetişen şifalı otlarla yapılan yemek yarışmasında derece alanlara ödüller verildi. Bülent Arınç ve eşi Münevver Hanım Kurşunlu Han’da kurulan şifalı otlar standını birlikte gezdim. Sayın Arınç ile ayaküstü de olsa sohbet ettik. Arınç bir ara yanına gelen Hasan Geriter’i göstererek “Ertuğrul senin gibi uzun süre başkanlık yapan Hasan Geriter yanımda” dedi. Bülent Arınç ve eşi Münevver Hanım hafta sonunu İzmir ve Manisa’da geçirdi. Dostlarına ev ziyaretlerinde bulundu.

BAŞKAN ERDOĞAN ARINÇ’A YENİ GÖREV VEREBİLİR

Ülke ve Manisa siyasetine damga vuran TBMM Başkanlığı, Başbakanlık döneminde Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu kabinelerinde yer alan şuanda Başkentte hukuk danışmanlığı bürosunda çalışmalarını sürdüren ülke gündemini takip eden sayın Bülent Arınç’a 2023 seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir göreve atanacağı hisleri bende hakim. 2023 seçimleri öncesi Başkan Erdoğan Arınç’a görev verirse Güneydoğu Anadolu’yu zamanında karış karış dolaşan her ilin ilçesinde ve köyünde ismen tanıdıkları olan Bülent Arınç’ın AK Parti’nin bu bölgede oylarını arttırmasını sağlayabileceği görüşü bende hakim. Bekleyelim benim hislerim gerçekleşebilecek mi göreceğiz.

BU FESTİVAL GELECEK YIL DA TEKRARLANACAK

Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik ve ekibinin Spil Şifalı Otlar Festivalini Manisa’da başlatmalarından dolayı kutluyorum. Öğrendiğime göre festival gelecek yıl daha geniş boyutlarda yapılması düşünülüyormuş. Çok iyi olur görüşündeyim.