Türkiye’yi dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına sokacak asrın projesi Kanal İstanbul’un ilk temel atma töreni Cumartesi günü yapıldı. 27 Nisan 2011’de çılgın proje olarak kamuoyuna duyurduğu Kanal İstanbul’un inşası üzerinden geçecek köprülerin ilki için yapılan temel atma töreninde vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılanan Başkan Recep Tayyip Erdoğan “Bugün Türkiye’nin kalkınma tarihinde yeni bir sayfa açıyoruz. Bugün ülkemizin gelişmesi milletimizin güçlenmesi yolunda atılan adımlara bir yenisini daha ekliyoruz. Bugün rahmetli Menderes, rahmetli Özal, rahmetli Erbakan, Demirel gibi ülkemizin kalkınma mücadelesinin sembol isimlerinin ruhlarını bir kez daha yad ediyoruz. Bize sorulmadı diyenlere sesleniyorum. 27 Nisan 2011 tarihinden itibaren proje en ince detayına kadar çalışıldı. Güzergâh, sondaj, ön proje, etüt proje, ÇED süreci yürütüldü. Birileri yetki alanlarında olmayan hususlarla ilgili bizi sorulmadı diye sızlanıyorsa projenin her aşaması hukuken ve bilime göre yürütüldü tamamlandı. Unutmayın kime sorulması gerekiyorsa onlara sorulmuş ve yola böyle çıkılmıştır. Biz neyi nerede kiminle yapacağımızı çok iyi biliriz. Bay Kemal bak bu çeşme açılışı töreni değil, musluk takma töreni de değil. Dünyada örnek kanallardan birinin temelini atıyoruz” dedi.

Başkan Erdoğan temel atma töreninde Kanal İstanbul projesinin önemine değinirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da iğnelemekten geri kalmadı. Bakın Başkan Recep Tayyip Erdoğan ne dedi? “Bu ülkede bugüne kadar bir dikili ağacı olmayanları dinleseydik hiçbir şey yapamazdık. Bu ülkede bizler Yavuz Sultan Selim köprüsünü yaptık. Kanal İstanbul için nasıl çıldırıyorsanız orada da öyle çıldırdınız. Marmaray’ı yaptık yine önümüzü kesmeye çalıştınız. Avrasya Tünelini yaptık Osman Gaziyi yaptık. İstanbul-İzmir yolunu yaptık. Önümüzü kesmek istediniz. Sizleri dinlemiş olsaydık bunların hiçbiri yapılmayacak olacaktı. Bu çaylak, devlet adabını bilmiyor”

Yıllardır izlerim. Ülke yararına yapılmak istenen hizmetlerin yolu hep CHP zihniyeti ile önü kesilmek istendi. Zamanında Keban Barajı yapılırken o yıllarda birçok laik, cumhuriyetçi yazar ve aydının “Solculuk adına” nasıl karşı çıktıkları günleri yaşadım. Keban Barajı için “Kurbağalara göl yapıyorsunuz. Bu kadar enerjiyi toprağa mı vereceksiniz” sözlerini ben hatırlıyorum. CHP’de ufuksuzluk 60 yıldır devam ediyor. Hiçte değişmeye ve iktidara gelmeye niyetleri yok. Bakmayın bugünlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara geleceklerini söylediğine. 2023’te göreceksiniz Millet İttifakı seçimlere gitmeden çatır çatır çatlayacak.

RAKAMLARLA KANAL İSTANBUL

45 km uzunluğunda minimum 275 metre genişliğinde ve 21 metre derinliğinde olacak “İstanbul boğazındaki gemi trafiğinin yüzde 99’unu karşılayacak kapasitede Kanal İstanbul seyir güvenliği açısından boğazdan 13 kat daha güvenli olacak. Kanalların iki yakasına kurulacak 250’şer bin konut İstanbul’u rahatlatacaktır. 6 yılda yapılması planlanan Kanal İstanbul için devletin kasasından bir kuruş bile çıkmayacaktır. Kendini finanse edecek dünya haritasını yeniden çizilmesini sağlayacak, küresel ticaretin yönünü değiştirecek en çevreci projedir Kanal İstanbul. Her şeye karşıyım karşı davranışlar CHP’ye bugüne kadar hiçbir şey kazandırmamıştır. Bize sorulmadı bize sorulmadı diye konuşuyorsunuz. Hey CHP’yi yönetenler İstanbul’u, Ankara’yı, İzmir’i, Adana’yı yerelde yönetirken kime soruyorsunuz da halkın %52’lik oyu ile başkanlık sistemine geçirilen Türkiye’de iktidarı elinde tutan Cumhur İttifakı sizlere soracak? Güldürmeyin beni. Aa bir dakika iktidar ve muhalefetin bu kadar ayrıştırmaya yönelik politikalarında doğru olmadığı görüşünü belirterek uzlaşma sanatını ortaya koymak iktidar ve muhalefetin de görevidir diyorum. Bu ülke bizim. Birbirimizle bu kadar didişmeye de gerek yok. Tatlı dille birbirimizi eleştirelim. Düşmanca değil. Kimin haklı kimin haksızın peşinde değilim. Gelin ülkemizin gelişmesi için yapılanlara ve yapılacaklara karşı çıkmayın. Bu ülke hepimizin.